Fisknördarna i Växjö (The Nörds)

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • Patrik_växjö
    • July 2002
    • 2046

    #61
    Om nu priset för den lokal som poppo hade fått nys om är så billig som han sa så är nog den väldigt intressant! Kruxet var väl vatten å avlopp eller hur var det med det??

    Eftesom jag jobbar på sjukhuset, inom dn tekniska biten så håller jag ett vakande öga över skrotcontainern så det inte slängs nått användbart typ diskbänkar å ev. nått som kan funka som ställning eller så! <img src=extra_smiley_bigeyes2.gif border=0 align=middle>

    Gratis är ju alltid godast.

    / Patrik /
    / Patrik /

    Kommentar

    • Kenell
      • September 2002
      • 499

      #62
      Beträffande om man har någon skyldighet som förening så är svaret nej... Under vissa omständigheter såklart. Så länge vi inte har några anställda och bedriver näringsverksamhet (dvs säljer saker i föreningens namn) så är det lugnt. Så skall vi byta in fiskar eller sälja sådana så får det väl ske privat liksom. Annars åker man ju på bokföring o massa sånt, det blir ju till att bilda en ekonomisk förening om man skall bedriva näringsverksamhet.

      Men hyra en lokal som en vanlig ideell förening går aldeles utmärkt. Föreningen blir juridisk person, och styrelsen blir ansvariga.

      Milla, välkommen i gänget!

      Jag tänkte att vi kanske kan göra en gemensam formulering av någon liten informationsskrift som vi kan "slänga upp på väggarna" i diverse djur/akvarie-affärer såsmåningom... Så informationen sprider sig... Men vi kanske skall ta det liiite coolt i början så vi kan reka lokaler och liknande innan vi blir för många viljor.

      Så ett "upprop". Om vi nu skall bilda en förening så krävs att vi är minst 5 st i en styrelse. Vilka är intresserade? Nyckel-figurer är ju ordförande och kassör. Skriv gärna om ni vill ta på er någon av dessa poster med. Jag är själv intresserad av att vara med i styrelsen. Och jag kan tänka mig vilken post som helst i denna.

      /Peter



      Zoo what? -Zoopet - Zoo lame...
      www.fisknördarna.se

      Kommentar

      • Bilbo
        • February 2002
        • 2119

        #63
        Jag går också gärna med i styrelsen men undviker helst roller som kassör och ordförande eftersom jag är engagerad i lite annat också, men styrelseledamot har jag inget emot att vara, om vi nu skall bilda förening. Som sagt, detta får vi väl snacka om nästa gång vi träffas, förresten vill min fru också vara med i föreningen, kan man lösa "familjemedlemskap".<img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle>

        // Magnus

        // Magnus
        Helt akvarielös men med ett akvaterraium, 4 katter och 1 hund

        Kommentar

        • lillfrasse
          • February 2002
          • 2228

          #64
          Ett litet tips bara. Skövde AF har hand om lite ofentliga akvarier tex på KSS i Skövde och detta drar ju in lite pengar och betalar tydligen årshyran för föreningslokalen. Kanske något som tål att tänkas på....

          <img src=extra_smilie_princess3.gif border=0 align=middle> Simma lungt..
          Lillfrasse.. <img src=extra_smilie_princess3.gif border=0 align=middle>
          Simma lungt..
          Lillfrasse..

          Kommentar

          • Ulf P
            • March 2002
            • 1615

            #65
            Jönköpings AF sköter också offentliga akvarium för att dra in pengar. Tidigare för att betala lokalhyran, men efter avveckling av denna används pengarna till aktiviteter istället. Enda problemet brukar vara att få folk att ställa upp att göra jobbet...det krävs att folk kan ta ansvar o egna initiativ, vilket inte alltid är självklart enligt mina erfarenheter.
            /Hasse

            ==================================
            http://och.nu/ciklid
            //Uffe

            Kommentar

            • Patrik_växjö
              • July 2002
              • 2046

              #66
              <BLOCKQUOTE id=quote><font size=1 face="Verdana, Arial, Helvetica" id=quote>citat:<hr height=1 noshade id=quote>
              Så ett "upprop". Om vi nu skall bilda en förening så krävs att vi är minst 5 st i en styrelse. Vilka är intresserade? Nyckel-figurer är ju ordförande och kassör. Skriv gärna om ni vill ta på er någon av dessa poster med. Jag är själv intresserad av att vara med i styrelsen. Och jag kan tänka mig vilken post som helst i denna.

              /Peter
              <hr height=1 noshade id=quote></BLOCKQUOTE id=quote></font id=quote><font face="Verdana, Arial, Helvetica" size=2 id=quote>

              Jag är gärna med i styrelsen! Dock inte ordf. eller kassör, kanske senare, men inte nu.

              / Patrik /
              / Patrik /

              Kommentar

              • Torstensson
                • June 2002
                • 1964

                #67
                Är det såå bråttom med en förening?

                Jag tror att innan vi kan börja snacka poster i styrelsen, medlemavgifter mm. så måste vi bli ett "gäng" som gillar att träffas, snacka skit, hjälpa varandra och HA KUL!!

                Vi måste oxå fundera på VARFÖR vi vill ha en förening. Vilka är fördelarna med det? För att ha kul behövs ingen förening, inte för att hyra en lokal heller..

                Visst vore det kul med en akvarieförening här i stan, men bara bilda en förening utan att ha ett syfte eller mål gör nog att det blir lite klubben för inbördes beundran och att den tynar ut när krafterna försvinner.

                Nu ska man inte måla Fan på väggen, men det viktigaste är att vi träffas å har kul ihop!! =)

                Kommentar

                • Patrik_växjö
                  • July 2002
                  • 2046

                  #68
                  Nä, du har rätt Torstensson, vi ska inte ha en förening med lokal å styrelse etc, bara för att ha det.
                  Självklart är det vårt gemensamma intresse och att vi har kul som är det viktigaste! <img src=extra_smilie_anim_k2.gif border=0 align=middle>

                  / Patrik /
                  / Patrik /

                  Kommentar

                  • Bilbo
                    • February 2002
                    • 2119

                    #69
                    Jag håller med jag också, pratade förresten med Stefan på Akvariekällan om att sätta upp lapp, då började han prata om den vilande akvaristföreningen i Växjö, och att det fanns en klubbkassa mm. Lite tveksam blir iallafall jag till att grunda en förening med tanke på att så många föreningar rinner ut i sanden.
                    Mitt förslag är att vi går på Torstensons linje iallafall tills vi är såpass många så att det blir nödvändigt med byråkratin som följer med en förening. Om ni har vägarna åt Jönköping till så hör av er, mina akvarier börjar faktiskt se riktigt snygga ut nu!!

                    // Magnus

                    // Magnus
                    Helt akvarielös men med ett akvaterraium, 4 katter och 1 hund

                    Kommentar

                    • poppo
                      • September 2002
                      • 155

                      #70
                      Hallå fisknördar <img src=icon_smile.gif border=0 align=middle>

                      Nu har jag pratat med Roine på Akelius, och sagt att vi vill ha något enkelt i prisklassen under eller runt tuseblappen i månaden. Jag sa att de enda krav vi egentligen hade är varm- och kallvatten, ett avlopp och el.
                      Han trodde inte detta skulle vara något problem att fixa, men trodde att kostnaden måste delas upp så att vi har en lokalhyra och sedan en egen mätare på el och vatten eftersom man han antog att vi skulle ah en onormalt hög vattenkonsumtion, i förhållande till vad som är beräknat på en så liten lokal.
                      I slutet av denna vecka skulle vi höras av igen och stämma träff för en visning. Jag har personligen inte sådär jättebråttom med att fixa en lokal. Jag kommer ha fullt upp med min egen flytt ändå så, sen står det ännu ett kar till lägenheten högst på önskelistan innan jag kan börja investera i något till lokalen.

                      Men titta kan vi ju göra ganska snart.

                      Styrelsesnack....jag kan inte påstå att jag brinner av längtan att ta någon post som skulle innebära alltför mycket jobb. Jag vet, det är slött, men jag känner verkligen att jag har alldeles för lite fritid redan som det är, i och med att jag pendlar en timme i varje riktning till jobbet. Sambon vill väl se av mig någon gång per dygn i a f. Jag instämmer också i att startandet av en förening är inte det primära just nu. Först ska vi som sagt ha kul och lära känna varandra och sedan ta ställning till om det verkligen ska startas en riktig förening.



                      //Pontus
                      //Pontus

                      Fisklös

                      Kommentar

                      • Patrik_växjö
                        • July 2002
                        • 2046

                        #71
                        Det där med priset låter ju lovande! <img src=extra_smiley_basketball.gif border=0 align=middle> Men jag tror inte att någon av oss andra heller har jättebråttom med att hitta ev. lokal och sånt!? Men det vore skoj med ett ställe där man kan ha något större kar, å kanske vara där å pilla med bakgrund etc, det är vad jag tänkt mig med en lokal!

                        Men vi måste skynda långsamt! Framstressade beslut håller inte i längden! Så ett eller ett par möten till är väl på sin plats??
                        Personligen har jag inget emot att "ha hit er" här, eller att få köra en bit, tex till Bilbo.. <img src=extra_smiley_smile_green.gif border=0 align=middle>



                        / Patrik /
                        / Patrik /

                        Kommentar

                        • Bilbo
                          • February 2002
                          • 2119

                          #72
                          Som jag sagt tidigare är ni hjärtligt välkomna!

                          Ring innan ni kommer bara, så att jag är hemma.

                          // Magnus

                          // Magnus
                          Helt akvarielös men med ett akvaterraium, 4 katter och 1 hund

                          Kommentar

                          • Torstensson
                            • June 2002
                            • 1964

                            #73
                            Skulle vi komma förbi då du inte e hemma får vi väl skylla oss själva..

                            Fast du som så många andra gömmer säkert husnyckeln under dörrmattan eller på listen ovanför dörren, så vi hittar säkert in endå!! =)

                            Annars så va ju Patrik kanske sugen på en "visning". Hemma hos mig huserar just nu en j**la massa små vita frigolitpluttar i hela lägenheten. Håller igentligen på att grejja med bakgrunden, men har ni inget bättre för er så kom hit vettja å hjälp till...

                            Kommentar

                            • Patrik_växjö
                              • July 2002
                              • 2046

                              #74
                              Har som sagt inget emot besök här uppe.... Så får ni oxo se mitt 125 liters <img src=extra_smilie_aquarium.gif border=0 align=middle> med något mindre fisk än vad ni andra verkar ha! Guppys är ju ena små liv! Skulle förresten behöva lite tips å smakråd, ang mitt kar. Börjar få till det något sånär så att jag gillar vad jag ser, men det är ju alltid nått som fattas.. <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>

                              Här finns både kaffebryggare, fikabröd och lite annat så det löser sig nog! ..

                              Nämen titta, både Torstensson å jag har fått en stjärna! Tack Kjelle! <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>



                              / Patrik /
                              / Patrik /

                              Kommentar

                              • Kenell
                                • September 2002
                                • 499

                                #75
                                Stjärnor ja.... Hmpf... Jag har ingen ju.... *surar lite*

                                Jag har massor att stå i just nu jag med, så jag är oxo med på att skynda långsamt. Men en fika o lite fiskvisning/snack och eventuellt akvarie-lokal-glutt snart kunde ju va trevligt.

                                /Peter

                                Zoo what? -Zoopet - Zoo lame...
                                www.fisknördarna.se

                                Kommentar

                                Arbetssätt...