Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Guppys dör snabbt

Kollapsa
X
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

 • Guppys dör snabbt

  Hej,

  Vi har ett 260l akvarium där vi ofta fyller på guppys, men de dör väldigt snabbt. Speciellt hanar överlever ofta väldigt kort tid känns det som, förutom någon enstaka som har hållit i länge. Det jag funderar över är om andra fiskar har ihjäl dem. Vi ser inte att de blir jagade, men kan det ändå vara så att det blir jagade nattetid eller blir stressade utan att det märks så de dör? Tacksam för lite tankar.

  Vi har i akvariet förutom guppys också palettciklider, vinkeltetror, kilfläcksrasboror, ancistrus, pakistanbotia, siamesisk algätare. Palettcikliderna känns som teoretiska bovar i dramat men vi ser som sagt inget. Vi kan se lite trasiga fenor ibland.

  Vi har nyligen fött upp 7 st yngel ett halvår i ett separat yngelkar, där de mådde jättebra. När vi lyfte över dem till det stora akvariet så såg allt bra ut samma dag, men redan nästa dag var tre st döda.

  ​​​​​​Tack på förhand!

 • #2
  Av de fiskar du räknar upp så tror jag att det är palettcikliderna eller pakistanbotia som är boven. Min erfarenhet av botian är att den äter "småfisk" som guppy. Cikliden har jag ingen erfarenhet av men jag har fått uppfattning av att de kan vara väldigt revirhävdande, framförallt vid lek.

  Kommentera

  Sparar...
  X