Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

13/11-2016: Haninge akvarieförenings storauktion (med kvalitetsauktion)

Kollapsa
X
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

  13/11-2016: Haninge akvarieförenings storauktion (med kvalitetsauktion)

  13/11-2016: Haninge akvarieförenings storauktion (med kvalitetsauktion)
  Söndagen den 13 november är det dags för HAF:s traditionella storauktion (vi startade 1972) och vi vill som vanligt hälsa säljare och köpare från när och fjärran välkomna! Alla är välkomna som köpare. Säljare måste vara medlem i en akvarieförening.

  Tid: auktionen startar kl. 11:00 och sista utropet är ca kl. 16:00. Inlämning av gods sker kl. 10-10:45 (etiketter kan också förhandsbokas).

  Plats: Söderbymalmsskolans aula, Eskilsvägen 8, 136 81 Handen. Karta här.
  Auktionslokalen ligger nära Haninge Centrum (precis som den gamla lokalen) och busshållplatsen heter Söderbymalmsskolan. Stor parkering finns bredvid skolan, men infarten till den är från Dalarövägen (dvs runt hörnet).

  Servering: Korv, dricka och annan fika går att köpa på plats.

  Nytt för i år: Notera starttiden! Storauktionen börjar redan kl. 11:00 och är förhoppningsvis avslutad ca kl. 16:00. Inlämningen är kl. 10:00-10:45. Vet man att man ska sälja mer än ett par poster så är det enklast att förhandsbeställa etiketter.

  Vad säljs? På storauktionen säljs fiskar, växter, akvarier och akvarietillbehör (t ex pumpar, filter, filtermaterial, doppvärmare, håvar), fiskfoder, foderkulturer och andra ”bra-att-ha-saker”.

  Storauktionen består idag av:
  • den vanliga auktionen
  • fastprisbordet och
  • en kvalitetsauktionsdel
  Den vanliga auktionen
  På den vanliga auktionen bjuder man huvudsakligen på fiskar och växter. Budgivningen genom rop startar på 40 kr om inte säljaren har skrivit dit ett annat minimipris. Minsta höjning sker med 10 kr. När man har vunnit en budgivning räcker man upp handen så att löparen som kommer med godset vet vart han eller hon ska. Betalning sker direkt och med kontanter.

  Fastprisbordet
  Fastprisbordet är ett komplement till den vanliga auktionen. Här hittar man inte bara olika akvarietillbehör, utan även fiskar, räkor och växter. Bland växterna hittar man allt från vanligare växter till småportioner av ovanliga akvariemossor.
  Som säljare kan det vara klokt att inte lägga alla poster av samma slag på auktionsbordet, utan istället lägga en del på fastprisbordet. Vissa köpare har kanske inte tid att sitta av hela auktionen, men tittar kanske in och snabbshoppar dina poster på fastprisbordet. Och det är bättre än att behöva ta hem posterna igen. På fastprisbordet hamnar också poster för under 40 kr.

  Kvalitetsauktionen
  Vi började med kvalitetsauktion 2014 och de flesta uppfattade det som ett bra inslag. Under kvalitetsauktionsdelen har vi tänkt oss att vi ska auktionera ut fiskar och räkor (och eventuellt växter) med ett minimipris på 100 kr. Vi är alltså inte bara ute efter diskus, utan fisk som inte tillhör standardsortimentet på auktioner. En XL-påse med guppymix hamnar inte på kvalitetsauktionen, men kanske ett gäng SM-Guppy från någon odlare. Fiskar som kan komma ifråga är exempelvis pansarmalar (minst 5 st. i påsen) (bortsett från kanske Metallpansarmal och Fläckig pansarmal), malar, L-malar, Apistogrammor, räkor med klass… Fisk med lokalitet kan kanske också platsa.

  OBS! Betalning sker kontant! Se därför till att ha med er ordentligt med kontanter i olika valörer. (Närmaste bankomat finns i Haninge centrum, så glöm inte cash.)

  HAF tar 25% i provision enligt SASKs rekommendation.

  Mer information finns på vår hemsida. Och mer information postas kanske också här.

  Eventuella frågor kan vi ta här i tråden.

  De olika auktionstrådarna på olika akvariefora
  Internet och våra akvariefora är bra saker. Auktionstrådarna på olika akvariefora (zoopet.com, ciklid.org, diskusforum.se, redbee.se, lmal.se, plantswap.se, akvariefisk.ifokus.se, rovfisk.se…) kan säljare använda till att informera om vad de tänker ta med sig till auktionen – och möjliga köpare kan göra detsamma för att informera om vad de är intresserade av. Win-win helt enkelt.

  Ett tack till våra sponsorer (listan uppdateras)!
  Haninge Djurbutik - Akvarielagret - Akvariumkungen.se - Aquatic Blue Line & Repashy Sweden - Shrimps.se - Djurmagazinet Farsta - Arken Zoo Kungsholmen - CyberZoo - Arowana Zoo

  Välkomna!


  Länk
  Senast ändrad av Apistojohan; 2016-11-08, 11:12.
  Haninge akvarieförening

  #2
  Då tackar vi två lotterisponsorer (se längst ner i första inlägget)!
  Haninge akvarieförening

  Kommentera


   #3
   Tack till ytterligare två lotterisponsorer.
   Haninge akvarieförening

   Kommentera


    #4
    Tre nya lotterisponsorer. Tackar!
    Haninge akvarieförening

    Kommentera


     #5
     Tack till två nya sponsorer!
     Haninge akvarieförening

     Kommentera


      #6
      Hjärtligt välkomna imorgon, gott folk.

      Tänk på att auktionen rullar igång redan kl. 11. Ta med kontanter!
      Haninge akvarieförening

      Kommentera


       #7
       För oss stackare som inte var där... vad såldes som var lite extraordinärt? Vem kom hem med värsta fisken?

       Kommentera

       Sparar...
       X