Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Kan man ha flera hongkong pleco?

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

  Kan man ha flera hongkong pleco?

  Köpte en liten sk hongkong pleco för drygt en vecka sedan. I affären stod det på lappen vid akvariet att de var ensamlevare och att man bara skulle ha en, men nu blir jag osäker när jag försökt att läsa det som går att hitta om dem (inte mycket) (Jag är inte guldmedlem så jag kan inte läsa här). Det jag hittat är att de är en botia och inte en pleco som namnet säger och att de inte blir så stora (tur att affären hade rätt om det).
  Min fråga är alltså – kan jag ha flera och i så fall ska det vara ojämnt eller jämnt antal?
  Undrar även hur jag ska lyckas ge honom någon mat? Än så länge verkar han klara sig på det han hittar (alger mest) men han kommer inte fram när jag ger de andra mat så då får han inget....

  Tacksam för alla tips och råd om denna lilla söta fisk!!

  #2
  Hejsan Katina,

  Har själv inte haft Hong Kong Pleco så kan inte komma med egna tipps o tankar men hittade följande länk:

  Link

  Där står det en del om dom o du får reda på att man skall ha MINST 3 men 5-7 är lagom. Lite om mat och så står där också!

  Jens
  Ad nocendum potenses sumus

  Kommentera


   #3
   Tack snälla för länken! Kul att man kan ha flera, varför kan aldrig akvarieaffärerna något? Infon där det stod att man skulle ha en var tom tryckt, så de måste ha ansträngt sig!!???

   Kommentera


    #4
    "Hongkong pleco" är egentligen ett samlingsnamn över flera olika arter. Jag har flera Gastromyzon ctenocephalus och det går utmärkt!
    Här finns en hel del information. Link
    Quidquid latine dictum sit, altum viditur

    Kommentera


     #5
     Ska man ha ojämt antal? eller spelar det igen roll?

     Kommentera


      #6
      jag hade 2 st, jag matade med massa olika saker, men dom fattade aldrig något tycke och tynade bort :/.....
      Nemo saltat sobrius, Nisi forte insanit

      Nunc Est Bibendum

      Kommentera


       #7
       I naturen lever de här fiskarna i forsar och vattenfall. Det finns massor med arter. Alla behöver friskt syrerikt vatten, och vill gärna ha rejäl cirkulation på vattnet. Det finns ingen akvariepump som är för stark.

       De är inte släkt med malar, men lever ganska mycket på samma sätt som Ancistrus eller Glyptothorax - bland de runda stenarna mitt i forsen. De är inte särskilt nära släkt med botior heller, men däremot med grönlingen i Igelbäcken alldeles norr om Stockholm.

       Gladys länk är jättebra. De som skriver och diskuterar på "Loaches on line" är bland de duktigaste i världen på sådana här fiskar, och den mesta informationen där är påplitlig.

       Kommentera


        #8
        På affären där jag köpte den har de bara en kvar och jag vågar inte köpa den förrän jag vet om de kan vara två eller om det blir bråk då så att det är bättre med tre??? Hjälp alla snälla, vill inte att min fisk ska tyna bort....., ska jag prova att slänga i maltabletter när det är släckt???? är botier nattvakna. Min lilla är vaken på kvällen i alla fall och simmar runt mest på glaset inte mycket på botten som det strå att de ska, kan det bero på att jag har för grovt grus – sjösten runt 3 mm????

        Kommentera


         #9
         Jag har väldigt bra drag i mitt akvarium, mina zebror blåser i väg!!! :-)

         Kommentera


          #10
          Ingen som vet om man kan ha jämt antal???

          Kommentera


           #11
           Ursprungligen postat av Katina Visa inlägg
           Ingen som vet om man kan ha jämt antal???
           Det går bra.
           Senast ändrad av gladys; 2007-03-02, 11:51.
           Quidquid latine dictum sit, altum viditur

           Kommentera


            #12
            Enligt mina erfarenheter så är det fredliga fiskar. Jag har sett att dom buffar på varandra ibland. (Tror att det var lek så jag filmade dem, med det kan hända att de bråkade..) Hursomhelst så skadar dom inte varandra.
            Quidquid latine dictum sit, altum viditur

            Kommentera


             #13
             jag hade 6 st men alla de prickiga dog =( Nu har jag tre randiga kvar och de är tama när det är matdags! Jätteskojiga snälla firrar! =)

             5 söt+1 salt+1 damm med guldruda, leguan o en corgivovve

             Kommentera


              #14
              Nu har jag köpt en till och jag tycker att de är framme mer när de är två :-). Ska försöka att hitta fler i samma storlek. Var i en affär idag där de sa att de hade, men det visade sig vara någon sorts mal när jag kom dit :-(. Ska leta vidare nästa vecka! Mina är också randiga, en med lite rosa på stjärtfenan!! De är supersöta!

              Kommentera

              Sparar...
              X