Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Varje dygn skrivs ca. 500-600 inlägg i forumet

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

  Varje dygn skrivs ca. 500-600 inlägg i forumet

  Jag läste att "Varje dygn skrivs ca. 500-600 inlägg i forumet" och att "Zoopet är idag Nordens största akvariehemsida".

  Det kanske var så en gång i tiden. Facebook dödar genom sin totala dominans traditionella internetforum vilket är synd då mycket funktionalitet saknas där samt att frågor inte blir sökbara. Bara de livskraftigaste forumen kommer att överleva.

  Nu är jag inte någon goldmedlem men jag tror mig veta att Zoopet är mycket mer än ett forum. Artbeskrivningar och fotoarkiv samt kan ses som någon form av klubb med medlemskap. Vad jag skriver om nedan berör enbart forumdelen.

  Jag tycker att forumet behöver en betydligt högre aktivitet för att kunna locka "folk" att delta. För att få mer aktivitet krävs aktivitet. Det är moment 22. Idag är det inte 500-600 inlägg per dag längre, utan vi ser kanske någon procent av detta.


  Eftersom syftet med Zoopet är att sprida information och kunskap om akvariefiskar tycker jag att det borde satsas mer på forumdelen så att den inte upphör helt och hållet.

  Jag tror att det finns tillräckligt med intresserade människor i Sverige för att ha ett livligt internetforum där diskussionerna sker på svenska. Något har dock gjort att det inte blivit så. Vad är det som har hänt? Facebook har naturligtvis tagit en betydande del. Facebook är så lättillgängligt för alla och man har även sina vänner där. Delar man en bild på en akvariegrupp så når man massor med andra likasinnade och även sina privata vänner. Själv avstår jag från Facebook då det är så integritetskränkande. Frågorna på FaceBook dyker upp men försvinner i en gammal tidslinje och dör. Det senare gör att det blir omöjligt att söka men aktiviteten hålls konstant hög, man debatterar ständigt samma frågor, gång på gång (Smart tänkt av FaceBook). Något annat som kan tänkas konkurrera är andra internetforum på både svenska och andra språk.

  Något som jag lärt mig genom att själv bygga forum och jobba med Internet sedan 90-talet är att:
  • Webbesökare är EXTREMT LATA. Kommer man till ett forum och man inte hittar det man söker efter inom 5-6 sekunder så lämnar man sajten till förmån för någon annan. Man upphör inte att ständigt förvånas över hur sant detta är
  • Användare av Internet är EXTREMT SNÅLA. Ingenting får kosta en krona.

  Nu kanske någon redan har tagit illa upp. Jag generaliserar naturligtvis men jag vidhåller att ovanstående är sant.

  Zoopet har något som heter GOLD-medlemskap för att finansiera
  utbyggnad och förbättring (t.ex. genom en utökad serverkapacitet). Jag tror ärligt talat inte att det behövs någon utbyggnad längre.Dessutom kan man för 79 kr per månad ha ett webbhotell på Binero.

  Mitt förslag är att om man ska ha ett forum även i framtiden så måste aktiviteten upp. Annars tror jag tyvärr att allt självdör. För att få upp aktiviteten föreslår jag att
  • Avskaffa GOLD-medemskap för forumet och ge alla forummedlemmar möjlighet att använda forumet fullt ut. Fler bilder ger högre aktivitet och icke GOLD-medlemmar känner sig kanske lite stympade och söker sig vidare till andra forum.
  • Tvinga inte användare att ange personuppgifter vid registeringen till forumet. Riktigheten i dessa kontrolleras ändå inte.
  • Tillåt anonymt postande på forumet utan inloggning. (Dessa inlägg läggs i en moderations-kö och moderatorn måste först godkänna dom innan de visas.) Detta blir en inkörsport för nya medlemmar.
  • Startsidan av forumet borde visa trådar som fått nya svar (Det visar att det händer något). Det räcker inte att visa nya inlägg, de är på tok för få i nuläget. Trådarna visas med en förhandsgranskning av senaste inläggets text samt en förhandsvisning (tumnaglar) av bilder som förekommer i tråden. Detta för att fånga besökarens intresse omedelbart.(Inom 5-6 sekunder).
  • Skicka ut ett automatiskt veckobrev via e-post till alla medlemmar över populära ämnen. E-posten ska innehålla en länk där man kan avregistrera sig via ett enda klick.
  • Automatpublicera en förhandsvisning av alla nya inlägg (som innehåller en bild) från forumet på Zoopets FB-sida. Klickar man på FB-inlägget för att läsa mer kommer man till forumet naturligtvis.

  (Om Kjell eller Christian vill ha exempel på ett forum med förhandsgranskning av text och bilder, skicka mig ett PM)

  Om avskaffafandet av GOLD-medemskap för forumet innebär att pengar måste in på annat sätt, lägg in en Google Adsense reklam på någon plats i forumet. De som inte vill se sån reklam brukar ändå använda sig av en AD-blocker. De flesta bryr sig inte.

  Bara några ideer från mig ... Vet inte vad ni andra tycker eller vad ägarna har för planer för forumets framtid.
  Senast ändrad av HammarbyHasse; 2016-07-13, 09:25.

  #2
  Instämmer att verkligheten ser helt annorlunda ut idag och istället för 500-600 inlägg per dygn så är det högt räknar idag kanske 50-60. Dvs ett tapp på 90%.
  Och speciellt är det forumet som drabbats, medan t.ex. artbeskrivningarna "bara" tappat ca. 50% och då är ju ändå forumet fritt, medan man måste vara goldis för att se de flesta artbeskrivningar.

  Dock så är ju detta inte något som bara drabbat Zoopet - i stort sett alla hemsidor har drabbats av detta och Zoopet faktiskt i mindre utsträckning än de flesta andra akvariehemsidor (varav många är öppna). Så är det inte bara i Sverige - i Norge fanns det t.ex. för några år sedan 3 riktigt bra akvarieforum, idag finns det 1 kvar och det är mindre än det var för några år sedan.

  "Problemet" är naturligtvis att folk överger forumen och istället skriver på Facebook vilket definitivt inte är bra eftersom det på akvariehemsidorna finns sökbar bra information för den som är ute efter att lära sig mer, något som inte finns på Facebook. Detta är ju en inriktning i samhället och något som vi får anpassa oss till eller slå igen.

  När vi startade Zoopet var ambitionen att allt skulle vara fritt och att Zoopet skulle finansieras främst med banners men det sket sig eftersom något sådant intresse inte fanns och vi fick skjuta till pengar för att finansiera det hela och då infördes istället goldmedlemskap och utan detta hade inte Zoopet funnits idag. Nu har antalet goldisar ungefär halverats (är idag ca. 300) men vissa kostnader har också sjunkit något. T.ex. kostade servern tidigare ca. 2.000 i månaden, nu ca. 600.

  Men annat har blivit dyrare och dessutom jobbigare - t.ex. så var förr enklare att göra en webbsida eftersom alla läste Zoopet på en dator. Idag skall sidan vara anpassad både för datorer, mobiler etc. samtidigt som det skall funka för olika webbläsare. Mer jobb samtidigt som vi fått köpa in olika tjänster.  Akvaristiska hälsningar
  Kjell
  Signatur 1. Frustra laborat qui omnibus placere studet
  Signatur 2. Jag är inte tillräckligt ung för att kunna allt och inte heller tillräckligt gammal för att ha glömt allt.

  Kommentera


   #3
   Galet bra skrivet. Tycker det hela låter sunt och skulle tro att det är en nyckel för att få fart på forumet ytterligare. Punkten med GOLD-medlemskapet väger tyngst tycker jag. För egen del har jag ibland velat lägga upp foto på mina egna fiskar/akvarium. Men avstått då jag inte vill betala för det. Däremot artbeskrivningarna där det ligger handarbete bakom har jag en acceptans om det kostar. Så jag står lite med en fot på var sida

   Kommentera


    #4
    Håller med. Mycket bra grejor. Sitter även den del på rovfisk.se nu. De har också lite smarta lösningar
    http://www.zoonen.com/minzoon.asp?oid=2174459

    Kommentera


     #5
     Gammal tråd och forumet har tappat ytterligare. Det är synd eftersom jag tycker att det finns behov av ett bra internetforum för akvaristik på svenska. Facebook nämns som konkurrent, men för min del är det engelskspråkiga internetforum som i så fall är alternativet.

     Jag vill framför allt se två saker

     1. Låt alla registrerade användare bifoga bilder till inlägg. Funktionen finns där för alla men den fungerar bara för goldmedlemmar. Detta leder om och om igen till frustration för nyregistrerade användare som inte kan lägga upp bilder. Andra användare får återkommande förklara för nya användare, men ofta tröttnar de direkt och återvänder inte. En risk finns kanske att användare lägger upp bilder som ej håller sig till reglerna men trafiken är så låg att det borde gå att moderera.

     2. Skriv om forumet i nyhetsbrevet. Det nämns över huvud taget inte där. Skriv t ex "I forumet diskuterar vi just nu bla bla och bla bla. Var med och lär dig om dessa ämnen tillsammans med andra akvarieintresserade."

     Kommentera


      #6
      Ja detta var en gammal tråd från den "gamla goda tiden".
      Idag har Zoopet/forumet säkert tappat 80 (kanske 90%) av antalet besökare mot hur det var för några år sedan (från tiden innan Facebook hade slagit igenom). Detta är ju tråkigt och ännu tråkigare är att vi inte har tappat till andra hemsideforum utan istället har tappet som sagt varit till Facebook-grupper och det är t.o.m. som så att andra bra hemsidor faktiskt har tappat ännu mer än vad Zoopet har gjort. Sorgligt tycker jag eftersom det finns många riktigt bra och informativa akvaristiska hemsidor både på svenska och på andra språk.
      Men visst kan vi kanske ändå förbättra Zoopet och åtminstone marginellt få lite fler besökare än vad vi har idag. På begäran så öppnade vi t.ex. som så att alla kunde lägga in annonser på Zoopet men tyvärr fick det inte någon effekt.
      Sedan är ju alla förändringar en avvägning - om det inte finns en rejäl skillnad mellan att vara goldmedlem och att inte vara goldmedlem så är risken stor att antal goldmedlemmar minskar än mer och då finns helt plötsligt inte längre Zoopet. Innan vi började med goldmedlemskap så var ju allt öppet och vi hade mängder av besökare (5-6 tusen varje dygn) men sidan gick ändå varje månad med brakförlust, samtidigt som det var oerhört mycket mer jobb med att sköta Zoopet (bl.a. mycket mer moderering (mer "hatinlägg", ett oförskämdare språk, massor som la in stulna foton etc. etc.) så om vi inte då hade infört goldmedlemskapet så hade Zoopet idag med all säkerhet varit nerlagt.
      Akvaristiska hälsningar
      Kjell
      Signatur 1. Frustra laborat qui omnibus placere studet
      Signatur 2. Jag är inte tillräckligt ung för att kunna allt och inte heller tillräckligt gammal för att ha glömt allt.

      Kommentera


       #7
       Litet intressant är ju att många dagliga inlägg tycks skrivas i de megalånga trådarna, de som har över tusen svar, det finns nu idag en tråd med nya inlägg som har trettontusen svar.
       Kanske det säger något om de forumaktiva akvaristerna som idogt håller de långa diskussionerna igång. Jag själv orkar inte följa sådana långa trådar, ens om jag en gång själv kanske skulle skapat dem.

       Uppdelningen i olika ämnesavdelningar är bra, och det förefaller som nybesökare finner rätt avdelning på första försöket, då typen "Hej jag har nu startat mitt livs första akvarium och jag tror att mina guppis blivit sjuka" hamnar på rätt ställe, bra!
       Sedan kan jag väl tycka att det emellanåt blir rätt så nördigt, men det får man väl räkna med i sådana här forum med ändå relativt snävt intresseområde, även om vi akvarister själva tycker att hobbyn är väldigt mångfacetterad.

       Facebook... ja jag är medlem i några olika akvariefiskrelaterade grupper där, och tycker som föregående att kvaliteten är väldigt låg, inte alltid jag förstår vad det handlar om, och trådarna blir spetiga utan något sammanhållet sammanhang. Jag har väl förvisso varit inne och kladdat i någon tråd där nyblivna akvaristen skulle sätta ihop skalarer med neontetror... ja ni vet hur resultatet blir med de ständigt omättliga neontetrorna som gladeligen käkar upp skalarer på löpande band... I någon grupp smyger det sig in spam, om att köpa Iphones och liknande, men det gör det även här, nu har det tydligen blivit aktuellt att köpa falska betyg, körkort och sådant igen, kanske man skulle skaffa sig en kunglig titel?

       Jag deltar i andra forum också, som handlar om andra saker, endast Svenska Järnvägsklubbens "Postvagnen" är nördigare, stundtals så hopplös att den döpts om till "Pestvagnen" här på Zoopet finns det ju i alla fall andra inläggare som har egenskapen att utan att reta någon tona ned de värsta nördigheterna betydligt så att diskussionen fortlöper. Jag vill inte trampa fler på ömma tår och lämnar därför inga exempel.

       Finansiering tycks vara problemet för många, men sådana ännu smalare forum, som Volkswagenhistoriska och Maringuiden har banners med reklam, ofta med totalt för området ovidkommande saker, nätkasionon, polska tandläkare, viagrakopior etc, ger tydligen klirr i kassan, men kanske inget som detta forums seriösa administratörer vill ha?
       Nåväl, jag är född i Bohuslän, där man är snålare än i Småland, så därför har jag inte löst varesig Guld- eller Goldmedlemskap. Men kanske skulle gjort så...

       ja så tycker jag.

       Kommentera


        #8
        Finns det någon tanke på samarbete mellan zoopet och andra sidor? Exempelvis saltvattensguiden och terrariedjur.se har ju ett visst överlapp, speciellt inom teknik och konstruktionsfrågor.

        Kommentera


         #9
         Då rycker jag upp denna gamla tråd nu då. Jag skrev en liten presentation här om dagen här inne på Zoopet, då jag nyss försökt bli lite mer aktiv här inne igen efter ca 10 år på andra plattformar... Anledningen till att jag rycker upp denna tråd är dels för att jag har lite frågor, som kanske Christian eller Kjell kan svara på.
         1. Hur ser forumaktiviteten ut idag?
         2. Hur ser Goldmedlemskapet ut idag?

         Andra anledningen är väl också anledningen till att jag ens börjat skriva lite här inne igen, och det är Facebooks sätt att styra sin plattform. För det första instämmer jag för det mesta vad som sagts innan, dvs att Facebook definitivt har "dödat" de gamla forumplattformarna, att mycket som skrivs där är kvantitet istället för kvalitet, och att det är samma inlägg vecka efter vecka eftersom att det inte finns någon direkt struktur i form av kategorier, avdelningar och trådar. Det är ju givetvis så att det är exakt det Facebook vill ha. Det genererar ju inlägg efter inlägg... Jag själv har ju varit väldigt aktiv inne på olika Facebookgrupper just av den anledningen att svaren och aktiviteten är väldigt hög. Det är ju så klart kul när det är hög aktivitet. Och sen så har det ju blivit mer accepterat att man postar allt i ett öppet flöde, på samma sätt som på t.ex. Instagram, där du har din egen sida och postar dina bilder, som hamnar i ett öppet flöde som regleras och ser olika ut beroende på vem du följer. Antagligen har utvecklingen blivit så pga att det kräver minimal ansträngning och det är ju faktiskt extremt smidigt. Så en av de absolut viktigaste lösningarna som kan generera mer aktivitet är hur forumet är designat och uppbyggt... Den gamla forumdesignen är som sagt gjord för datorer, men idag är det nog en majoritet som sitter och skriver via sin mobil, och det helt enkelt inte lika smidigt och enkelt som det är på Facebook. Rovfisk.se t.ex är kodat från scratch för att fungera lika smidigt på en dator som på en mobil, och det tror jag vi har vunnit ganska mycket på.

         Och för det andra, så har Facebook börjat stänga ner grupper om de bryter mot reglerna. De flesta kanske känner till att det sedan 2 år tillbaka (tror jag) är förbjudet att köpa/sälja/byta levande djur på Facebook. Detta vet inte alla, och även de som vet det bryter ibland mot den regeln. Det kan leda till att t.ex en grupp med flera år på nacken och tiotusentals medlemmar stängs ner utan vidare, för att aldrig finnas mer, om enbart 1 medlem bryter mot en regel och Facebook hinner upptäcka det innan någon moderator / admin i gruppen har raderat det. Och det händer titt som tätt. Dvs är dessa grupper på Facebook extremt känsliga, och jag hoppas verkligen folk inser det, och återvänder till de "gamla forumen".

         Angående vad man kan göra med / utan Goldmedlemskap så är jag med på själva idén, men jag tycker nog att just posta bilder i ett vanligt inlägg borde vara fritt för alla medlemmar. Jag tror det hade genererat mer aktivitet faktiskt... Att begränsa vissa av artbeskrivningarna till Goldmembers är inte helt orimligt ändå.

         Jag driver forumet Rovfisk.se tillsammans med några andra, och även om vi är ett relativt litet forum (och heller inte så jättegammalt, funnits i snart 9 år, inte medräknat de första åren då vi var "MFKsweden") så har vi ändå ganska bra daglig aktivitet skulle jag säga. Lite stats från oss, enbart från år 2020:
         - 793 nyregistrerade medlemmar
         - 7719 inlägg (ca 21 inlägg varje dag, hela året)
         - 99772 "rockningar" av inlägg (det är en funktion vi skapat, likt att "gilla" ett inlägg på Facebook)

         Sen så har ju vi en funktion som liknar eran Goldmember, men vi kallar det för Rockstar. Vi har gjort som så att den enda skillnaden mellan någon som betalar in för att bli Rockstar och någon som inte gör det, är att man får en liten guldstjärna med en rocka i bredvid sitt användarnamn. Vi pushar alltid för att det helt enkelt är valfritt om man vill vara med och stödja forumet så att det hålls igång, och prislappen är 50kr (eller valfritt belopp över det), och detta betalas in en gång om året. Oftast har forummedlemmarnas bidrag räckt för att täcka serverkostnaden, men de år som det inte räckt så tar vi i personalen på oss att slänga in de slantarna som behövs.

         Summa summarum så hoppas jag att forum som Zoopet, Ciklid, Saltvattensguiden mfl tar tag i själva designen och användarupplevelsen, så man kan vinna tillbaka användarna som förhoppningsvis tröttnar på Facebooks maktgalna sätt att styra sin plattform.
         http://www.youtube.com/user/SvampusFish

         Ny kanal med mina akvarium, SUBSCRIBE !

         Kommentera


          #10
          Tack för dom intressanta synpunkterna Hampus.
          Det jag gör mest på Zoopet idag (nästan det enda ) är att skriva artbeskrivningarna och det är det en hel del jobb med (bra mycket mer än vad folk i gemen tror). Sedan rent allmänt så har ju såklart Zoopet (och sannolikt "alla" andra hemsidor också) minskat en hel del sedan Facebook kom. Dock så tycker jag att det känns som om tillbakagången har minskat för det känns som om det rullar på rätt bra idag. Egentligen är det också så att vi idag slipper "bråk" på Zoopet och sådant var det faktiskt en hel del förr och dom som gillade att bråka verkar ha försvunnit till Facebook . Vi skickar ju varje månad ut en nyhetsbrev och där står det en hel del statistik t.ex. räknas den senaste månadens artbeskrivningar upp, hur många artbeskrivningar som totalt lagts in (2456) och hur många av dessa som är öppna för alla (783) och hur många visningar det har varit av dom sedan starten (22,75 miljoner), hur många som har registrerat sig (37892) och hur många inlägg dessa har skrivit i forumet (1,51 miljoner). Dock håller jag idag faktiskt minimal kontroll över vad som löpande händer - tycker kanske inte längre att det känns så viktigt. Dock nu när jag läste ditt inlägg så satte jag mig faktiskt och räknade antalet inlägg som skrivits i forumet det senaste dygnet och det var 39 st och det tror jag är relativt normalt idag. Förr var flera 100 per dygn, men det minskar nog inte längre. Om någon själv vill kolla vad som händer så hittar man siffrorna på hur många som besöker artbeskrivningarna längst ner på "de senaste 100 artbeskrivningarna" och antalet inlägg i forumet och antalet registrerade längst ner på huvudforumsidan. Där kan den som vill hålla koll på vad som händer dag för dag.
          Sedan vad gäller design, teknik etc. så är det ju Christian som sköter detta - jag är nog där mest en bromskloss som tycker att allt var bättre förr . Jag blir ofta jäkligt irriterad över alla uppdateringar som Christian säger att han måste göra för dom brukar allt som oftast ställa till med problem någonstans. Själv kollar jag enbart på Zoopet på en dator med stor skärm och "aldrig" i mobilen, men jag är förstås medveten om att så gör de flesta idag.
          Om Christian har något tekniskt samarbete med några andra hemsidor det vet jag inte. Själv "samarbetar" jag inte med några andra hemsidor, däremot med en del personer som är mycket fiskkunniga. Fast självklart söker jag info i ett stort antal med hemsidor och i ännu fler böcker när jag skriver artinfo (däremot ALDRIG på Facebook).
          Några gånger i veckan så får vi förfrågningar från företag (ej branschföretag) om dom får sprida information på Zoopet, men vi säger alltid nej till detta även om det kanske hade inbringat en del pengar.
          Senast ändrad av Kjell Fohrman; 2021-02-09, 12:51.
          Akvaristiska hälsningar
          Kjell
          Signatur 1. Frustra laborat qui omnibus placere studet
          Signatur 2. Jag är inte tillräckligt ung för att kunna allt och inte heller tillräckligt gammal för att ha glömt allt.

          Kommentera


           #11
           Alltid kul om man kan bidra med något.

           Förstår absolut att det tar tid med artbeskrivningarna. Jag har själv skrivit några för Rovfisk.se, och det har definitivt halkat efter "lite" pga tidsbrist. Hämta "fakta" från Facebook hoppas jag ingen gör, haha..

           Intressant med lite siffror. Det är ju ändå hyffsad aktivitet, men jag antar att många svar och inlägg kommer från en del gamla rävar här inne. Har inte hunnit bläddra igenom hela forumet, än. Men det kanske är mycket annat också. Och om det är så att det är många inbitna användare som fortfarande är aktiva så är ju antagligen det en stor anledning till att det inte är så mycket tjaffs osv.. Det är det ju istället som du säger, till viss del i alla fall, på Facebook. Men det har ändå blivit lugnare där med måste jag säga. Känns som att det kunde vara rätt tråkiga toner och tjaffs var och varannan dag för några år sedan. Men det kanske var när allt var nytt och folk ville vara inne och peta överallt, och tillrättavisa folk osv...

           Det där med att uppdateringar strular till gamla grejer känner jag igen. Och det är väl tyvärr så att det är oundvikligt i viss mån. När vi bytte plattform på Rovfisk för många år sedan så gick alla tidigare bilder förlorade från inläggen som låg på den gamla plattformen. Och jag har sett att en del gamla inlägg här inne har lite knasiga tecken överallt där det skall vara ÅÄÖ, det är väl något liknande som hänt där kanske? Men jag tror att om det inte ställer till det för mycket på sidan, och det är en vettig uppdatering att göra, så är det bäst att köra på... Hänger man inte med svängarna, så åker man så småningom ut.

           Som sagt, jag hoppas verkligen att plattformar som Zoopet och liknande hänger med i utvecklingen vad gäller användarvänlighet. Det kommer garanterat annars dyka upp nyare alternativ, och då kommer mycket information och historik att gå förlorad tids nog... Finns ju en app som heter "Band" som verkar vara på uppsving. Har själv inte använt den än, men jag ser mer och mer av den.
           http://www.youtube.com/user/SvampusFish

           Ny kanal med mina akvarium, SUBSCRIBE !

           Kommentera


            #12
            Tackar för all feedback. Ska gå igenom och bena ut förslagen. Var en hel del.
            Christian Alfredsson
            Tekniskt ansvarig Zoopet

            Kommentera


             #13
             Ursprungligen postat av admin Visa inlägg
             Tackar för all feedback. Ska gå igenom och bena ut förslagen. Var en hel del.
             Inga problem. Hojta om du vill bolla idéer. Jag är ju ingen expert på forumdesign eller uppbyggnad av forum, men av personlig erfarenhet så upplever jag i alla fall t.ex. rovfisk.se är väldigt användarvänligt.. Och där har jag ju i alla fall varit med och tagit fram det nuvarande formatet. Men Thomas är ju egentligen hjärnan bakom den, så honom kan du ju också prata med om du vill.
             http://www.youtube.com/user/SvampusFish

             Ny kanal med mina akvarium, SUBSCRIBE !

             Kommentera


              #14
              Gammal tråd men aktuell.
              Jag är gammal nog för att inte störa mig på den grafiska formen på Zoppet. Läst i forumet har jag väl gjort 10 år i perioder som givetvis sammanfaller med mina akvarieaktiviteter.
              Jag håller dock med om att forumaktiviteten är för låg.
              Så vad göra?
              Lite förslag.
              Arbeta MED Facebook, inte mot. Zoppet finns på fb men där är ingen aktivitet alls. Så köp annonser på fb.. Några Kronor dagen ger mängder av annonser och mer trafik.
              Annons samarbeten. Byt annonser med DjurMagazinet osv. Dom får synas på Zoppet mot att ni syns på deras hemsida.
              Butiks samarbete. Något jag saknar är listor med vilka butiker som finns inom 10 mil och vad dom har för sortiment.
              Jag skulle kunna tänka mig att butiker mailar in sitt sortiment, ni listar sortimentet och länkar till artbeskrivningar. Som en betald tjänst.
              Butiken får reklam och kunder, ni får pengar. Det vill säga erbjuda butikerna något som ökar deras konkurrensförmåga till ett pris som är lönsamt för er.
              Helt enklet göra Zoopet till en marknadsplats för fisk. Med då forum osv som stödjande funktioner.
              Kommentera

              Sparar...
              X