Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Hjälp mig spåna om lämpligt sällskap

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

  Hjälp mig spåna om lämpligt sällskap

  Palettciklidparet tar sin yngelvård på största allvar. Framförallt hanen, som tagit begreppet aggressiv till en ny nivå. De fick ihop med sina yngel evakueras ur 180 l sällskapskar då de gjorde livet till en veritabel pest för ffa siamensis och pansarmalar.

  Istället fick de flytta till 125 liter med sällskap av två unga ancistrus samt ett stim om sorgmanteltetror (med understöd av några svarta neontetror som fick hänga med för det blev bäst så estetiskt). Det fungerade fint ett tag, tetrorna - ffa sorgmantel - går högt i vattnet och kunde inte bry sig mindre om vad paletterna sysslade med "där nere". Sen började de sabla ynglen få simma runt mer fritt för palettpäronen. Och då tappade pappa palett koncepterna igen (honan är betydligt mer avslappnad och blir bara ilsk om någon annan fisk är nära ynglen), och bestämde sig för att sorgmanteltetrorna saknade existensberättigande. Han tar inte kål på några, men de jagas och jagas och jagas. Ofta utan att ha gjort ett dugg för att förtjäna det, paletthanen och hans yngel är i ena änden av akvariet och sysslar med sitt, tetrorna hänger uppe vid ytan i andra änden och noppar i flytväxterna. Så gör paletthanen en attack från andra sidan karet och jagar sorgmanteltetrorna tre varv runt karet. Sen är det lugnt i fem minuter och så kommer ett nytt anfall.

  Sorgmanteltetrorna är nu evakuerade till 180 l, där det börjar bli både tättbefolkat och en rätt intressant fisksoppa... Lät svarta neonerna gå kvar då de inte tycks sticka i ögonen på paletthanen lika mycket - än i alla fall...

  Men vad sjutton kan man ha för något som förhoppningsvis INTE får paletthanen att se det som ett hot eller vad han nu baserar attackerna på. Känns både jävligt surt att ha ett helt 125 l till två palettskrällen, och ganska tråkigt att titta på - även om paletterna är grymt fina fiskar så är de inte jättekul att kika på när de har yngel.

  #2
  Kanske Ancistrus.
  Fast har "fan" flugit i någon fisk kan det ofta vara svårt att få rätsida på den
  Akvaristiska hälsningar
  Kjell
  Signatur 1. Frustra laborat qui omnibus placere studet
  Signatur 2. Jag är inte tillräckligt ung för att kunna allt och inte heller tillräckligt gammal för att ha glömt allt.

  Kommentera


   #3
   Ancistrus går det två små där. De föses undan ibland men inte mer än så. I 180 l gick 4 stora ancistrus och de gillade paletthanen inte och var ganska pestig. Tills största ancistrushanen fick nog och gav igen..

   Jag funderar om någon liiiten stimfisk skulle gå, eller kommer den käkas upp istället då?

   Kommentera


    #4
    Hur stort/litet kan ett palettpar trivas i om de går ensamma? Känns lite surt donera 125 l bara till dem så trivs de i mindre kanske det är ett alt att ha dem i eget sånt? Jäkla skrällen... Tur de är fina se på...

    Kommentera

    Sparar...
    X