Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

För alla som älskar slöjstjärtar!

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

 • FiskarnasFrågor
  svarade
  Hej jag har nyss köpt slöjstjärtar! Jag undrar hur mycket mat man ska ge dem per dag och vilka andra fiskar man kan ha med slöjsjärtar?

  Kommentera:


 • Henrik_von_Jyndevad
  svarade
  Sambon har fått upp ögonen för akvariehobbyn, mer specifikt fancy goldfish. Därför ska vi hitta ett stort akvarium på minst 500l för att skaffa lite fisk av hög kvalitet. Är på jakt efter bra slöjstjärtar men usch vad svårt det är!

  Kommentera:


 • Henrik_von_Jyndevad
  svarade
  Buuu! Fick ett mail från Andy på Starfisheries idag. Fraktkostnaden på mina fiskar ändrades från 16 pund till 350 pund. Jag var tvungen att ångra min beställning. Kan inte lägga 3-4000kr på transport till fisk i den kvaliteten. Stack bort till Akvarietjänst i Malmö och hörde vad de kunde få tag på. De får sin fisk från Tyskland och kunde eventuellt fixa några teleskop-panda åt mig. Har även hittat en kinesisk sida där man kan lägga bud på fisk i "show quality". Vet inte riktigt vad frakten kostar men de skickar till hela världen.

  Kommentera:


 • Likan
  svarade
  För alla som älskar slöjstjärtar!

  (Ville radera mitt inlägg men det går ej från telefonen. )
  Bifogade filer
  Senast ändrad av Likan; 2014-08-19, 16:54.

  Kommentera:


 • Henrik_von_Jyndevad
  svarade
  Har nyligen lagt en beställning hos Starfisheries i England. Det blir lite en chansning men har hört gott om dem, är dock lite osäker på vilken fraktmetod de tänker använda till Sverige. Förhoppningsvis klarar sig firrarna.

  Det blev en butterfly panda för 20 pund, samt två svart/röda oranda för 3 pund/st. Sen tillkom frakten på 16 pund så jag hoppas inte att resan tar mer än ett par dagar! Håller på att förbereda en plastlåda jag köpte på Biltema som ska vara karantäntank. Sen ska de tillfälligt bo ihop med min black moors, ryukin, calico och red cap i ett litet 120l (alla är dock små till storleken). Sen nu under hösten ska min sambo och jag verkligen försöka hitta rätt akvarium att sätta i vardagsrummet. Gärna på minst 400l.

  Ha det!

  Kommentera:


 • blaze1337
  svarade
  Eftersom flera här tycker om slöjstjärtar kanske någon kan hjälpa mig , jag vill ha en slöjstjärt men dem blir för stora och kan äta upp mina kardinaler , har hört att det finns slöjstjärtar som ej växer som dem vanliga till 20 cm utan stannar till mindre storlekar är det någon som vet vad dessa fiskar heter / hur man kan få tag på dem? i princip slöjstjärt som aldrig blir stor , med aldrig stor menar jag max 10-12 cm , hörde med en zoobutik och då sa dem att de kunde beställa men skulle kosta runt 400 ville bara kolla här först innan jag beställer dem.

  , vill ha dem till sällskapsakvarium på 240 liters , med blandade fiskar från 2-12 cm storlekar. alla är fredliga ingen som biter i fenor eller liknande.

  Kommentera:


 • Henrik_von_Jyndevad
  svarade
  Kan tyvärr inte hjälpa dig med dina problem Emsi.

  Jag vet att detta är en halvdöd tråd men jag vill gärna få liv i den igen.
  Min black moors jag köpte förra sommaren har vuxit större på Hikaris fancy goldfish-mat, likaså min ryukin. Min red cap kämpar för livet och vill inte riktigt. Den har knappt blivit större och verkar inte må bra.

  Häromdagen köpte vi en fantail calico, får se hur den tar sig. Så vi har fyra fisk på 120l, det funkar inte länge till. Jag överväger seriöst att avliva vår red cap redan imorgon då jag ser att den bara blir sämre. Då har vi tre fisk på 120l. Men så var det ju det med http://www.starfisheries.co.uk, häftiga fiskar! Sambon och jag sitter och letar 4-500l kar på blocket nu så vi kan få hem ett par fisk. Jag vill ha något med butterfly kanske panda (jag såg att någon här har panda moors(?)).
  Vad hade ni valt?

  Kan någon rekommendera stora plastbehållare som man sen kan odla i? Blir dyrt att köpa stora glasklar. Smidig filtrering hade också varit nice. Jag gillar de luftdrivna filter man ser överallt, men gillar inte luftpumpsoljudet!

  Hoppas ni ser detta meddelande snart

  Kommentera:


 • Emsi
  svarade
  Hej! Kul att hitta mer om slöjstjärtar! Kanske kan någon här hjälpa mig med några frågor?
  Har haft mina slöjisar i drygt ett år, alltid varit problemfria och vackra. En av dom, ganska stor röd-vit lejonhuvud, började för en månad sen tappa sin röda färg på huvudet! Frisk pigg och matglad, men det ser ut som att man liksom skrubbat bort färgen. Någon som vet om detta är normalt? Har 7 slöjisar och 2 guldfiskar, ingen annan ser så ut.
  En annan av dom anda hade häromdagen en stor "knopp" på huvudet, när jag tittade närmare såg det ut som en vitaktig men genomskinlig blåsa, igår hade den spruckit och han har bara en liten skinnslamsa kvar av den. Har läst om att hanar kan få prickar och "horn" vid lek, kan det vara så enkelt? Eller är det nåt fel? Har som sagt aldrig sett minsta fysiska förändring på någon av mina firrar på ett år så... Nyfiken och hoppas inte jag behöver oroa mig?

  Kommentera:


 • macke_fisk
  svarade
  Ursprungligen postat av Annbjo Visa inlägg
  Jag har precis skaffat ett nytt akvarium på 260l. Ville helst att de skulle få gå ensamma i karet men fick med lite fisk från den förra ägaren. De får stanna så länge de inte stör slöjstjärtarna

  Här kommer bilder! Eftersom det är nyplanterat ser det kanske lite tomt ut. Tänkte ge det ett par månader så växterna får växa till sig lite  http://forumbilder.se/DBT5K/1371

  http://forumbilder.se/DBT5K/1373
  Ser mycket bra ut .

  Kommentera:


 • Kultakala
  svarade
  Oj, 25 cm på så kort tid. Jag har precis skaffat ett 112 liters med fyra st slöjisar, känns som ett på tok för litet akvarium efter den historien. För väldigt länge sedan hade jag några slöjstjärtar, den äldsta blev 8 år men inte större än 7 cm.

  Kommentera:


 • PondLover
  svarade
  Gillar stilen i ditt kar!
  Fina panda moors! Samt en fin vit ryukin med rött huvud, ser redan nu att den fisken har mycket stora möjligheter att bli en redig bjässe om den sköts rätt!

  Tack för fina bilder.

  Mvh PondLover

  Kommentera:


 • Annbjo
  svarade
  Ursprungligen postat av macke_fisk Visa inlägg
  Hur stort akvarium har du till dina slöjstrtar . Gärna en bild med om du vill .
  Jag har precis skaffat ett nytt akvarium på 260l. Ville helst att de skulle få gå ensamma i karet men fick med lite fisk från den förra ägaren. De får stanna så länge de inte stör slöjstjärtarna

  Här kommer bilder! Eftersom det är nyplanterat ser det kanske lite tomt ut. Tänkte ge det ett par månader så växterna får växa till sig lite

  http://forumbilder.se/DBT5K/1371

  http://forumbilder.se/DBT5K/1373

  Kommentera:


 • macke_fisk
  svarade
  Hur stort akvarium har du till dina slöjstrtar . Gärna en bild med om du vill .

  Kommentera:


 • Annbjo
  svarade
  Ett tag sen någon skrev här men tycker ändå att det är jättekul att det finns en tråd för slöjstjärt, guldfiski och koi! Har haft slöjisar i mer än ett år nu och gud vad man har lärt sig. Riktigt trevliga husdjur och passar bra när man pluggar För tillfället har jag en vit och röd ryukin en black moor, två pandor och en helröd ryukin som hade svarta fenor men blir nog helröd verkar det som.

  Kommentera:


 • ettfettbranamn
  svarade
  Bra mot invärtes parasiter också plus att det är vitlök stimulerar aptiten..

  Mm.. om inte annat är massivore bra på att krascha filter..

  Du har ett svar..

  Kommentera:

Sparar...
X