kampfisk bygger bo utan hona

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • Linan
    • May 2004
    • 89

    #16
    enligt min mening så behöver inte kampfiskar oavsett kön någon kompis av samma art. dom klarar sig bra ensamna, men gärna lite andra fiskar om så önskas. dom kan vara buffliga mot varandra, både honor och hanar emellan men även honorna mot varandra. hanar ska man inte alls ha ihop, men det vet du nog vid det här lagret. honor kan ofta få för sig att dom ska mucka gräl och det kan gå så långt att dom har ihäl varandra. bäst verkar dom vara om man har ett gäng på 3-4 stycken, om de bara är två så blir det på något sätt för intensivt och de siktar in sig på endast varandra. i grupp verkar de inte bry sig lika mkt.

    sen till bobyggandet. bara för att en hane börjar bygga bo så betyder inte det att han saknar en hona att visa sitt fina bo för. jag tror inte att han bygger med tanken att här skulle det passa bra med smått... :P
    det är en ren drift att börja bygga, det triggas igång vid vattenbyten, gärna vid lite högre temp och om det finns något vid vattenytan att fästa bubblorna i så de håller sig kompakta och inte flyter ut och går sönder. VILL man ha ett lekande par så är det jättebra att hanen bygger, vissa är jättevåra att få igång. men är man inte insatt i vad det betyder att föda utt kampfiskar så ska man nog läsa lite en eller två gånger, det är ett himlans pill. men det är himlans kul också!

    lycka till!

    Kommentar

    Arbetssätt...