Kulfisk vs apistogramma

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • vitter
    • August 2010
    • 219

    Kulfisk vs apistogramma

    Åkäj, Zoopet, jag behöver lite input här...

    Det är så att jag har två akvarier, ett på 200 och ett på 100. I det minsta bor kulfisken (carinotetraodon irrubesco) och 1+3 apistogramma hongsloi. Det har funkat helt ok, men senaste tiden har de tre honorna börjat se rätt bitna ut, och jag misstänker att det är kulan som jagar dem mest hela tiden som tagit tuggor där han kommit åt. Hannen sätter honom på plats emellanåt, men det dröjer inte länge innan han är igång igen. Nog för att de tre honorna är på varandra en del med för att hålla koll på sina revir, men jag misstänker att de inte skulle ta sådana tuggor ur varandras fenor som det ser ut nu, eller?

    Jag börjar känna att de behöver skiljas åt, så det är nog dags för någon/några att flytta till stora karet, som är inrett och befolkat enligt följande: http://www.zoopet.com/akvarium/akvarium.php?NR=765

    Antingen får aporna eller kulan flytta, men jag kan inte bestämma mig för vilket som är bäst. Vet av erfarenhet att kulan inte går bäst ihop med äppelsnäckorna, men de kan jag tänka mig att göra mig av med eftersom de gör slarvsylta av mina växter numera. Tror alla andra fiskar är för stora för att han ska bråka med dem, och att han blivit för stor för att bli mat åt grodorna - vilket var den risk som gjorde att han fick flytta därifrån till att börja med. Ciklidhonorna däremot tror jag är små nog att slinka ner i en grodmage om de är på fel plats vid fel tillfälle, men annars tror jag att de skulle kunna fungera med de andra invånarna. Fast samtidigt skulle jag vilja ha aporna kvar i det lilla karet som är perfekt inrett för dem och där de kan få leka ifred med lite tur.

    Råd och rön mottages tacksamt!
Arbetssätt...