Föredrag och bildvisning 8 Januari Malmö Akvarieförening

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • daniel_i_malmö
    • April 2002
    • 1103

    Föredrag och bildvisning 8 Januari Malmö Akvarieförening

    Hej alla akvarister!

    Torsdagen den 8 januari är det dags för månadsmöte hos Malmö Akvarieförening. Alla akvarieintresserade är välkomna!

    Då december månads föredrag fick ställas in på grund av strulande datorer välkomnar vi åter Joel Björnsson för en ny chans att hålla sitt intressanta föredrag med massor av bilder! (Det är säkert 10-15 år sedan ett föredrag hos MAF fick ställas in senast.)

    Joel kommer att hålla ett föredrag om att hålla större och rovgiriga fiskar i akvarium. Joel och hans bror har specialiserat sig på denna typ av lite udda fiskar och han kommer att berätta och visa bilder om dem och dess skötsel.

    Joel höll ett mycket uppskattat föredrag på samma tema på Akvariets Dag 2008. På torsdag får vi höra en delvis omarbetad variant av detta föredrag med nya bilder och ny fakta.

    Förutom föredraget blir det som vanligt tipstävling i akvariekunskap där man kan vinna ett presentkort i en akvarieaffär, lotteri med fina priser och inte minst trevligt umgänge med andra akvarister. Traditionsenligt bjuder MAF på lussefika på detta årets sista möte.

    Alla akvarieintresserade är välkomna!

    Det kostar inget att komma på våra möten, och du är välkommen även om du ännu inte är medlem.

    Plats: Branteviksgatan 40, Malmö. Ingång på gaveln.
    Tid: 19.00 torsdag 8 januari 2009

    Kommande program vintern 2009:

    Lördag 17 januari. Saltvattenstur
    Några av föreningens saltvattensintresserade medlemmar planerar att åka över till Köpenhamn och butiken Klovnfiskens 6-årsjubileum. De har kvällsöppet från kl 22 med fantastiskt låga priser. Detaljerna kring denna tur är inte fastställda ännu men hojta till på januarimötet om du är intresserad av att följa med.
    Se också: http://www.klovnfisken.dk/

    Lördag 24 januari. Köpenhamnstur
    Vi besöker de bästa akvariebutikerna i och runt Köpenhamn. MAF-medlemmar betalar endast 100 kr för bensin och broavgift, MAF sponsrar med mellanskillnaden.

    1 februari. Hempristävlan
    I MAFs årliga hempristävlan tävlar vi om vem som har det vackraste och för fiskarna bäst inredda akvariet hemma hos sig. Tre domare och en fotograf kommer att åka runt och bedöma de anmälda akvarierna. Det är ett utmärkt tillfälle att få konstruktiv kritik och få veta hur utomstående uppfattar ditt akvarium. Det är kul att delta även om man inte vinner! Både stora och små akvarium är välkomna, vinnarna tidigare år har varit allt från små akvarium på långt under 100 liter till stora jättebaljor.

    12 februari. Årsmöte.
    Vi visar bilder från årets hempristävlan och domarna presenterar sin bedömning av deltagarnas akvarium. Publiken röstar fram det akvarium de tycker är snyggast.

    1 mars. Stor auktion
    Det är åter dags för MAFs årliga storauktion för allt akvarierelaterat. Auktionen är alltid en succé som drar folk från hela södra Sverige. Alla är välkomna som köpare och säljare. Mer information om auktionen, tid, plats och hur du föranmäler ditt auktionsgods kommer inom kort i ett separat inlägg här på forumet.

    3-5 april. Ciklidstämma och diskuschampionat på fjärilshuset i Stockholm
    Vi åker gemensamt tåg till Stockholm för att vara med om årets stora akvariehändelse i Sverige. Det kommer att bli massor av intressanta föredrag och naturligtvis kul umgänge och fest på lördagskvällen. För de MAF-medlemmar som anmält sig till den gemensamma resan sponsrar MAF en del av kostnaden för resa och deltagande.
    Senast redigerad av daniel_i_malmö; 06 January 2009, 17:07.
    Malmö Akvarieförening
    no hope, no harm, just another false alarm
Arbetssätt...