Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Kuhlii-ålar svåra?

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

 • Fösen
  svarade
  Tycker du ska köpa vanliga kuhliis än kanelkuhlii. Dom gräver ner sig i sanden mycket och vid matning är det bäst att lägga in en maltablett när det är mörkt/släckt i akvariumet ibland kan de se döda ut men oftast är det ingen fara fast om de inte rört sig efter 24 timmar är den död annars leker den eller gömmer sig när du tänder ljuset så simmar de iväg i full panik ( De gillar ej ljus )

  Kommentera:


 • Tamarind
  svarade
  Mina ligger under förgrundsväxterna under större delen av dagen, vilket gör att jag ser de om jag kikar in där, men sedan framemot kvällningen (och även runt matdags) så kryllar det på botten! Men de är inte framme så hemskt mycket, iallafall inte de vuxna... När jag fixar med växterna så kommer de fram och undrar vad jag gör, simmar mellan fingrarna osv, så på så sätt är de inte skygga. Däremot de två kanel-kuhliis eller vad de nu heter, de är framme och far precis hela tiden!

  Kommentera:


 • JojjeN
  svarade
  Jag har 9 kuhliis i mitt 180 liter, och ser aldrig nån av dom.

  Kommentera:


 • Samarin4
  svarade
  Jag funderar på att köpa mig ett 180 liters akvarium, och jag planerar på att då köpa 4 st kuhlii ålar till min kuhli ål ( om den fortfarande lever) Men jag vill gärna ha fiskar som man ibland får se, jag undrar om dessa fem kommer vara skygga eller om de kommer våga visa sig lite mer? För om inte lägger jag hellre pengarna på Pakistan botior eller någon botia som inte drabbas av vita-prick sjukan hela tiden.

  Kommentera:


 • PierreS24
  svarade
  Va bra att den lever iaf! Ja jag hade skaffat snubben lite sällskap, kan inte tänka mig att dem kräver så stor plats faktiskt. 1-3 fiskar brukar inte vara något som avgör så mycket på humör pga liten plats på den storleken av fiskar...

  På dagen ligger dem ändå nere i sanden mestandels så på natten för dem hela akvariumet för sig själva

  Hursomhelst, det är större risk att du får sen någon ål ibland om du tre istället för en såklart, tror inte två små ålar hit eller dit spelar så stor roll på trängslen faktiskt...

  Kommentera:


 • Samarin4
  svarade
  Jag Såg den faktiskt nyss, smög fram med min mobil och såg att den låg där i ett skepp. Aja glad att den lever bara. hmm, så vi säger om jag har 3 st Kuhli så kommer fiskarna må bättre, men det kommer inte göra någon skillnad på deras beténde?

  Jag har ett aldeles för litet akvarium för 8 st, dock är det något jag kan önska att jag hade haft

  Kommentera:


 • PierreS24
  svarade
  Kuhliis är precis som den svenska ålen en nattfisk. Alltså är det störst chans att du ser den framme när du släckt ner akvariumet och de andra fiskarna gått och lagt sig. Kuhliis är även stimfisk så ju fler dem är desto mer får man se av dem. När jag hade 3st i mitt akvarium så hände det inte så mycket, dem dök upp senare på kvällen och käkade mycket mer fick man inte se av dem. Men sen när jag bytte akvarium och köpte 5st till så ser jag dem betydligt oftare, simmar nästan runt som vanliga mallar och "pickar" på botten som ingenting så antar att de är skyggare ju färre dem är.

  Tror för övrigt inte att din Kuhlii är död... de kan klara sig ett rätt bra tag utan mat sålänge du inte köpt någon sten som du råkat maka ner i sanden precis där han var så behöver du inte vara orolig.

  Svaret på din fråga : Tror inte att en till gör någon skillnad, du kommer bara ha en till jäkel du inte ser ett piss av men den andra ålen lär uppskatta lite sällskap... men kan nästan garantera att du inte kommer se mer av den fisken om du skaffar en till.
  Senast ändrad av PierreS24; 2009-01-07, 03:59. Anledning: Glömde att svara på en fråga...

  Kommentera:


 • Samarin4
  svarade
  Ok, och kan den vara död, om man inte sett den på 4 dagar, den finns inte utanför akvariet, har inte sett den äta ngt ( inget blir kvar med tanke på att min mal och andra fiskar äter ALLT som finns på botten, speciellt efter jag släckt) Aja undrar bara om Kuhlisar spenderar mycket tid under sand, och kommer det bli bättre om man har 2 st?

  Kommentera:


 • Tamarind
  svarade
  Ursprungligen postat av Samarin4 Visa inlägg
  Kan man ha fler än 1 i 60 liters akvarium?
  Jag håller med Nina82 om att 60 liter är lite väl lite, men om du ändå har en ål så tycker jag att du lika gärna kan ha några till. Utrymmesmässigt så tar de inte mer plats då de ändå kommer att ligga i en mysig hög, och de trivs inte särskilt bra ensamma...

  Kommentera:


 • Nina82
  svarade
  Ursprungligen postat av Samarin4 Visa inlägg
  Kan man ha fler än 1 i 60 liters akvarium?
  Jag tycker 60L är för litet för bara en oxå ..

  Möjligen att man kan ha fler än en så länge de är yngel och man tänkt skaffa större inom något år men efter att ha tittat på hur våra vuxna rör sig i ett stort akvarium (450L) känns 60L vääldigt litet

  Kommentera:


 • Samarin4
  svarade
  Kan man ha fler än 1 i 60 liters akvarium?

  Kommentera:


 • Nina82
  svarade
  Sen kommer den alltid vara lite skygg så länge den inte har kompisar.

  Är den försvunnen en längre tid kan det löna sig att kolla filterutrymmen

  Kommentera:


 • JojjeN
  svarade
  De är skygga i början, men sen brukar de vara framme mer. (Så har det blivit i 60 liters iaf, men där finns ju inte så mycket gömställen)

  Kommentera:


 • Samarin4
  svarade
  Min är försvunnen, jag är sån som oroar mig extremt mycket. tittar bakom akvariet hela tiden för att se om den hoppat ut. Men jag ser aldrig min, igår såg jag den på natten. Men äter dem allt som fallit på botten?

  Jag tycker denna fisk är ganska skygg, hade hoppats på mer. Speciellt när jag hade läst om folks erfarenheter med dessa fiskar.

  Kommentera:


 • nesseman
  svarade
  ja städade ur mitt akvarium ..tappade ur allt vatten..rengjorde sanden ..Hällde i nytt vatten å sanden tillbaka..Ja va helt säker på att min Kuhlii ål va död och uppäten...Men den kom fram igen när allt va i..verkar klara vad som helst ju

  Kommentera:

Sparar...
X