Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Scalarer i ett 540 liters kar

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

 • Nando
  svarade
  Klicka på bilden för större storlek

Namn:	    AB5D18F5-99A4-455B-BD9C-A3E7AF04544C.jpeg
Visningar:	110
Storlek:	136.4 kB
ID:   	2419575

  Kommentera:


 • Nando
  svarade
  Klicka på bilden för större storlek

Namn:	    0E6C4D57-0762-4327-AA17-84C58685305D.jpeg
Visningar:	94
Storlek:	766.9 kB
ID:   	2419573Klicka på bilden för större storlek

Namn:	    6059BEDE-C486-43C4-AC64-FF80EB82DD45.jpeg
Visningar:	93
Storlek:	751.4 kB
ID:   	2419572Klicka på bilden för större storlek

Namn:	    6ED09931-07FE-4783-9DB4-825796893228.jpeg
Visningar:	84
Storlek:	659.5 kB
ID:   	2419571Klicka på bilden för större storlek

Namn:	    2D00840A-5CE0-4DAA-92BA-04559384B3FA.jpeg
Visningar:	88
Storlek:	772.9 kB
ID:   	2419570 Då blir det några halvkassa bilder på nykomlingarna.

  Kommentera:


 • Nando
  svarade
  Haha, jag förstår!

  Kommentera:


 • JoMa
  svarade
  Skulle gärna göra det, men tyvärr går de i gamla yngellådan (stor förvaringslåda på 60 liter) som fick panikstartas efter att jag gjorde misstaget att försöka introducera tio Pseudomogil Furcatus i stora akvariet (=uppfattades som levandefoder). Lådan har sedan hängt med i flera år.....Uppifrånperspektiv fungerar förstås, men blir dåligt med färger då .

  Kommentera:


 • Nando
  svarade
  Det låter toppen med mycket flytväxter! Vore roligt att se bilder på dina

  Kommentera:


 • JoMa
  svarade
  Jag skaffade faktiskt för bara två veckor sedan. De är åtta stycken i ett eget kar (förutom ett litet platyyngel som smög med från butiken). Inredning består av diverse flytväxter och catappablad, verkar som de känner sig trygga nu, fast de står veldigt lågt och nära dörren. Extremt små munnar har de iallafall, så finmalet som gäller .

  Kommentera:


 • Nando
  svarade
  JoMa - har du fortfarande Smycketetror och vad har du i så fall för andra fiskar ihop med dem?

  Kommentera:


 • Nando
  svarade
  Ska fota ikväll när det blir mörkare . Blir galet mycket reflektioner nu.

  Kommentera:


 • JoMa
  svarade
  Ser fram emot fina bilder .

  Kommentera:


 • Nando
  svarade
  Vad roligt att höra! Mina är vf så jag hoppas att mitt vatten passar dem.

  Kommentera:


 • JoMa
  svarade
  Smyckestetror är jättetrevliga tycker jag! Mina var väldigt skygga tre till fyra dagar efter inkoppning, men sedan vågade de sig fram mera och mera .

  Kommentera:


 • Nando
  svarade
  Superpescado och ICC - kul att ni är med och gillar mina grejer!

  Bambikill - tack för infon om vattenhyacint. Det kände jag inte till.

  Nu är mina nya fiskar inkoppade! Smycketetrorna är små och bleka men tar sig förhoppningsvis med tiden. De är väldigt söta! Citrontetrorna i svartvattenkaret är som sagt tillfälliga besökare där tills mina Hyphessobrycon margitae kommer.

  Kommentera:


 • Bambikill
  svarade
  Ursprungligen postat av Nando Visa inlägg
  Jag har aldrig haft frogbit tidigare men det är kul att testa något nytt. Småplantorna får vara i karet så länge. Kanske förökar de sig. Annars fyller jag på senare när min butik fått in mer.

  Varför går inte vattenhyacint längre?

  Imorgon hämtar jag ett gäng smycketetra till mitt ”nya mellankar”. Ska bli skoj! Funderar också på att samtidigt köpa några citrontetror som kan gå i svartvattenkaret till dess att mina Hyphessobrycon margitae kommer. Jag har redan citrontetror i storkaret och skulle alltså kunna flytta dem dit sedan och utöka det befintliga stimmet något.
  Frogbit är otroligt fina, IMO. De förökar sig inte lika fort som övriga vattenväxter men inte sååå långsamt heller Men de är lätta att få tag i från privatpersoner om man checkar grupper på FB, som sagt. Jag tycker att Pistia är de "fulaste" av alla flytväxter - men då är det alltså relativt sett, för de är rätt fina de också. Salvinia natans är fina, men om man har fisk som bökar runt i dem, eller råkar få för mycket vatten på dem - ruttnar och möglar de rätt lätt. Frogbit är härdigare eftersom de är så tjocka. Och lätt finast, i mitt tycke.

  Vattenhyacint är olagligt inom hela EU att ens inneha även om de såklart inte kan kontrollera vad folk har hemma. Däremot kan man varken sälja eller köpa öppet (men det sker ändå - precis som handel med äppelsnäckor - bara att folk sköter det diskret. Generellt genom att lägga upp bilder i grupper och prata om hur fina de är typ - sen hör folk av sig via privata meddelanden och ber att få köpa...)
  Det är en invasiv art som orsakat enorma problem i ekosystem överallt där den introducerats och den kan överleva i svenska vatten så det är av extremt stor vikt att man äger dem ansvarsfullt om man har dem. Jag har haft arten men jag var väldigt noggrann. Alla delar av växter från det karet torkade jag innan jag kastade det i soporna och jag såg till att inte få med växtbitar med utvattnet jag hällde ut. Jag ville inte riskera att skiten kommer ut i svenska vatten och ställer till med problem här. I våra regioner här i Skåne (egentligen i hela Sverige men speciellt Skåne med vårt aningen varmare klimat), finns redan problem med många invasiva växtarter som allvarligt hotar floran på många håll.
  Likaså har jag varit noggrann med äppelsnäckor när jag haft det, även om vår färggranna akvarievariant inte kan överleva i svenska vatten - det är en släktingart som ställt till med problem i södra Europa. Men jag önskar att jag kunde ha vattenhyacint... bladen är oslagbara för att ge skugga, men det är som det är.


  Åhhhh jag kan knappt vänta på att jag ska komma så långt som att få till fiskar... Nu är grundstommen iaf klar här, sen får jag pilla vidare med finliret senare. Och växterna är på standby tills jag fått hem de sista basväxterna. Synd att du köpte bleheri, du kunde fått min gratis :P Fast portot hade förstås kostat en slant så inte så mycket dyrare med planta i butik... haha

  Kommentera:


 • ICC
  svarade
  Följer i vanlig ordning din spännande tråd Nando. Gillar din inriktning på karen. Toppenfoto som vanligt.

  Kommentera:


 • Superpescado
  svarade
  Nu har jag semester så är lite sämre på att gå in här på zoopet. Men det var kul då jag fått läsa ikapp lite. Kul att svartvattenkaret börjat komma igång
  ibland när du lägger upp bilder på dina kar blir jag nästan irriterad hur bra dom ser ut, du lyckas verkligen få till den där känslan, plus att dina bäxter verkar stormtrivas hos dig. Kämpa på!

  Kommentera:

Sparar...
X