Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Opaline gourami ?

Kollapsa
X
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

 • Dexter84
  skapade ett ämne Opaline gourami ?

  Opaline gourami ?

  Hejsan
  Undrar lite om Guramis. Suttit och kollat runt lite och fassnat för Opaline (Trichogadter trichopterus) är det samma sort som blå gurami? Tycker att dom ser olika ut. Opaline verkar vackrare med mörkblåa ränder och den "blåa" mer slätfärg, bara lite ljusblå?

  Hur ser marmor gurami ut? får fram helt olika bilder när jag söker på det :s

  Sen undrar jag även vilken sort är den snällaste av alla.. Mosaik? Vill verkligen inte ha bråk, men vill ha lite andra färger i karet, speciellt blått :-)

 • Dexter84
  svarade
  Jaha nej ingen sån. Hörnen på ena långsidan har 2 kanter vardera där det är ca 10 cm mellan dom så blir lite ovalt. Går tyvärr inte att lägga upp en bild
  aja får se hur jag gör känner nästan lite för att skänka bort regnbågarna och göra om karet helt med nytt grus etc så avvaktar nog att skaffa nya tillsvidare

  Kommentera:


 • pikachu
  svarade
  Kan du visa en bild på burken?
  Med 6 kantigt så tänker jag personligen typ pelarburk och då blir det trångt, skulle väl i ett sådant läge även säga att det är olämpligt att hålla regnbågar i också då de vill ha bottenyta och inte höjd.

  Kommentera:


 • Dexter84
  svarade
  Ok. Jag undrar om du inte ser mitt kar som lite väl trångt. 6 kantigt menade jag att det är i princip rektangulärt, är bara framsidan som sticker ut lite mer med" 2 hörn" så större Guramis som mosaik och regnbågar går?

  Kommentera:


 • pikachu
  svarade
  Dvärggurami och större regnbågar är en dålig kombo, regnbågarna kommer putta undan guramierna och ta all maten från de.

  Hade det varit ett rektangulärt kar så hade trichopodus och regnbåge kunnat funka bra, men det blir för trångt.
  Detta gäller både leeri och trichoperus.

  Kommentera:


 • Embla79
  svarade
  Haha, ja du får ge honom lite tid att vänja sig vid dem först kanske

  Kommentera:


 • Dexter84
  svarade
  Okej. Tror jag måste se alla fiskar live innan man kan bestämma sig nån typ av gourami eller cyklid lär det bli, Kurvcikliden var riktigt intressant ska kika mer på den. Lite orolig bara att min Boesemani hane kommer grina ännu mer med nya fiskar i karet, släppte ner några fler kardinal tetror och siameser för några v sen och han jagar tetrorna ibland
  Senast ändrad av Dexter84; 2017-05-30, 19:37.

  Kommentera:


 • Embla79
  svarade
  Boliviansk fjäril blir ca 10 cm, så det kanske kan vara nåt ändå? Den vanliga blir typ 6 cm, och sägs ju vara rätt känslig. Kurvciklid ska ju vara rätt snäll också och blir 10 cm.

  Kommentera:


 • Embla79
  svarade
  Jag har bara haft mina i några mån men de har iaf överlevt nitritspik
  som shepard sa kanske mosaikguramin kan vara ett alternativ?
  ska fundera lite på alternativ

  Kommentera:


 • Dexter84
  svarade
  Ah orginal färgen var fin Embla även den blåa och personlighet är ju viktigt även på fiskar hehe.
  Boliviansk fjärilscyklider blir runt 5 cm tror ja men hanen kan bli lite större av det jag läst. Många fina firrar det finns ..blir ett svårt val detta.. Men om DG's är känsliga blir det hellre nått tåligt. Några tips på fiskar som blir runt 15 cm och inte behöver va i stimm förutom malar hade varit uppskattat

  Kommentera:


 • Shepard
  svarade
  Min erfarenhet av dvärggurami är att de kan vara rätt känsliga och inte leva så länge, samtidigt som hanen kan vara riktigt aggressiv mot honan. En av mina favoriter är mosaikguramin, vacker, tålig, och enligt min erfarenhet inte lika grinig som t.ex T. trichopterus.

  Kommentera:


 • Axman
  svarade
  Får nog lägga in en röst för dvärggurami, trevliga och intressanta. Skaffade igen häromdagen och har dem och lite kuhliål i ett 126 liters som jag annars bara har att odla andmat i Rätt skönt med ett lite renare och lugnare akvarie. Haft guldgurami en gång i tiden, gick på beten om att bara ha en hane, han var väl trevlig men hade ihjäl honan snabbt. De kan nog vara trevliga men då skall man ha ett stort akvarium och många som det ser ut. Tycker att dvärgguramina har mer personlighet.

  Kommentera:


 • Embla79
  svarade
  Ett PS. Mina Dvärggurami håller till på alla olika nivåer, men de sover oftast vid ytan. Naturligt antar jag så de lätt kan snappa luft.

  Kommentera:


 • Embla79
  svarade
  Haha, ja det är väldigt personliga firrar. Det var lite av ett impulsköp från min sida, men hade ett hum om att de skulle funka. Och jag gillar dem bara mer för varje dag.

  Originalfärgen är väldigt fin, och där har jag för mig att även honan har lite teckning? Sen tycker jag nog nästan att den blå är finast. Den jag såg var starkt isblå om jag inte missminner mig, och honan silvrig med antydan till blå.
  Jag har en röd hane, han är grå på huvudet, och honan är bara grå. Men det hon saknar i färgprakt väger hon som sagt upp i personlighet

  ja, och den bolivianska fjärilen är väl rätt stor (i sammanhanget)? Har själv funderat på såna.

  Kommentera:


 • Dexter84
  svarade
  jo jag har funderat på dom också, men igentligen ville jag ha lite större fiskar minst 10 cm men kanske får tänka om lite. Inga fiskar som jag igentligen vill ha verkar ju gå ihop med mina regnbågar.. riktigt synd. Större kar hade inte suttit fel.
  Dvärgguramis verkar ju riktigt trevliga från det du berättade :P spottar vatten? haha , kanske får bli ett par eller kanske kanske Boliviansk fjärilsciklider eller både och, vilken färg är snyggast på dvärggurami tycker du?

  Kommentera:

Sparar...
X