Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Otocinclus äter!

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

  Otocinclus äter!

  Hej hej!
  Det här är ingen fråga, utan vill dela med mig av en erfarenhet bara, eftersom jag är så glad.
  Jag är ny här och ny på det här med akvarium. Har tre Otocinclus vittatus som inte har velat äta nåt förutom alger. Det har verkligen oroat mig eftersom jag inte har mycket alger och eftersom jag läst att de här underbara fiskarna har en tendens att svälta. Därför föll en stor sten från mina axlar för några minuter sen när en av dem äntligen började mumsa på broccolin jag la i igår! (Amanoräkorna överföll den direkt

  #2
  Låter bra
  Akvaristiska hälsningar
  Kjell
  Signatur 1. Frustra laborat qui omnibus placere studet
  Signatur 2. Jag är inte tillräckligt ung för att kunna allt och inte heller tillräckligt gammal för att ha glömt allt.

  Kommentera


   #3
   Tack för tipset! Jag har samma problem med mina ottosar. Jag har haft i ärter men dom äter inte av dom. Jag ska testa med broccolli också. Kokar du den först?

   Kommentera


    #4
    Ursprungligen postat av Johannaj66 Visa inlägg
    Tack för tipset! Jag har samma problem med mina ottosar. Jag har haft i ärter men dom äter inte av dom. Jag ska testa med broccolli också. Kokar du den först?
    Eftersom tråden är lite gammal och jag inte vet om trådstartaren är aktiv här längre dristar jag mig till att svara: När jag matar mina räkor med grönsaker (inkl broccoli) lägger jag dem i kokhett vatten tills de blir ordentligt mjuka, annars blir de liggande i akvariet ett bra tag innan räkorna klarar av att slita sönder dem. Gissar att Otocinclus också föredrar något liknande.

    När det gäller just Otocinclus såg jag ett tips på nätet om att helt enkelt odla alger åt dem: Ta en burk akvarievatten, lägg i en sten eller två, och ställ i ett soligt fönster. (Förmodligen kan man snabba upp algtillväxten genom att hälla i nån droppe växtnäring.) När stenen är algbeväxt, lägg den i akvariet. Byt ut stenarna allteftersom att de äter upp algerna. Mata med grönsaker och algtabletter samtidigt så kanske de till slut börjar smaka på dem. Så tänker jag iaf göra med mina, när de nu flyttar in!
    /Alex
    375 + 112 liter drömmar

    Kommentera


     #5
     Stentipset var ju riktigt bra, tack för det!
     // Annicka

     Kommentera


      #6
      Tack för tipsen! Ska testa både med stenar och broccoli. Det var ju en jättebra idé med att fixa alger på sten

      Kommentera


       #7
       Hej!
       nu är jag aktiv. Jag brukar ”koka” broccolin i micron när jag är lite lat. Det gör den tillräckligt mjuk och går snabbt

       Kommentera


        #8
        Jag har haft Otocinclus i ungefär 6 månader. Jag har provat minst 3 olika mat enbart inköpt till dom, bl a Hikari Tropicals algae wafers men de har inte ens gjort en ansats att vilja nosa på dom. De har även fått lite olika grönsaker men det enda de varit intresserade av är gurka. En har dött men den dog inom en vecka efter inköpet så jag tror inte det var svältrelaterat. De har runda magar så uppenbarligen har de hittat tillräckligt med mat.

        Vad vill jag då med all denna onödiga info? Jo, nu har de fått sällskap av ett stim Corydoras. Till min stora förvåning har de helt plötsligt blivit intresserade av matningsstunderna. Corysarna får Tetra Tablets TabiMin och de tabletterna gillar även mina Ottosar. Jag vill helt enkelt tipsa om att den maten kan fungera även för andra!

        Kommentera


         #9
         De kan vara knepiga de där små liven. Men vad roligt att de äter nu! Lite kusinsällskap gjorde susen

         Kommentera

         Sparar...
         X