Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Eldstjärtens betéende?

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

  Eldstjärtens betéende?

  Hej, jag har haft min eldstjärt i ett och ett halvt år nu. Jag har på sistone tänkt mycket på eldstjärtens betéende när den och andra fiskar delar samma hem(akvarium)

  Det jag uppfattar är att Eldstjärten är mycket trevlig mot mindre fiskar som t.ex neontetror, zebrafiskar och Rödmunstetror. Samt att eldstjärten betér sig mycket vänligt mot snäckor, räkor och flera andra fiskar som är små eller medium sized.

  Dock har jag okcså märkt att i varje akvarium så skaffar eldstjärten ett par fiender. Jag had emin eldstjärt i ett 60 liters akvarium och nu har jag den i ett 180 liters. I mitt 60 liters akvarium så betedde sig Eldstjärten mycket fientligt mot min Ancistrus om den kom in i Eldstjärtens "hem" Men efter ett antal bråk så lugnade den situationen ner sig.

  Men min Eldstjärt betedde sig alltid aggressivt mot Leopardpansarmalarna. Så fort Eldstjärten fick syn på dem så jagade han dem och lämnade de sedan i fred. Nu när jag har eldstjärten i mitt 180 liters akvarium ser jag att Eldstjärten betér sig aggressivt mot mina Mosaikguramisar. Men mot min Klippräka och min Guld ancistrus är den helt normal.

  Vad kan det bero på att Eldstjärten behandlar fiskar olika?
  http://blogg.aftonbladet.se/28508/ Besök min blogg!
  uppskattar hjälp med 180 liters projekt: http://www.zoopet.com/forum/showthread.php?t=127259

  #2
  jag har märkt att dessa fiskar attackerar fiskar som liknar den själv. varför den går emot guramin vet jag inte, guramin kanske kommer för nära dens gömställe.

  Kommentera

  Sparar...
  X