Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Fiskar till Juwel Rio 450Liter

Kollapsa
X
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

  #31
  Jag hade nog startat upp karet, väntat några dagar och sedan satt i ca fyra platys som du ju redan har (dessa hade jag sedan flyttat tillbaka efter en tid). Efter drygt en vecka med platysarna hade jag köpt hälften av de tetror du tänker ha (ska du ha ca 15 stycken eller vad tänker du dig för antal?). När de har gått ett tag och allt verkar bra hade den andra hälften tetror fått komma i. Därefter amanos, bolivianer och sist scalarer med lagom tid emellan så man inte fyller på med för mycket fisk för snabbt. Om otocinclus ska i hade jag tillsatt dem allra sist. Det finns nog olika sorters ottosar. De jag har i mitt stora kar är helt klart för stora för att bli uppätna av scalarer men det är kanske möjligt att någon mindre sort skulle kunna bli det.

  Kul att du gillar min profilbild. Jag vill bara säga angående den att det är en bolivian i lekdräkt och möjligen har jag även färgförstärkt den bilden om jag inte minns fel. När man köper bolivianer ser de gråa och trista ut men när de trivs och färgar ut i karet, och börjar leka, är de jättevackra om än långt ifrån så färgsprakande som vanliga fjärilar oftast är. Bäst är att köpa en grupp ungfiskar, ca 6 stycken kanske i ditt fall, och låta dem växa upp och para ut naturligt.

  Det har du säkert redan tänkt på men läs på ordentligt om de arter du tänker på och anpassa inredningen efter dem så att de trivs. Det är lättare att inreda ”rätt” från början än att börja ändra i ett kar fullt med fisk.

  Om du ska ha grus på botten passar inte corysar eftersom de vill ha sand med runda kanter för att inte skada skäggtömmarna.

  Jag ska leta upp några andra bilder på mina bolivianer och lägga in här

  Lycka till!

  Kommentera


   #32
   Neruza, titta in i Smajlet´s tråd "Discus akvarium 720 Liter =)", och inlägg 1105. Där har C90368 lagt en video snutt på ett 400 liters med i princip den fiskbesättning som du efterfrågar. Skalarer, tetror och nyckelhålsciklider vad jag kan se. Ett bevis på att det fungerar.

   Kommentera


    #33
    Klicka på bilden för större storlek

Namn:	    9231033B-94CA-4778-BF75-E013C52D60F1.jpeg
Visningar:	61
Storlek:	434.2 kB
ID:   	2402434Klicka på bilden för större storlek

Namn:	    814F6C8A-9CCD-4E27-9D70-A8386EE1B4D8.jpeg
Visningar:	62
Storlek:	492.9 kB
ID:   	2402433Klicka på bilden för större storlek

Namn:	    4F8811E6-9C59-4CE5-A08E-654420EF0FB4.jpeg
Visningar:	60
Storlek:	367.3 kB
ID:   	2402432Klicka på bilden för större storlek

Namn:	    7341C4FE-4706-4583-AC9B-DCC2899FC53A.jpeg
Visningar:	62
Storlek:	380.7 kB
ID:   	2402431

    Kommentera


     #34
     Bilderna ovan är inte fixade med utan naturliga

     Kommentera


      #35
      ICC! Kollade på dem videon du reckomenderade, mycket snyggt!

      Nando, tackar för hjälpen ännu en gång! Grymt vackra bomivaner du har!
      Just antal vet jag inte...vill ju se att det är fisk i akvariet, men samtidigt ska det ju se harmoniskt ut och fiskarna ska givetvis inte känna sig trängda
      vad kan vara lämpligt?
      6-8 scalarer
      6 bolivaner
      30 tetror
      ett okänt antal amano då jag antar att det kommer behövas några stycker för att man ska få se någon av dom
      Sen är ju frågan om man ska ha några nyckelhål också, nu när jag fått bevis från ICC att det bör fungera!
      Dock rädd att det blir för många olika sorter i samma akvarium, hmmm....

      Dessutom så är både jag och sambon svaga för kilfläcksrasbora, letat runt en del men inte hittat mycket info från folk som haft dem tillsammans med scalarer.

      Kommentera


       #36
       Ska inte ta åt mig äran från C90368, då det var hans akvarium jag tipsa om. Det kom bara upp så lämpligt då det blev bildbevis på just din fråga. Hoppas dessutom att C90368 läser denna tråden. Nästan helt säker på att han kan ha ett bra svar om rasboran du gillar.
       Kilfläcksrasboran påminner ju starkt åt en högryggad tetra. Kan inte tänka mig att scalarerna ger sig på dem. Jag personligen hade provat.
       Börja med Bolivianerna, de är trevliga och färgglada. Scalarerna gör du klokt i att skaffa små individer.

       Kommentera


        #37
        Så ja! Nu har jag varit och köpt 15st fantomer och 7st fjärilar!
        10st scalarer är på g snart!
        Sirter och försöker se framför mig hur det kommer se ut med fisk mixen, och jag kan inte hjälpa att känna att något saknas...
        Då scalarerna ska vara den fisk man ser först när man tittar i akvariet så bör denna okända fisk inte vara större, så tror jag kommer skippa nyckelhålcikliden...men är dock inte säker.
        Det är nog trots allt något med färg jag söker, då de flesta i karet (utom fjärilen) är i princip vit/silver eller svart
        Det kanske är kilfläcksrasboran som saknas?

        Någon som har ett fisk-ess i rockärmen?

        Kommentera


         #38
         Sent svar.

         Jag har försökt, försökt och försökt med andra fiskar. Efter många år så trillade jag dit igen och köpte akvarium. Först ett, sen två, sen fyra. Som mest hade jag förr 27 akvarium och odlare.

         Nu började jag med Sydamerikanska ciklider. För de är enklare att sköta. (räkna bort Disqus). Har inte de hårda krav på vattnet som exempelvis vissa afrikanska ciklider har.

         Men jag blev uttråkad. Så allt åkte ut och jag inredde ett hem för Malawi ciklider. Eftersom jag inte har möjlighet att ha så stora kar som för så blev det små malawi. Mbuna av den mindre sorten. Det finns mindre Aulonocara men de simmar oftast bara runt och ser snygga ut. Men Mbuna händer det något hela tiden i karet.

         Det kräver dock mer underhåll av karet om de ska trivas. Överdimensionerade filter och relativt ofta vattenbyten och rena filter. Och det gillar hårt vatten, över det PH som vi i kranvatten. Så man måste jobba med tillsatser (bikarbonat funkar). Sen blir de glada om de får en liten skvätt salt då Malawi har mycket mineraler och en av dom är salt. Men inte för mycket. Salt motverkar parasiter och ger fina ytor på fisken och hjälper dem att hålla fina fenor.

         Sen har vi maten. Får de rätt kost får man fiskar med fantastiska färger och beteende.

         Så, jag kan bara rekommendera malawiciklider och gärna då Mbuna som är livliga och har ett enormt utbud av färger och temperament.

         Kommentera

         Sparar...
         X