Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

någon som testat svartbands copella ,Copella nigrofasciata ??

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

  någon som testat svartbands copella ,Copella nigrofasciata ??

  Är det någon som har några erfarenheter eller vet något om denna yngelvårdande tetra ??
  Senast ändrad av alumini; 2011-12-30, 13:23.

  #2
  Vad vill du veta?

  Kommentera


   #3
   tja, haha, vad vet du? all info om hur man får dem att trivas vore trevligt att veta, är de känsliga, vattenvärden, temp, typ av mat de gillar and so on

   Kommentera


    #4
    Det är lite oklart vilken art som verkligen är nigrofasciata, men om det bara gäller skötsel skall det nog inte vara några problem. I motsats till tetror och i någon mån pennfiskar är det inte några stimfiskar. Snarare lever de i "grupper". Hos de flesta arter leker de på undersidan av ett blad. Hanen utför någon form av yngelvård. Lätt surt, ganska mjukt vatten borde fungera. Stockholms kranvatten + lite torv är perfekt. Men jag tror de är ganska toleranta för avvikelser. Brukar inte vara kinkiga med fodret, men lite nykläckt artemia då och då är inte fel. Temp? Tja, prova 23-25 grader, brukar vara bra att börja där någonstans. Lite större Cryptocoryne och minst 100 liter för permanent förvaring av 4-6 stycken. Går att kombinera med de flesta stillsamma och fredliga arter.

    Jag har haft åtminstone 4-5 arter av Copella/Copeina/Pyrrhulina som säkert skulle kunna säljas som Copella nigrofasciata. Exakt hur dom vill ha det beror ju på varifrån de kommer i naturen beror på hur de lever i naturen, och det kan vara lite svårt att ta reda på.

    Kommentera

    Sparar...
    X