Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Frågor om tetror

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

  Frågor om tetror

  Hej!
  Har ett 64 liters med ca 20 guppysar i (plus ett gäng mindre ancistrus). Guppysarna är väldigt små i storlek, så det vore trevligt med någon mer mindre fisk i, och är sugen på att skaffa en stimfisk, typ neon-, vinkel- eller blodtetra. Hur många tror ni skulle få plats i akvariet, och vilken sorts passar bäst med guppy?

  Tacksam för svar

  #2
  10 neontetror!

  Vinkeltetrorna är aningen för stora för akvariet (om du skall ha ca 10 - vilket är roligast att titta på).

  Om blodtetra är en av dem som jag kallar serpatetror (H. eques + några släktingar) så är de inte helt pålitliga i ett mindre akvarium (även om jag aldrig har upplevt dem som bitska).

  (Sen är det inte säkert att du upplever någon av de tre arterna som ett stim om de inte känner sig hotade av en fiende.)
  Senast ändrad av Erik Åhlander; 2012-03-04, 22:40.

  Kommentera


   #3
   Hej!
   Blir första inlägget här för mig

   Är en nybörjare när det gäller akvarier (att mamma har haft i åratal räknas nog inte) och jag har en fråga ang neontetror. Köpte ett 20-liters akvarium modell 7-kantigt tornliknande (AquaEl) som jag fyllde med tre olika sorters växter, som jag inte har en aaaaaning om namnen på, samt 9 st neontetror.

   Har haft systemet igång i 3-4 veckor utan problem med regelbundna vattenbyten à 30% av totala vattenmängden.
   Nog om detaljerna och direkt till min fråga. Vad för sorts inredning föredrar neontetror? Substratet jag använder är ett finkornigt grus.

   Kommentera

   Sparar...
   X