Announcement

Collapse
No announcement yet.

L-malar, eventuellt ett par ciklider och guppy. Ofrivilligt skynda långsamt.

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  "En akvarists bekännelser", det blev inte mycket sömn natten till idag. Förhoppningsvis får jag allt på plats idag då chaffis finns.
  Attached Files

  Comment


   Varit en lång dag men rummet är halvt tillbaka till normalt, inga fiskar kvar i backar iaf kommer bilder imorgon på karen som satts upp. I mitt största kar har jag försökt mig på lite "hardscape" med en ny, kanske lite väl, stor rot jag skaffade idag. Kan nog bli lite coolt iaf men kanske borde köpt en storlek mindre
   Attached Files

   Comment


    Spännande! Ska bli kul att se fler bilder sedan!

    Comment


     Oj, rejäl rot. Talawa wood ser det ut som. Kan ju kapa roten en del för att få den att passa bättre i karet, alt. dela upp den i flera delar..

     Comment


      Originally posted by Sleaper View Post
      Oj, rejäl rot. Talawa wood ser det ut som. Kan ju kapa roten en del för att få den att passa bättre i karet, alt. dela upp den i flera delar..
      Ja den är ganska rejäl och mycket riktigt "Talawa". Jag har tagit bort en liten bit (längst fram vid glaset) men i övrigt tänker jag behålla den, har någon idé om att fästa en fredskalla+eventuellt gullranka på den och sedan ha en spaljé bakom akvariet och plantera lotus+stängelväxter till höger, samt lämna relativt öppet/oplanterat till vänster och mitt under den(kanske en anubias eller något fäst på roten). Tror den kan bli bra.

      Akvariet är vattenfyllt(och dessutom fyllt med corydoras eftersom jag inte kunde ha de i backar längre) men alldeles för dimmigt för att ta några bilder för tillfället då jag använde ny sand.

      Förhoppningsvis har det lättat upp imorgon så jag plantera och ha något att visa då!

      Nando Jag ska försöka mitt bästa Kul att du är med eller hur det man säger?

      Comment


       Haha, ja jag är med! (Även om det inte alltid syns numera)

       Comment


        Det är väldans gult nu så lite svårt att se mycket men corydorasgänget verkar ha hämtat sig och nu är akvariet mer eller mindre uppställt som jag tänkt(ska fixa dit en gullranka ovanförvattnet och en liten spaljé bakom som den kan klättra på sedan ett större stim av någon tetra(tar gärna emot tips!) eller eventuellt rasbora sedan är det klart.

        Invånare för tillfället är alla mina corydoras som jag buntat ihop för att spara ström(13 sterbai, 6 st metae, 6 st cw009, 7 st leucomelas), 1 L397, 3 (varav 2 egenuppfödda) röda ancistrus och en kampfiskhona.

        Tycker på det hela taget det blev lyckat även om roten kanske är lite stor trots allt, funderar på att försöka klippa bort en bit i framkant men får se. Kan ju hoppas växterna trivs också med tanke på hur mycket el lamporna förbrukar så är det bäst, annars stänger jag av ett par
        Attached Files

        Comment


         Så här är dagsformen. Har haft i ett kok med roiboos, alkottar och diverse löv(moringa, catappa, ek) för att försöka simulera lite svartvatten vilket är målet med karet på sikt. Kanske blir svårt för de stängelväxter+lotus som är i akvariet att överleva men kommer försöka lägga till lite fler växter ovanför ytan isåfall.

         Har problemet att roten fäller fruktansvärt mycket gojs i vattnet och eftersom jag bara kör med svampfilter så stannar detta kvar. Funderar lite på att köra innerfilter med grov filtermatta och rengöra dagligen under en tid för att se om det hjälper. Några andra idéer?

         I övrigt är det kanske dags att börja sätta upp nästa kar, just nu är L397orna och deras yngel samt citrontetrorna på förvaring i 150liters kar som jag bara lagt ned saker i. Hane nr2 sitter på nya yngel vilket har fått mig att fundera och komma fram till ett beslut. Jag kommer behöva separera honor(2?) st och hanar(3st?) för det är inte hållbart med nya yngel konstant. Funderar på att droppa ned honorna i det uppstartade karet men isåfall blir det nog ingen stimfisk på ett tag om ens överhuvudtaget.

         (Bonusbild visar ett L397yngel men det är svårt att få med de på kort)

         Comment


          Kul med svartvatten! Och yngel - även om jag förstår att det kan bli för mycket av det goda på sikt.

          Comment


           Nando Ja det är ganska snyggt i person men alldeles för mycket gojs i vattnet från roten så måste komma på lösning angående det.

           Nu sitter det, sedan i förmiddags, två L397hanar på ägg. Första gången jag bevittnade när hanen "stänger in" honan i grottan, det pågick faktiskt bara ett par timmar- trodde det skulle ta längre tid. Men nu är det bannemig slut, i helgen ska malarna separeras så får jag ta beslut om de ska få gå ihop igen när jag blivit av med de yngel som redan finns(helst vill man ju behålla allihop men kanske blir lite trångt).

           Comment


            Lite roligt att du har ett akvarium som är optiwhite och kör svartvatten . Menar inte att det är fel på något sätt utan bara att det kanske inte kommer till "sin rätt", om man säger så. Men det är ju fortfarande ett grymt kar.

            Comment

            Working...
            X