Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Renässansprojekt

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

  #46
  Ursprungligen postat av Stahl Visa inlägg
  Har nyligen satt upp ett mindre akvarium med bland annat pansarmalar och kan inte sluta fascineras över hur livliga de är.

  I videon nedan ser det nästan ut som att de ser sin egen spegelbild i rutan och leker med den. Är det möjligt eller hur mycket skiljer sig fiskars syn från våran?

  https://streamable.com/s/xaw3z/rkcotc
  Det blir ingen spegelbild inuti akvariet, det är bara när du tittar utifrån! Vad är det för pansarmal? Den ser ju världen uanför och vill ju gärna simma där också men de har inte förstått konceptet med glas

  Viva Leo Buscaglia

  Kommentera


   #47
   Ah de är så alltså, kanske tur de så de inte får för sig att börja bråka med sig själva. :P

   Det är gröna pansermalar, Brochis splendens. Först trodde jag de lekte så vid glaset för att äta kiselalgerna som växte där, men nu är algerna borta och de leker fortfarande. Kan ju va så att de gillar att kolla ut på balkongen bara.

   Kommentera


    #48
    Och kanske dem tycker att ditt hem ser ut som en trevlig sydamerika-biotop som dem vill utforska Pansarmalar tycker jag förövrigt är en av de allra roligaste fiskar man kan ha!!
    Viva Leo Buscaglia

    Kommentera


     #49
     Haha. Om det ändå kunde likna sydamerika, de vore drömmen att kunna ha ett inomhusväxthus med ett stort akvarium i mitten .

     Men eftersom de nu kan se ut bestämde jag mig för att iag ge dom lite växter att studera.

     Akvariet är ett 70 liters där de går tillsammans med endlers guppies. Det finns en risk att de blir för stora för akvariet sen men då får de flytta över till 240 litern.

     Inredningen är nog mer afrika än sydamerika dock då jag ville ha lite kontrast till den mörka regnskogen jag har i de andra. Men pansarmalarna tycks gilla det ändå, speciellt schweizerosten till grotta.

     Kommentera


      #50
      ja liiite trångbodda ser dem ut så dem skulle nog gilla att få lite mer yta att sträcka ut, kanske därför de attackerar glaset en del. Ja dem gillar ju verkligen att gömma/vila sig under något och hålstenen erbjuder väl lite myshålor. Jag hade en gång i tiden en konstgjord rot med utrymme, som en sal nästan, under och där låg ALLA (ca 15st) så gott som all tid som det inte matades Och det där med växter utanför akvariet har jag märkt att ennan fisk kan reagera på, har en typ av finbladig palm som står bredvid och den har de försikt simma in bland bladen på, tills dem gav upp när det inte gick
      Viva Leo Buscaglia

      Kommentera


       #51
       Sådär nu börjar det hända en hel del i stora karet också.

       Extra belysning i form av Aquatlantis EasyLED Universal sötvatten.

       Co2-kit från Godhems zoo ihop med sodastream-flaska. Just nu på 2.5 b/sek vilket verkar optimalt för mitt kar.

       Och sen en hel drös växter på det i form av marktäckare som förhoppningsvis kommer täcka större delen av botten inom några månader.

       Även en del extra räkor och en del mossa för dom att gömma sig i har införskaffat..

       Nu tror jag faktiskt jag är riktigt nöjd med akvariet vad gäller dess innehåll. Ska också bli väldigt spännande att se hur CO2-tillskottet påverkar de växter jag hade från början.

       Och så lite bilder såklart:

       Kommentera


        #52
        Några bilder gick inte att ladda upp så testar på nytt...

        Glömde också nämna att jag fått endlers yngel i det lilla akvariet vilket innebär daglig matning med cyclops något även fiskarna i de stora karet får ta del av.

        Kommentera


         #53
         Ser superfint ut. Roligt att få se!
         Med vänlig hälsning Linda

         Kommentera


          #54
          Ser fint ut, CO2 kommer att göra att växterna kommer att utvecklas än mer.

          Kommentera


           #55
           Tack! Det kanske bara är inbillning men det känns redan som växterna ser grönare ut efter bara 3 dagar med koldioxid. Vidare har det börjat bildas bubblor på växterna, framförallt Vattenpesten är full av dom. Är det syrebubblor som växterna producerar eller är det bara koldioxid som fastnat?

           Kommentera


            #56
            Beror ju på ifall det "blåser CO2-bubblor" kring växterna och som fastnar där? Annars beror det på att vattnet är syremättat och bubblor av syre bildas på växterna.

            Kommentera


             #57
             Nä de här är på andra sidan akvariet jämfört med diffusern så det är nog syremättnad då.

             Kommentera


              #58
              Det ser verkligen fint ut!

              Kommentera

              Sparar...
              X