Killispecial hos Alf & Anita, Malmö AF

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • daniel_i_malmö
    • April 2002
    • 1103

    Killispecial hos Alf & Anita, Malmö AF

    26 april. Extramöte: Killispecial
    Vi hälsar på Alf & Anita och tittar på deras anläggning med framför allt killifiskar. Det kommer att finnas möjlighet att köpa fisk, de har extremt mycket säljklar fisk för tillfället i sina 160 akvarier. Vi träffas vid föreningslokalen och kör gemensamt hem till Alf & Anita.

    Våra månadsmöten är öppna för alla akvarieintresserade. För utflykter och andra aktiviteter krävs föranmälan på ett möte eller direkt till mig, Niclas Bardh eller någon annan i MAFs styrelse.

    Kommande aktiviteter i Malmö akvarieförening
    27-29 april. Resa: SARFs Riksstämma
    Ett gäng glada akvarister från MAF besöker denna tillställning. Bland föredragshållarna finns den akvaristiska världskändisen Heiko Bleher, BTN-skaparen Sune Holm samt flera andra intressanta namn.

    5e maj. Utflykt: Rotplockardag
    Vi beger oss ut i naturen för att hitta spännande rötter till våra akvarium. Vi åker som vanligt till den torvmosse där vi tidigare plockat rötter. Där finns massor med rötter i alla storlekar. Av erfarenhet vet vi att rötter från denna torvmosse fungerar utmärkt många år i akvariet. Såg, sekatör samt något att bära rötterna i medtages.

    10e maj. Månadsmöte: Utedammar
    Dan Nurnberg kommer och håller ett föredrag om koikarpar och filterteknik.

    26e maj. Utflykt: Göteborgstur
    Denna lördag beger vi oss tidigt från Malmö för att besöka en akvariebegivenheter längs västkusten. Vi kommer att besöka Halmstads Zoologiska, Åleds akvarium, Zoomässan i Kungsbacka samt Nols Ciklidhobby. Efter Nol kommer vi att fortsätta hem till Kent Germanius för att kolla in hans fantastiska Japaninspirerade trädgård med bland annat en jättestor Koidamm.

    14e juni. Utflykt: Grillkväll på Simontorp
    Simontorp är en av Sveriges största grossister för akvariefisk och akvarietillbehör. Vi börjar med att kolla in fisken i deras anläggning för att sedan grilla. Kjelle och Joel från Simontorp fixar grillarna så tar vi själva med oss det vi vill grilla och äta.

    Kräftskiva
    Datum för årets kräftskiva är ännu inte bokad, men likt tidigare år kommer den att gå av stapeln en lördag i Augusti hemma hos Anders och Marie.

    7-9 september. Utställning på Botan i Lund
    Med anledning av Carl von Linné 300-årsdag kommer det arrangeras en jubileumsutställning till hans ära på Botanska trädgården i Lund. MAF har blivit inbjudna att ställa ut några akvarier på denna utställning.

    3-7 oktober. Tysklandsresa, Duisburg
    Vi besöker några av världens bästa och största akvarieaffärer, samt besöka Chichlidentag i Duisburg som är en stor akvaristikmässa där mycket fynd kan göras. Vi som åkte ner förra året kom hem med akvarier, tillbehör, alldeles för mycket spännande fisk och massor med inspiration. Vi kommer att bo på hotell i Duisburg i nära anslutning till mässan så man kan själv bestämma om man vill följa med på dagsutflykterna till butikerna eller strosa runt på mässan eller shoppa i Duisburg. Resans pris är 3500 kronor. MAF sponsrar medlemmar med 200 kr. Alla de eldsjälar som arbetade med vår fantastiska utställning i höstas sponsras med ytterligare 1000 kronor.

    Akvaristiska hälningar
    Daniel Lindström / MAF
    Malmö Akvarieförening
    no hope, no harm, just another false alarm
Arbetssätt...