Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Kuhlii

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

  Kuhlii

  Hej

  Har precis köpt mig två stycken kuhlii ålar och tycker att dom är jättesöta och charmiga, men jag vet inte speciellt mycket om dom, finns det någon med erfarenhet av dessa sötnosar som kan berätta lite om dom för mig.

  Katti

  #2
  Dom vill ha fin sand så att dom kan gräva ner sig.
  Dom äter det mesta dom hittar.
  Och dom är rymnings benägna. :-)
  http://www.aquascapes.webhop.net
  http://jorgensblog.blogspot.com/

  Kommentera


   #3
   De blir gamla 10-15år kanske mera.Otroligt snälla o mysiga.

   Kommentera


    #4
    Ok, tack för era svar! Nu är det så att jag har grus i akvariet men ska byta till ett större akvarie till hösten, men skulle det räcka om man kanske bara har ett litet område med sand för jag vill nog helst inte ha sand i hela akvariet och det vill nog inte mina andra fiskar heller. Men vad menar ni med sand, jätte fin sand eller väldigt små gruskorn??? Kanske lite dumma frågor men jag är nybörjar akvarist Vad menar ni förresten med rymnings benägna?? Kan dom hoppa ur akvariet när jag tex städar det och har det öppet????

    Att dom är mysiga och snälla har jag upptäckt, den mindre av dom är så söt för han brukar åla sig upp på en växt och så ligger han där och tittar runt, sen kan han få sina tokryck och fara fram och tillbaka i akvariet , den större är lite "blyg" så han har hållt sig gömd väldigt mycket men nu har den också börjat våga sig fram.

    Är det någon som vet om dom är lättlekta, eller är det en fisk som det i princip är omöjligt att få ungar på?

    Katti

    Kommentera


     #5
     Hejsan!
     Jag har hört att det är ganska svårt att få dem att leka, men det finns några som lyckats här på zoopet.
     För övrigt har jag mina två kuhli i typ 1cm sjösten, vilket kanske inte är de bästa, men de trivs bra mellan växter och i grottor (har ganska tät vegitation). Själv har jag tänkt att byta sand om ett par år, nästa gång jag tömmar det, eftersom finkornig (0,1-2mm) sand gynnar även växtligheten i akvariumet.
     För övrigt, angående rymningsbenägna betyder det antingen att de lätt rymmer (vilket stämmer om man inte har täckglas) eller så menar personen som skrev detta att de inte kräver så stort utrymme (mår fint i mindre akvarium).
     I vilket fall som helst tycker jag att du borde byta till finkornig sand när du köper större akvarium! Jag förstår inte vilka fiskar du syftar på när du säger att dina fiskar inte vill att du ska byta.
     60 liter -personligt projekt
     150 liter -sällskap

     http://www.zoonen.com/minzoon.asp?oid=197231

     Kommentera


      #6
      Tack för svaret, jag fick för mig att några av mina fiskar ville ha lite större grus, men då har jag kollat upp det på infon om fiskar och det var inte så, så det ska väl inte vara något större problem att byta till finkornigt grus, det tråkiga är väl att jag precis har köpt akvariet och fyllt det med svart grus eftersom jag tycker att fiskarnas färger kommer fram så snyggt då, så det känns väl lite trist att köpa nytt grus igen

      Nå, jag ska ju inte byta akvarium förrän till hösten så jag börjar inte göra något åt gruset förrän då iallafall.

      Upptäckte i dag en jättetråkig sak, min lilla Kuhlii låg död på botten och jag förstår inte varför den har dött, den har varit hur pigg och glad som helst den var ju den av ålarna som var mest framme och visade sig, så jag har sorg . Så jag undrar nu om dessa ålar är känsliga fiskar ? Jag ska ta och köpa två nya iallafall. Jag gillar ju dom.
      Katti

      Kommentera


       #7
       Min erfarenhet är att de är rätt känsliga. Jag köpte 3 st och den hispigaste av dem dog efter några dagar p.g.a. att den klättrat ut ur hålet för sladdarna ur min heltäckande ramp. De andra två har klarat sig, men visar sig inte så ofta och blir mycket hispiga när det är dags för vattenbyten varje lördag.
       http://www.svekub.se
       Min Zoon

       Kommentera


        #8
        Tänkte bara påpeka att alla kuhliisar inte är omtåliga. Min lilla sötnos har levt i minst 10år,och det har inte varit några problem alls med honom.
        Ska köpa flera till mitt större akvarium! =)
        http://www.zoonen.com/minzoon.asp?oid=139251

        Kommentera

        Sparar...
        X