Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Nytt kar på väg, vilka invånare?

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

  Nytt kar på väg, vilka invånare?

  Då får jag snart hem ett 310 liters kar (125*50*50). Just nu så vet jag bara att ett gäng guppys skall i samt kanske 6 stycken Metal-pansarmalar. Har ni några spännande tips på övriga invånare? Skall försöka ha rätt mycket växter så eventuella yngel kan klara sig så helst inga specialister på att käka yngel. =) Tacksam för tips.
  TzOn the man to be

  #2
  Ja du kan ju ha någon trevlig liten- eller dvärgciklid, fjärilsciklid exempelvis.
  Eller någon mellanstor ciklid, jag har hantelciklider nu, snälla och trevliga. Jag har yngel av colombiatetra och flera har klarat sig från hantlarna.
  50 cm är idialiskt som växtakvarium, egentligen för lågt för höga fiskar som skalarer eller diskus, ja kanske även för hantlarna men det kan funka med skalarer, men dom kommer ju effektivt att käka upp alla yngel.
  Om du väljer någon bottenlevande liten eller dvärgciklid kommer dom att konkurrera om maten med pansarmalarna.
  Sedan kan du ju ha gurami, exempelvis mosaikgurami. Ett stim med kardinaltetror, eller någon tetra som har en mer rund kroppsform. Colombiatetran då som jag blev positivt överraskad av. Ja du kan ju ha i princip ha de flesta av de hundra vanligaste akvariefiskarna, men inte samtidigt, då blir det fisksoppa!

  Välj någon bottenlevande art, exempelvis då pansarmalar, sedan någon fisk på mitten, som en stim av tetror eller rasboror på mitten, och kanske guppyn som går rätt högt upp i vattenlagren.

  Om du skall ha mycket växter är den siamensiska algätaren perfekt, den äter väldigt många olika sorters alger, men inte alla. En grupp om fem exemplar kan du ha, det är så att den fisken blir 15 cm lång på omkring två år och då blir det nog för mycket med ett större stim, vilket jag själv medvetet ignorerat, jag har många...

  Och välj då fiskar som passar ihop, som inte äter upp varandra och kräver samma vattenkvalitet och temperatur.
  Men som sagt, de flesta små, något större och mellanstora akvariefiskar kan passa, frossa i artbeskrivningarna, välj ett geografiskt tema, exempelvis Mellanamerika, Sydamerika eller Asien eller .....

  Övertygad att du får många svar!

  Kommentera


   #3
   Vad är du intresserad av? Ska fiskarna vara väldigt vackra, ha en stor personlighet, vara väldigt udda, eller något annat? Jag föredrar att sätta mig med en stor bok och gärna några fisklistor (den här på zoopet är väldigt bra). Sedan går jag igenom alla som skulle kunna trivas i akvariet tills jag fastnar för någon, det kommer märkas när du har hittat rätt. Tar längre tid, men jag tycker det är värt det i slutändan.

   Kommentera


    #4
    Är lite sugen på ett gäng kakaduaciklider faktiskt, verkar vara rätt mkt personlighet i dom?
    TzOn the man to be

    Kommentera

    Sparar...
    X