Östersjön - salt?

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • tummen
    • March 2005
    • 5199

    #16
    ......tänk på att ungfiskar lättare anpassar sig till akvarieförhållanden än äldre exemplar, vilka arter har du tänkt skaffa dig?
    Thomas "tummen" Wallén

    Min Zoon: http://zoonen.se/minzoon.asp?oid=381023

    Kommentar

    • JonasN
      • September 2008
      • 357

      #17
      Ursprungligen postat av Gaffel
      Kör du med 6dl så går det lite snabbare..
      Är det något jag missat? 1 msk är väl fortfarande 15ml? och 1 dl 100 ml?

      I så fall så borde 30 msk lite snabbt räknat bli 4.5 dl. Kanske missat något. Sen kan man fråga sig om 30% mer salt gör något

      Kommentar

      • Zwitta
        • October 2006
        • 406

        #18
        Så 6dl är inte 30 msk? Vad förvirrande det är med matte.
        Tänkte mest spigg tror jag, Kanske 1-2 liten abborre på 10cm och såna där bottenfiskar som man oftast bara ser nån sekund när man vadar där det är sandbotten (om jag lyckas få tag i dem). Men det beror på hur stort akvarium jag ska ha.

        Kommentar

        • JonasN
          • September 2008
          • 357

          #19
          Nej Zwitta.

          1 msk= 15 ml
          30 msk = 30 * 15 ml = 450 ml
          1 dl = 100 ml

          450 ml = 450 ml/100 ml /dl = 4.5 dl

          Alltså 30 msk => 4.5 dl

          *Själv så tror jag inte att det var "matten" som ställde till bekymmer utan mer definitionen av en matsked

          Kommentar

          • Zwitta
            • October 2006
            • 406

            #20
            Okej, tack.

            Kommentar

            • Wunder
              • September 2007
              • 315

              #21
              Ursprungligen postat av Azur
              Vad gäller vilket salt du bör använda så är saltblandningar avsedda för havsakvarier bäst, näst bäst är bordssalt (med eller utan jod, det spelar ingen roll) eller havssalt, men då är det en bra idé att tillsätta bikarbonat. Använd inte örtsalt.
              Hur mycket bikarbonat?

              Kommentar

              Arbetssätt...