Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Akvariehelg i Stockholm

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

  Akvariehelg i Stockholm

  ETT LIV UNDER YTAN
  (Ciklidstämman 2011)
  ett arrangemang av Nordiska Ciklidsällskapet och Bollmora Akvarieklubb

  Nästa års viktigaste fiskhelg kommer att infalla den 9-10 april och platsen blir Naturhistoriska Riksmuseets stora hörsal. (Stockholm)
  Toppföredrag och workshops från de ledande i branschen blandas med mingel, fika, lotterier, diskussioner och kanske en rundvandring bland fisksamlingarna om vi har tur. Museet bjuder på inträdet till alla utställningar, däribland långköraren ”Liv i Vatten.”
  När vi gjort allt detta samlas vi för en privat filmvisning i en av världens största IMAX-biografer; Cosmonova. (Åldersgräns 5 år)
  Precis som alltid sitter vi ner till en trevlig trerätters middag på lördagskvällen med utdelning av priser och gyllene abborrar, och de som vill är välkomna redan på fredagen för att utbyta fiskerfarenheter över en enklare middag i goda vänners lag.
  Espen Rekdal – Världsmästare i undervattensfotografering och designgurun Oliver Knott kommer, gör Du?
  En full förteckning över föredragshållarna presenteras i Ciklidbladet # 1 2011.
  ***
  Vi bor på Scandic Järva Krog precis som 2009, men i år får vi ett ännu bättre pris på rummen.
  Grundpaketet innehåller en natt i delat dubbelrum, två dagsinträden (inkl. Cosmonova) och en biljett till lördagsbanketten. Priset är 1130:-. Samma paket men med ett enkelrum kostar 1465:-
  En extranatt i dubbelrum mellan fredag och lördag kostar 428 :- och en extranatt i singelrum 765:-. Fredagsmiddagen kostar 150:-
  Vill man bara lösa dagsinträde kostar det 195:- per dag, 100:- för juniorer (under 18). Barn under 10 år fritt inträde.
  Skicka din anmälan till mail@gabriellaekstrom.com Skriv vilken kombination du vill ha, och betala in summan på kontonummer 204139392 Clearingnr 6163 (Handelsbanken) OBS!, det är jätteviktigt att ni skriver vem betalningen kommer ifrån. Det syns inte på något annat sätt och det blir omöjligt att förboka mat och/eller hotellrum om man inte vet vem som betalat in och för vilka alternativ.
  Vi har ett visst antal förbokade rum och först till kvarn gäller. Den 6e mars lämnar vi tillbaka obokade rum, så boka innan dess. På mailadressen ovan kan du även ställa frågor om arrangemanget och fråga om vandrarhemsboenden mm.
  Lasse Omfors
  Förvaltare för bollmoraakvarieklubb.
  Stockholmsakvaristerna (Facebook)
  www.nordicdiscussociety.com

  #2
  Ett liv under ytan

  Hur många Zoopetare kommer? Kan vara kul att veta. Vi har bara preliminärbokat 100 pers. till fredagsmiddag och 150 pers. till lördagsmiddag. Denna ciklidstämma kommer att spänna över ett bredare spektrum inom akvaristik. Ni som varit på tidigare ciklidstämmor kan dela med er om hur trevligt och kul vi har.

  Lasse Omfors
  Arrangörsgruppen för eventet i april.
  Lasse Omfors
  Förvaltare för bollmoraakvarieklubb.
  Stockholmsakvaristerna (Facebook)
  www.nordicdiscussociety.com

  Kommentera


   #3
   Larry - om du tänker efter ordentligt så inser du nog att den första helgen i november nästa i Malmö år är lika viktig akvaristiktiskt sett men större både nationellt och internationellt.
   Med andra ord har vi två stora aktiviteter i Sverige för de som gillar akvariefirrar nästa år.

   Bosse Quiding
   Nordiska Diskus Sällskapet och Diskuschampionatet 2011 i Malmö

   Kommentera


    #4
    Jag kommer att dektaga på båda. Naturligtvis är båda lika viktiga.
    Lasse Omfors
    Förvaltare för bollmoraakvarieklubb.
    Stockholmsakvaristerna (Facebook)
    www.nordicdiscussociety.com

    Kommentera


     #5
     Här kommer Programmet och föredragshållarna.

     PROGRAM

     Lördag

     8.45 Registreringen öppnar
     9.00-10.00 Sarf håller årsmöte
     10.00 Inledning
     10.10-11.10 Akvarieteknik presenterar Oliver Knott – ”Ciklidakvariet”
     11.10-11.25 Bensträckare
     11.25-12.10 Workshops
     12.10-12.30 Dragning lotteri 1
     12.30-13.30 Lunch
     13.30-14.00 Tonny Nilsson
     14.00-14.45 Workshops
     15.00 Dragning lotteri 2 och bensträckare
     16.00-17.00 Cosmonova
     17.00 Årsmöte NCS

     20.00 Middagsbankett på Scandic Järva Krog

     Söndag:

     10.00-11.00 Bollmora Akv.förening presenterar Ad Konings
     11.15-12.15 Bollmora Akv.förening presenterar Espen Rekdal
     12.15-13.00 Lunch
     13.00-13.45 Akvarieteknik presenterar Oliver Knott - Nanoakvariet
     13.45-14.30 Workshops
     Avslutning och dragning lotteri 3

     Workshops och rundvandring.
     Station 1: Erik Åhlander – En rundvandring i arkiven
     Station 2: Sune Holm – Bakgrunder ovan ytan
     Station 3: Stefan Bergmark och Ola Sjödin – Ciklider i undervisningen

     Samtliga deltagare kommer att få se alla workshops. Gruppindelningen står på namnbrickan.
     FÖREDRAGSHÅLLARNA

     Ola Sjödin och Stefan Bergmark – ”Ciklider i undervisningen”
     Ola och Stefan berättar om de studier de gör med sina elever och hur man kan göra enkla beteendestudier av sina egna ciklider där hemma. Under denna workshop får man bland annat prova på att använda de protokoll som de använder med sina elever och kanske väcks en del tankar om cikliders beteende som gör att man förstår sina fiskar där hemma lite bättre.

     Ola arbetar på Grans Naturbruksgymnasium där han undervisar i biologi, etologi och olika djurvårdsämnen. Där håller han som bäst just nu på med att inreda två stycken 2500 liters akvarier som skall användas i undervisningen.
     Stefan arbetar till vardags med Piteå Naturskola och djuranläggningen Biolabbet, där de bland annat har ett stort antal akvarier, ett femtontal olika terrariearter och ett växthus med medelhavsklimat och friströvande landsköldpaddor under uppbyggnad.

     Dr. Ad Konings – ”The Passion of the Fish”
     Sverigebekantingen Ad Konings avviker från sitt vanliga mönster, och berättar istället historien om sitt liv för oss. Varför blev det just ciklider, hur många gånger har han varit i Afrika och kan vem som helst göra samma sak? Dessutom, vad menar han egentligen när han säger att ”han inte jobbat en enda dag i sitt liv?”

     Ad Konings är doktor i medicinbiologi och driver ett eget bokförlag från El Paso i Texas. Han gör ett flertal expeditioner per år, ofta men inte enbart till Rift Valley sjöarna i Afrika, och han har skrivit ett flertal böcker om ciklider.

     Espen Rekdal – ”Världsmästare i undervattensfotografi.”
     Espen Rekdal är en naturälskare från Norges fjordar som specialiserat sig på naturhistorisk undervattensfotografering. 2009 blev han världsmästare i ämnet med sin macrobild på en nakensnigel.
     I sitt föredrag blandar Espen bilder han har tagit med information om utrustning och undervattensfotografering för såväl dykare som snorklare.

     Oliver Knott – ”Ciklidakvariet” och ”Nanoakvariet”
     Mästaren på akvadesign Oliver Knott skapar två akvarier och slår hål på den seglivade myten att ciklider inte går att hålla med växter. På lördagen bygger han runt temat ciklidakvariet och på söndagen designar han ett nanoakvarium för bland annat dvärgciklider. Båda akvarierna kommer att lottas ut, så glöm inte att köpa lotter!

     Oliver har vunnit International Aquascaping contest två gånger och även fått titeln Best in Show. Han har designat akvarium och hållit workshops i Japan, USA, Tyskland mm, och är ett välkänt ansikte på mässor som tex Interzoo.

     Sune Holm - ”Bakgrunder ovan vatten”
     Sune Holm är akvarievärldens svar på Carl Larsson. Han är mannen bakom de enormt populära Back-to-Nature bakgrunderna. Dessa mästerliga avgjutningar av naturen i frigolit och cement revolutionerade akvarieinredningarna under 80- och 90-talet. Få material är Sune främmande, han kan göra akvariebakgrunder till och med av frugans bäddmadrass.
     1978 fick Sune Akvariets Oscar för sina artiklar om fiskbiotoper världen runt och sina ansträngningar för bättre akvarieutställningar. Sune håller i år en entusiastisk workshop främst om bakgrunder ovan vatten.

     Erik Åhlander - ”En rundvandring i arkiven”
     Erik har sysslat med akvaristik i 40 år och träffar dagligen på fiskar om än i andra vätskor än vatten i sitt arbete som förste assistent vid Naturhistoriska Riksmuseet. Han har studerat och samlat fiskar bland annat i Indien, Sri Lanka och i Sydamerika.
     Eriks särskilda intresse inom akvaristiken är just cichlider, och han vill hävda att de stavas just så. Få områden är honom dock främmande och han är en verkligt underhållande föredragshållare. På ciklidstämman är Erik vår guide nere i de stora arkiven.

     Tonny Nilsson – ”Akvaristens miljöfunderingar”
     Tonny Nilsson äger Norrköpings Akvarier och är en hängiven akvarist sedan många år. När han inte säljer fisk på Butgatan tycker han mycket om att resa och inte sällan går dessa resor i akvaristikens tecken.
     På dessa resor har han sett mycket som varit inspirerande, men även en del saker som varit mindre bra. Tonny berättar i sitt föredrag om sådant som han har reagerat på och hur han och andra kan gå vidare för att försöka få till en förbättring.

     Lasse Omfors
     Lasse Omfors
     Förvaltare för bollmoraakvarieklubb.
     Stockholmsakvaristerna (Facebook)
     www.nordicdiscussociety.com

     Kommentera


      #6
      Ursprungligen postat av Boss Visa inlägg
      Larry - om du tänker efter ordentligt så inser du nog att den första helgen i november nästa i Malmö år är lika viktig akvaristiktiskt sett men större både nationellt och internationellt.
      Med andra ord har vi två stora aktiviteter i Sverige för de som gillar akvariefirrar nästa år.

      Bosse Quiding
      Nordiska Diskus Sällskapet och Diskuschampionatet 2011 i Malmö
      För att inte tala om Poeciliaweekenden i Varberg i maj - dit har det redan anmält sig folk från 5 olika länder.

      Min förhoppning är definitivt att kunna åka på alla dessa 3 - plus några till i utlandet.

      Mycket intressant program på Ciklidstämman som ju denna tråd skall handla om
      Akvaristiska hälsningar
      Kjell
      Signatur 1. Frustra laborat qui omnibus placere studet
      Signatur 2. Jag är inte tillräckligt ung för att kunna allt och inte heller tillräckligt gammal för att ha glömt allt.

      Kommentera


       #7
       Ursprungligen postat av Kjell Fohrman Visa inlägg
       För att inte tala om Poeciliaweekenden i Varberg i maj - dit har det redan anmält sig folk från 5 olika länder.

       Min förhoppning är definitivt att kunna åka på alla dessa 3 - plus några till i utlandet.

       Mycket intressant program på Ciklidstämman som ju denna tråd skall handla om
       Jag försöker också besöka samtliga.
       Lasse Omfors
       Lasse Omfors
       Förvaltare för bollmoraakvarieklubb.
       Stockholmsakvaristerna (Facebook)
       www.nordicdiscussociety.com

       Kommentera


        #8
        Ursprungligen postat av Larry Stockholm Visa inlägg
        Jag försöker också besöka samtliga.
        Lasse Omfors
        Ja vi brukar ses lite överallt
        Akvaristiska hälsningar
        Kjell
        Signatur 1. Frustra laborat qui omnibus placere studet
        Signatur 2. Jag är inte tillräckligt ung för att kunna allt och inte heller tillräckligt gammal för att ha glömt allt.

        Kommentera


         #9
         Jag med men året är tjockt
         26-30 januari planted aquarium Hannover
         mars Årsmöte NDS Trollhättan
         12 mars NDS årsmöte trollhttan
         1-3 April bl.a Frank Schaefer ( Aquarium Glaser ) samt Erich Hustinx ( Hustinx-aquaristiek ) i Århus
         6-10 april Ciklidstämman + Bidka Liverpool
         7-8 maj Poecilia Varberg
         26-29 maj Aquarama Singapore
         29sept-2 Okt Duisburg Apistogrammor
         22-23 Okt Holland diskus show. + T Armano i Århus
         4-6 nov vårt championat i Malmö
         Nordiska Diskus Sällskapet
         Hallandsakvaristerna
         BAK Gcg Maf NCS

         Kommentera


          #10
          Ursprungligen postat av kaj.p Visa inlägg
          Jag med men året är tjockt
          26-30 januari planted aquarium Hannover
          mars Årsmöte NDS Trollhättan
          12 mars NDS årsmöte trollhttan
          1-3 April bl.a Frank Schaefer ( Aquarium Glaser ) samt Erich Hustinx ( Hustinx-aquaristiek ) i Århus
          6-10 april Ciklidstämman + Bidka Liverpool
          7-8 maj Poecilia Varberg
          26-29 maj Aquarama Singapore
          29sept-2 Okt Duisburg Apistogrammor
          22-23 Okt Holland diskus show. + T Armano i Århus
          4-6 nov vårt championat i Malmö
          Så du skall till Aquarama i år?
          Det första jag steg ut från hotellet i Singapore nu senast så vem mötte jag - jo just det LarryStockholm
          Akvaristiska hälsningar
          Kjell
          Signatur 1. Frustra laborat qui omnibus placere studet
          Signatur 2. Jag är inte tillräckligt ung för att kunna allt och inte heller tillräckligt gammal för att ha glömt allt.

          Kommentera


           #11
           Yepp om inget akut tillstöter så blir det Aquarama iår-
           Nordiska Diskus Sällskapet
           Hallandsakvaristerna
           BAK Gcg Maf NCS

           Kommentera


            #12
            Jag har planerat att komma, och hoppas min planering håller!! Gött program, ser fram emot det!!

            Hilsen,

            /P
            Bara döda fiskar flyta medströms

            Kommentera


             #13
             Ursprungligen postat av PatrikMalmo Visa inlägg
             Jag har planerat att komma, och hoppas min planering håller!! Gött program, ser fram emot det!!

             Hilsen,

             /P
             Jag räknar med att du ska vara där, Patrik. Jag räknar även med att få träffa en massa andra.

             Lasse
             Lasse Omfors
             Förvaltare för bollmoraakvarieklubb.
             Stockholmsakvaristerna (Facebook)
             www.nordicdiscussociety.com

             Kommentera


              #14
              Verkar som väldigt få Zoopetare är intresserade av att få live info. Har jag fel?
              Lasse Omfors
              Förvaltare för bollmoraakvarieklubb.
              Stockholmsakvaristerna (Facebook)
              www.nordicdiscussociety.com

              Kommentera


               #15
               Ursprungligen postat av Larry Stockholm Visa inlägg
               Verkar som väldigt få Zoopetare är intresserade av att få live info. Har jag fel?
               Nja en tråd i forumet är aktivt ett dygn sedan hamnar det hundratals med andra trådar framför så det "drunknar" i mängden. Så vill man hålla en tråd vid liv måste man vara flera som hela tiden uppdaterar den. Ungefär som jag gör med fototävlingstråden där jag nästan varje dag skriver ett inlägg om hur många räöster/foton som har kommit in.
               I Poeciliaweekends-tråden så skriver jag åtminstone en gång i veckan an uppdatering med hur många som har anmält sig osv

               Du skriver att få är intresserade av "live info" men problemet är väl att infon här inte är "live"
               Akvaristiska hälsningar
               Kjell
               Signatur 1. Frustra laborat qui omnibus placere studet
               Signatur 2. Jag är inte tillräckligt ung för att kunna allt och inte heller tillräckligt gammal för att ha glömt allt.

               Kommentera

               Sparar...
               X