Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Kampfisk

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

  Kampfisk

  Har nyligen börjat med akvarium och för någon dag sen var vi på djurbutiken och såg såna fina kampfiskhonor. Eftersom vi redan hade en ensam hane hemma så fick de följa med hem. Enligt butiken vore det bra med några kampfiskhonor till den ensamma hanen. Så fyra honor fick flytta med oss hem. Första dygnet gick bra och de verkade komma överrens. Men nu under några timmar har två av honorna attackerat hanen så han ser väldigt "trådig" ut i fenorna. Supertrist! Hur kommer det sig att honorna attackerar hanen på detta vis? Vi hoppades ju på att de kanske skulle bli nått yngel men det är verkligen ingen kärlek i vårt kar! Akvariet är 54l och i det finns tre neontetra, 4 vitfenade rosentetra och två platy plus kampfiskarna. Vi trodde att karet var för litet men butiken sa att det skulle funka fint! Så vad kan vara felet i vårt kar?

  #2
  Och där dog den fina hanen.

  Kommentera


   #3
   Att butiker säger att det kommer att "funka fint" är tyvärr ingen garanti för att det verkligen gör det, då en del butiker verkar antingen ljuga medvetet, eller också dra till med nå't som låter bra om de inte vet, allt för att få sälja. Fyra honor och en hane är kanske lite väl mycket i 54 liter. Är ni säkra på att alla fyra är honor förresten? Kan kanske vara unga hanar, eller hanar med normala korta fenor. Men även honor kan vara aggressiva.
   "You can fight like a krogan, run like a leopard, but you'll never be better than commander Shepard" (Miracle of Sound)
   Min profil
   Mitt galleri

   Kommentera


    #4
    Hur ser man skillnad på dem? Igår gav vi bort den bråkigaste honan och hanen är ju borta redan. Men sen dess varit lungt i akvariet. Känns dock tråkigt att sitta på fyra kampfiskhonor och ingen hane nu då det är dem som är finare (personlig åsikt). Så lutar åt att vi skaffar en hane igen. Tips på vägen innan vi köper han? Enligt djuraffären så var det typ bergis att vi skulle få yngel och vi tyckte ju att den tanken var ganska kul. Med efter att ha läst massa mer om dem så förstår jag att man "måste" ha massa akvarium och än så länge räcker ett för oss. 😝 men vi vill ju gärna ha en kampfiskhane ändå ock gärna att den inte bits ihjäl

    Kommentera


     #5
     känns som att 4 honor för 1 hane är lite för mycket , borde bli bra med 3 eller 2 honor per hane , med massa växter o gömställen.

     Kommentera

     Sparar...
     X