Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Antimögelmedel för romkorn ?

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

  Antimögelmedel för romkorn ?

  Ja förr så hade man metylenblått, det är svårt att få tag på nu, har även läst att alkottar har viss effekt ( bara ph sänkning)?, men finns det andra medel?, tex vanlig svampmedicin för fiskar, eller vad används idag

  #2
  Hoppas du inte tar illa upp om jag svammlar lite omkring det här ämnet utan att ge ett ordentligt svar!
  Jag har aldrig ägnat mig åt uppfödning utan det som blivit har blivit liksom. Men många arter behöver ju förstås en hel del hjälp för att det ska bli nåt och att man då är där och samlar upp äggen eller tar bort avelsfiskarna. Men räcker det egentligen inte med en syresten till äggen och sen läste jag en intressant artikel där man menade att den hälsosamma mulmen man får i ett väl inkört och stabilt akvarium kan användas att täcka äggen med och att microorganismerna i mulmen "äter" rent skalen på äggen och håller dem mögelfria, tilltalande metod tycker jag! Sen är det väl döda ägg som möglar? eller är det mögel som dödar ägg?
  Senast ändrad av åheim; 2021-05-30, 20:01.
  Viva Leo Buscaglia

  Kommentera


   #3
   Metylenblått ingår i en hel del mediciner, här är en bra länk: https://www.bsavalibrary.com/content...ic-petsvendors
   Jag har använt esha Exit när jag gjort försök att föda upp fjärilsciklider. Det har funkat bra för att undvika möglande ägg.

   Kommentera


    #4
    Förr kunde man köpa metylenblått och även t ex euflavin på Apoteket, men det är nog enklare att köpa medicin i zoo-affär eller på nätet.

    Kommentera


     #5
     I information om användning av Sera mycopur står det ". Förebyggande mot svampangrepp på rom ges 1 gång i veckan 10 droppar eller 0,5 ml per 20 liter akvarievatten"

     Kommentera

     Sparar...
     X