FishBase Symposium 2015, 19:e oktober på Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm!

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • Azur
    • March 2003
    • 12946

    FishBase Symposium 2015, 19:e oktober på Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm!

    FishBase Symposium 2015: Fängslande Fiskar!

    De senaste åren har stora framsteg gjorts vad gäller hållning, odling och uppfödning av fiskar i recirkulerande system. Idag kan även mycket krävande arter hållas i slutna system, och med minimal miljöpåverkan. Detta har redan fått betydelse inom bevarandebiologin, och skapar också spännande nya möjligheter som odling av matfisk i våra städer.

    FishBase Sverige har bjudit in sju framstående experter som kommer att berätta om olika spännande och intressanta projekt baserade på möjligheten att hålla fiskar ”uppe på land”. Bland annat kommer vi att få höra om avelsprogram för att rädda utrotningshotade fiskarter; om akvariehobbyns betydelse för forskning och som en länk mellan människa och natur; om skapandet av ett svenskt nätverk av akvarister och djurparker för att bevara den genetiska diversiteten hos marina akvariedjur; hur vildfångst av akvariefiskar kan göras så det både blir hållbart och ger inkomster åt fattiga lokalbefolkningar; och om hur lokalproduktion och kretsloppstänkande i framtiden kommer att få allt större betydelse vid odling av matfisk.

    Vem kan komma: Symposiet är gratis och öppet för alla!
    Tid: Måndag den 19:e oktober 2015, heldag med start 9:30 fram till cirka kl. 17:00. Registrering öppnar 9:00.
    Plats: Stora hörsalen, Naturhistoriska riksmuseet, Stockholm.
    Poster: Det kommer att finnas en posterutställning i anslutning till symposiet. Ange i din anmälan om du vill sätta upp en poster eller presentera annat informationsmaterial.
    Anmälan: Lunch ingår om du anmält dig senast 15:e oktober 2015. Skicka din anmälan till fishbase@nrm.se eller ring 08-5195 4106.
    Information: Mer information finns på artedi.nrm.se. Detaljerat program för symposiet finns att ladda ner här. (pdf)

    Om FishBase:
    FishBase är världens största uppslagsverk om fiskar, med uppgifter om alla världens fiskarter, fritt tillgänglig på nätet (http://www.fishbase.se ). FishBase Sverige har arrangerat FishBase Symposium sedan 2003, varje år med nytt tema. Ta tillfället i akt att träffa fiskintresserade från hela landet!

    Sprid gärna denna inbjudan vidare till kollegor och vänner som kan vara intresserade.
    Senast redigerad av Azur; 09 October 2015, 14:40.
    Den som är lättsinnig nog att lyssna på vad en varmluftsballong som jag säger gör det på egen risk och mot bättre vetande!
  • Kjell Fohrman
    Administrator

    • December 2001
    • 48148

    #2
    Vi ses där
    Kolla också in Zoopets kalender på Första sidan. Där finns detta symposium inlagt och föredragshållare och titeln på föredragen är också med
    Akvaristiska hälsningar
    Kjell
    Signatur 1. Frustra laborat qui omnibus placere studet
    Signatur 2. Jag är inte tillräckligt ung för att kunna allt och inte heller tillräckligt gammal för att ha glömt allt.

    Kommentar

    Arbetssätt...