Malmö Akvarieförening program våren 2013

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • daniel_i_malmö
    • April 2002
    • 1103

    Malmö Akvarieförening program våren 2013

    Hej alla akvarister!

    Malmö Akvarieförenings program för våren 2013 börjar ta form. Allt är ännu inte spikat men det blir utan tvekan en hektisk vår för de som vill följa med på allt!

    Vi fortsätter vi som vanligt med föredrag varje månad. Dessutom är det dags för vår traditionella bussresa ner till kontinentens bästa akvaristiska resmål: akvarieaffärer stora som ett mindre IKEA, mässor, ovanliga fiskar, djur och växter som man aldrig ser här hemma och fina offentliga akvarium. Samt inte minst fantastiskt trevligt umgänge! Resan går av stapeln 24-27 januari. Huvudattraktionen denna gång blir den stora husdjursmässan i Hannover med Nanoakvarie-, Aquascape- och Räkutställning. Häng med!

    10 januari. Aqua-Quiz med Jesper Flygare.
    På januaris månadsmöte upprepar Jesper sin mycket uppskattade succé från förra året; Aqua-Quiz. Räkna med kluriga och roliga akvarierelaterade frågor i denna tävling där mötesdeltagarna tävlar i lag. Utöver denna aktivitet blir det som alltid vår vanliga tippatävling, lotteri, fika och självklart trevligt akvariemingel.

    20 januari. Hempristävling.
    Det är åter dags för MAFs domare att åka runt bland medlemmarna och utse föreningens vackraste akvarium. I år består dommartrion av Niclas, Joel och Daniel. Tveka inte att delta, det är ett kul sätt att få både beröm och konstruktiv kritik! Akvarierna fotograferas och resultatet presenteras med ett bildspel på årsmötet i februari. Anmäl ditt deltagande på januarimötet eller till Niclas senast 15 januari.

    24-27 januari. Tysklandsresa.
    Det dags för föreningens traditionella bussresa ner till kontinentens bästa akvaristiska resmål: akvarieaffärer stora som ett mindre IKEA, mässor, ovanliga fiskar, djur och växter som man aldrig ser här hemma och fina offentliga akvarium. Samt inte minst fantastiskt trevligt umgänge! Resan går av stapeln 24-27 januari. Huvudattraktionen denna gång blir den stora husdjursmässan i Hannover med Nanoakvarie-, Aquascape- och Räkutställning. Mer information och detaljerad resplan kommer inom kort här på hemsidan. Häng med!

    14 februari. Årsmöte. Undervattensfilm från Venezuela. Bildspel.
    Efter årsmötesförhandlingarna som brukar vara avklarade på ca 10 min kör vi ett vanligt möte. På programmet står redovisning av odlings- och hempristävlan med bildspel. Vi kommer också visa en film om "Undervattensbiotoper i Venezuela" gjord av Ivan Mikolji. Som alltid dessutom akvariequiz, lotteri, fika och självklart trevligt akvariemingel.

    3 mars. Stor auktion.
    Dags för MAFs årliga auktion. Sälj och fynda allt akvarierelaterat. Det blir hundratals poster och alltid både fina fyndpriser och ovanliga rariteter där bjudgivarna trissar varandra till oanade höjder. Alltid lika kul! Mer info kommer inom kort!

    14 mars. En värld med killis - Anita Persson.
    På detta månadsmöte kommer Anita Persson berätta om killis och hur hon går till väga för att lyckas så bra med dessa små juveler. Anita är utan tvekan en av Sveriges mesta killikännare och skickligaste akvariefiskodlare. Som alltid dessutom akvariequiz, lotteri, fika och självklart trevligt akvariemingel.

    23 mars. Saltvattensträff.
    Sjöfartsmuseet i Göteborg arrangerar saltvattensträff med korall/fragg-försäljning av hemodlat, rundtur på museets akvarium, samt några föredrag av olika saltvattensprofiler. För fullständigt program kolla i www.saltvattensguiden.se. MAF kommer att besöka träffen. Vi kommer också att besöka en del butiker på vägen. Vill du hänga på anmäl dig på mötena eller till Anders.

    11 april. Månadsmöte.
    Föredragshållare ännu ej fastställd. Håll utkik här för besked inom kort!

    19-21 april. Ciklidstämma i Växjö.
    Sveriges akvaristers stora happening, Ciklidstämman med Riksstämma, går denna gång av stapeln i Växjö. Till ciklidstämmorna kommer alltid akvaristiska kändisar från hela världen för att hålla föredrag. Dessutom så klart trevlig middag på lördagkvällen och annat kul akvaristiskt mingel. Dessutom arrangeras samtidigt Sveriges Akvarieförningars Riksförbunds (SARF) riksstämma med utdelning av Akvariets Oscar. Håll gärna utkik på www.ciklid.org alt. www.zoopet.com där program kommer att läggas ut så snart det är klart. MAF kommer självklart att besöka arrangemanget. Häng med!

    9 maj. Preliminärt: Sjöhästföredrag - Irene Mikrut.
    Vi har preliminärbokat Sveriges mest kunniga och framgångsrika sjöhästakvarist. Irene har odlat flera arter sjöhästar och kommer nu ner till oss för att berätta om dessa udda och fascinerande fiskar. OBS detta är en preliminärbokning. I början av februari kommer vi kunna ge slutgiltigt besked på föredragshållare detta möte.

    Fler aktiviteter och mer information tillkommer fortlöpande under våren. Håll utkik på vår hemsida!

    Du har väl förresten inte missat att du får 10% rabatt i flera affärer om du är medlem i MAF? Se här: http://www.malmoakvarieforening.se/medlemsrabatter.aspx

    Alla akvarieintresserade är välkomna på våra möten!
    Det går bra att komma på våra möten och vår auktion utan att vara medlem. Andra aktiviteter, som tex reser och utflykter kräver föranmälan.

    För mer info se: http://www.malmoakvarieforening.se
    Malmö Akvarieförening
    no hope, no harm, just another false alarm
  • freddi36
    • December 2010
    • 2882

    #2
    Låter trevligt! FInns säkert nåt man kan hänga med på

    Brukar inte auktionen va senare på året?
    Det gör inte mig något, bara mindre tid att vänta ju!

    Kommentar

    • Dodat
      • December 2010
      • 55

      #3
      Trevligt trevligt, börjar få upp intresset igen och startar upp lite akvarium, lagom att köpa in lite nytt på aktionen
      Dodat.

      Kommentar

      Arbetssätt...