Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

2 Guldfiskar på 75 liter

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

 • martal
  svarade
  Skickade ett inlägg men det försvann!!Dom äter och skiter ärligt!brukar få pelllets Hikari pellets,ris (kokt),makaroner ingen ketchup!,bröd,cornflakes ibland,röda mygglarver samt levande om det finnns :-)

  Kommentera:


 • martal
  svarade
  Förmodligen gillar dom maten!!Dom får Hikari pellets,ris(kokt),makaroner,bröd,röda mygglarver och levande om det finns.Men jag har en riktig skräckhistoria!Hade en ännu större slöjstjärt som fick simblåseproblem det var inte roligt!! :-)

  Kommentera:


 • Gud bevare Tsaren
  svarade
  Det låter ju i minsta laget, minst sagt.

  Men å andra sidan, om filtreringen fungerar bra och vattenkvaliteten är mycket god, så fungerar det säkert. Guldfiskar är ju otroligt tåliga, även om de föredrar stora kvantiteter vatten.

  Kommentera:


 • Marie J
  svarade
  Det har du fullständigt rätt i Gustav!

  Kommentera:


 • Gustav
  svarade
  Jag tror ändå att ett akvarium alltid är ett akvarium hur stort det än är!!
  Klart att det fortfarande är ett akvarium, men det är stor skillnad på akvarium och akvarium. Själv mår jag mycket bättre sen jag övergav mina 18 kvadrat i studentkorridor för 43 kvadrat lägenhet med eget kök

  Men som sagt verkar 70 liter fungera utmärkt för dig och dina fiskar. Det är dock något som jag aldrig skulle råda någon annan akvarist och ha.

  Kommentera:


 • Marie J
  svarade
  Där håller jag med dig fullständigt! Jag har mina i vardagsrummet för det är det rum som alla samlas för att fika, plugga, spela kort och titta på dumburken. Förutom jag som kan sitta och titta på mina kar i flera timmar.

  Kommentera:


 • martal
  svarade
  Ja faktiskt tycker fisker ska vara en del av livet inte bara till prydnad!!

  Kommentera:


 • Marie J
  svarade
  Ja då är du nöjd i alla fall......

  Kommentera:


 • martal
  svarade
  Jag tror ändå att ett akvarium alltid är ett akvarium hur stort det än är!!Jag är ganska nöjd med det akvarium jag har nu.Tror inte att jag skulle vilja ha ett större.Har dom i köket så dom alltid är med!!

  Kommentera:


 • Gustav
  svarade
  Visst kan det funka... det kan t.om. funka jättebra och jag är glad att dina fiskar ser glada ut, för då är chansen stor att de faktiskt är glada.

  Tyvärr är dock oddsen klart sämre i ett mindre akvarie, men som sagt så kan det helt klart fungera. Jag tror att du skulle få ut ännu mer av dina fiskar om skaffade ett större akvarium. På samma sätt är jag rätt säker på att mina skulle bli ännu gladare i ett ännu större akvarium.

  Större är alltid bättre.

  Kommentera:


 • martal
  svarade
  Med risk att bli nedtrampad har jag läst vad alla andra har skrivit och jag tycker att dom verkar glada beter sig som slöjstjärtar gör.Nu är inte alla lika stora en är ganska ny och inte större än ca 3-4 cm.Fast den ser lite konstig ut.Har ett jättestort huvud med ett enormt gap och en ganska smal kropp.Kommer antagligen att bli jättestor.

  Kommentera:


 • nilssonnet
  svarade
  Jag har en slöjstjärt, som innan gick i ett litet akvarie, typ 50 liter eller nåt sånt, och där har den gått något år. Den kan väl ha varit en 10 cm (sjöjorna ej inräknade) när den kom till mitt akvarie för några månader sen, och nu har den växt åtminstone 3 cm. Den hade helt klart växt mer, om det inte var så att den hade skadat sig (fastnade i ett stenröse och fick troligen svamp i skadorna).

  Kommentera:


 • Gustav
  svarade
  Jag tycker verkligen 4 stora fiskar på 71 liter är för litet. Det KAN som sagt fungera utmärkt i åratal, men jag tror bestämt att om de fick flytta till 200+ liter, så skulle de genast se mycket gladare ut.

  2 mindre slöjstjärtar/guldfiskar, fungerar nog alldeles utmärkt på 70 liter, men man behöver ju planera för framtiden. De växer ju som sagt fort.

  Kommentera:


 • Marie J
  svarade
  Marta; Tyvärr kan de inte tala om hur de mår men jag tror dom hade mått betydligt bättre i ett större kar. Personligen så hade jag aldrig haft 4 st i ett sådant litet kar i den storleken du skriver att du har. Det finns ju rekomendationer då detta har forskats fram för att det ska må så bra som möjligt. Det är nästan så jag undrar om du driver med oss!

  Sen är jag inte emot att man har <b>SMÅ</b> guldisar i mindre kar men tycker att man ska eftersträva att ha dom i klar som passar till den storleken de blir som vuxna.

  Men smaken är som baken... delad...

  Kommentera:


 • martal
  svarade
  Hej jag är alldeles ny på forumet man har varit inne och tittat flera gånger!!
  Jag har fyre slöjstjärtar i ett 71 litersakvarium och dom blir bara större och större!! Den första köpte jag för ett år sedan och den är väl så där10-15 cm utan stjärtfenor.
  Dom verkar trivas och dom andra växer också!!Tror inte att två slöjstjärtar är för mycket i ett 75 liters akvarium.Driver ni med mig??? Akvarium

  Kommentera:

Sparar...
X