Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Uppsvullna malar

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

  Uppsvullna malar

  Hej! Jag upptäckte för ca 6 veckor sedan att en av mina malar hade bukvattensot, den var helt uppsvullen. Jag tog bort den. Såg jag att en till var uppsvullen men inte lika mycket. Jag flyttade den till ett annat akvarium som han fick vara ensam i. Han bara fortsatte svullna upp, sen fick jag ta bort honom också. Då köpte jag medicin som heter waterlife octozin och behandlade fiskarna. Allt verkade lugnt. Då bytte jag foder till repashy soilent green och alla verkade nöjda. Sena såg jag en till mal som hade svullnat upp och tog bort honom. För fyra dagar sedan hittade jag en till mal som har svullnat upp och nu börjar jag bli orolig, varför svullnar malarna upp såhar? Är det p.g.a fodret? Eller vad kan det vara? Snälla hjälp mig, jag vill verkligen inte döda flera malar. (Malarna är av sorten Ancistrus, ingen av mina andra fiskar blir drabbad)
  MVH//
  Gibbicepsen

  #2
  Vad är det för malar som blir sjuka?
  Akvaristiska hälsningar
  Kjell
  Signatur 1. Frustra laborat qui omnibus placere studet
  Signatur 2. Jag är inte tillräckligt ung för att kunna allt och inte heller tillräckligt gammal för att ha glömt allt.

  Kommentera


   #3
   Är ditt kar anpassat för malar? (cirkulation, akvariestorlek, inredning)
   Viva Leo Buscaglia

   Kommentera


    #4
    hej, malarna är av sorten ancistrus. Jag har ett 260 liters kar med 1100 liter i timmen filter. Jag har tre trädrötter och massor av grottor och gömställen. Ursäkta för att jag inte svarade tidigare.
    Mvh//
    Gibbicepsen

    Kommentera


     #5
     Jag gissar att det känns som att famla runt i mörker och man vet inte vad man ska göra.... Det finns ju så många olika möjliga orsaker till ohälsa. En sak jag jag har en teori om är syresättning, allt som är bra i akvariet är beroende av syre och i brist av syre så dyker det ofta upp dåliga saker, giftiga gaser, skadliga bakterier mm.
     Jag kör gärna med en luftsten pga de fina gensvar jag fått när jag använt det. Det skulle jag prova i ditt fall och då gör man iallafall nått som inte kan föra något dåligt med sig (som tex mediciner gör) utan bara bidrar med nåt gott!
     Det som händer med akvariet med en luftsten är att nyttobakterier i hela akvariet får en boost/kick och arbetar effektivare (man ska komma ihåg att inget filter hur stort det än är fungerar utan tillräckligt med syre) och sen skulle jag tillsätta grovsalt höja temp. och ta det mycket lugnt med matningen. Sen kolla noga noga hur det utvecklar sig...
     Viva Leo Buscaglia

     Kommentera


      #6
      Ok, jag ska prova med luftsten och dra ner på matningen, men hur kraftig bör luftpumpen vara?

      Kommentera


       #7
       Kan det vara så att de bara är förstoppade? Finns det då något bra medel som är laxerande?

       Kommentera


        #8
        Känns spontant som alldeles för långsökt.
        Viva Leo Buscaglia

        Kommentera


         #9
         Jag skulle gissa på fel foder. troligen alltför proteinrikt. Ge dem frysta gröna ärtor. Bara pressa ut ärtan ur skalet och droppa i. Toppenkäk för ancistrus!

         Kommentera


          #10
          Tack för alla tips!

          Kommentera

          Sparar...
          X