Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Mina Apistogramma

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

 • Nando
  svarade
  Instämmer helt!

  Kommentera:


 • ICC
  svarade
  Denna tråden samt -Varför så få frågor om tetror, är riktigt bra trådar med massor av matnyttig information. De borde ständigt ligga överst i forumet som en infobank att skriva och ta del utav.

  Kommentera:


 • Nando
  svarade
  Klicka på bilden för större storlek

Namn:	    973AF658-3923-45C1-96CE-DE25DF9BC6AF.jpeg
Visningar:	18
Storlek:	506.7 kB
ID:   	2404990 Idag är ynglet så här stort!

  Kommentera:


 • Nando
  svarade
  Bilderna ovan är några månader gamla så ynglet har vuxit på sig betydligt nu. Ska fota honom vid tillfälle och lägga upp.

  Kommentera:


 • Nando
  svarade
  Klicka på bilden för större storlek Namn:	    9690E520-DE0D-424A-850D-F0BC33F7A595.jpeg Visningar:	0 Storlek:	407.4 kB ID:   	2404987Klicka på bilden för större storlek Namn:	    FA329B65-C60A-418C-9C0F-4210253A537E.jpeg Visningar:	0 Storlek:	479.5 kB ID:   	2404986 Son och far kakadua!

  Kommentera:


 • Nando
  svarade
  Den här tråden är toppen för alla som är intresserade av apistogramma! Jag har läst om hela från början till slut nu. Såg i ett tidigare inlägg att förra gången jag läste den var för ett och ett halvt år sedan. Tiden går fort.

  Jag har haft kakaduor ganska länge nu och fått yngel flera gånger. Min störste hane som går i 570-karet föddes hos mig i ett 125L. Hans son, som föddes i det stora karet, är nu vuxen. Det är en mycket bra nybörjarapa! Ska testa trifasciata i lillkaret om några veckor. Det blir förhoppningsvis en hane och två honor. Sällskapet består av kolglödstetror och räkor. Återkommer med bilder längre fram.

  Kommentera:


 • Inger H
  svarade
  Lägger direkt in en bild på min vackra Kakaduahane som just nu är en stolt pappa

  Klicka på bilden för större storlek

Namn:	    IMG_9875.JPG
Visningar:	27
Storlek:	65.8 kB
ID:   	2404754

  Kommentera:


 • c90368
  svarade
  Bumpar tråden då intresset för AP verkar ha vuxit i forumet

  Kommentera:


 • ICC
  svarade
  Hydrocotyle Verticillata, Tack ska du ha. Ska lägga namnet på minnet och se om jag får tag på den växten.

  Kommentera:


 • LindaAlgo
  svarade
  Jättefint akvarium. Du har verkligen fått till nivåer i akvariet på ett väldigt bra sätt.
  Roligt med med nya fiskar!

  Kommentera:


 • Camenius
  svarade
  Du menar troligen den som är tydligare på bilden nedan?
  Den heter Hydrocotyle Verticillata. På bilden som bifogas är den fortfarande liten, men kan bilda riktigt långa kraftiga stänger. Dock inte som näckrosorna som snabbt växte upp till ytan. Dit kommer nog inte H V:n. Idag har en av grupperna med denna växt, stängler som är över decimetern och kraftiga fina stänger. På bilden är den fortfarande lite trevande och tanig.
  Riktigt kul och mysig växt som när den förökar sig, bildar en stor samling stängler. Nu när jag tillsatt co2 och näring (PMDD) har växten verkligen tagit fart.
  Gillar den skarpt.
  Bifogade filer
  Senast ändrad av Camenius; 2019-01-28, 08:06.

  Kommentera:


 • Camenius
  svarade
  Tack, vänligt skrivet. Är inte helt nöjd men tycker ändå det är finare än bilden som inte riktigt gör akvariet rättvisa.

  Jag ska leta reda på namnet... det är INTE spikblad, vilket jag fick föreslaget när jag sökte namnet för en tid sedan. Hittade namnet, men som pensionist är jag glömsk. I detta fall, glömt var jag lade papperet där jag skrev upp det. Återkommer.
  Senast ändrad av Camenius; 2019-01-28, 07:50.

  Kommentera:


 • ICC
  svarade
  Camenius, en fråga om ditt snygga akvarium. Fotot på ditt akvarium i helhet, vad heter växten i mitten och längst fram? Den med smal stängel och ett blad på toppen liksom. Den växten gilla jag skarpt.

  Kommentera:


 • Camenius
  svarade
  Intressant läsning. Ska läsa hela tråden, men inser att man ej kan ha fler ap i mitt kar. Köpte bågciklid-par hos akvarielagret idag eftersom vi ändå var till Stockholm. Även fem bolivianska.
  Hur inredningen ser ut ser ni här. Nanochromis parilus- och Pelvicachromis t-paret som kan anas för den som kikar noga, går inte i karet nu. Om jag nu kan detta med att ladda upp, kan ni även två biler på ”panda-hanen”.
  Senast ändrad av Camenius; 2019-01-27, 17:58.

  Kommentera:


 • LindaAlgo
  svarade
  Ursprungligen postat av c90368 Visa inlägg

  Ap borelli är nog den apistogramma som är vekast, de vill helst inte ha någon konkurrens. Om du istället skulle släppa i ett utvuxet par med Ap Panduro då skulle nog din nuvarande kung macmasteri snabbt bli satt på plats.

  Men lika mycket som olika arter har sina beteenden så påverkar individer, inredning, övriga fiskar och i vilken ordning fiskar har tillförts, så något facit finns inte.
  Nej exakt. Tanken från start var aldrig att borelli-hanen skulle gå i detta kar. Men det blev inte som tänkt och istället för att avliva honom. Men i framtiden ska det bli ett artakvarium med borelli.
  Det kan jag tänka mig med. Min mac-hane är nog mer biffig än slagskämpe. Men seriöst därför jag nog har svårt att se att två arter av dvärgciklider skulle funka i ett sånt pass litet kar ändå.
  Däremot kan jag nog se mig flera honor hade funkat.
  Men det får bli när min mac-hane har gått vidare och jag gör om karet.

  Men som du säger tror jag med att det beror på.

  Kommentera:

Sparar...
X