Announcement

Collapse
No announcement yet.

Scalarer i ett 540 liters kar

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  Alltså… kulorna är så söta så jag dör!
  Återfallsakvarist.

  Comment


   Ja, visst är de! Det är roligt när vi får besök av folk som inte alls är intresserade av fiskar - nästan alla tycker ändå att just kulorna är jättesöta! De är som humlor i vattnet tycker jag. Runda, goa och man fattar inte hur de små fenorna (vingarna) kan funka för att få dem att simma (flyga).

   Comment


    Haha, har aldrig tänkt på det viset.
    Hmm nu är det än roligare att titta på dem!

    Comment


     Halloj Nando.
     Den här tetran skulle nog bli jädra fin med en grupp Discus...
     Hemigrammus filamentosus

     Click image for larger version

Name:	Phoenix-Tetra.jpg
Views:	319
Size:	19.6 KB
ID:	2433069

     Last edited by Mats Bryzell; 2021-11-06, 15:21.

     Comment


      Den ser jättefin ut! Jag har nog aldrig sett sådana tidigare. Har du testat dem?

      Comment


       Originally posted by Nando View Post
       Den ser jättefin ut! Jag har nog aldrig sett sådana tidigare. Har du testat dem?
       Nej, jag har aldrig haft dessa. Jag fick syn på Hemigrammus filamentosus då jag kollade runt på nätet efter tetror runt 3-4 cm som gärna går i temperaturer runt 28-29°C (kan vara bra att veta för framtida bruk).
       Tänkte på dina discusfunderingar direkt.

       Comment


        Det var omtänksamt, tack!

        Comment


         Toppenbilder som vanligt, vill verkligen också ha atahualpa! Ska försöka sno lite inspiration från dig nu när jag ska inreda nytt och köra ett eller två apistogrammakar, får väl hoppas den går att få tag på men finns ju många fina annars. Vet att jag frågat förut men vilka skulle du rekommendera om jag ska skaffa två sorter?

         Comment


          Munin - av de apor jag testat skulle jag nog börja med Apistogramma cacatuoides i det ena karet och trifasciata i det andra. Sedan finns det ju flera sorter som jag inte har haft men som också verkar hyfsat lätta och robusta, t.ex. hongsloi och borellii. Förutsatt att karet/karen inte är väldigt stora hade jag satsat på enbart en sorts apa per kar.

          Om du bodde i närheten av Stockholm (vilket jag fått för mig att du inte gör) hade du kunnat få några ungfiskar atahualpa av mig så småningom. Jag har ju ett gäng yngel på tillväxt.

          Comment


           Ja o om du skulle till Sthlm så hade du kunnat få Hongsloi av mig
           Återfallsakvarist.

           Comment


            Tackar för tipsen och tack för erbjudandena! Jag bor ju relativt nära, i Linköping närmare bestämt, och ska faktiskt till Stockholm om någon månad eller två kanske eventuellt kan plocka upp några då?

            Planen är nog att ha apistogrammor i 250liters akvariet men troligtvis bara en sort kanske 2 hanar och 4-5 honor eller liknande? Men skulle kunna bli någon annan typ av ciklid där i, helt klart ska jag ha ett par att försöka odla på själva i 54 liters kar och ytterligare ett par i ena av 120 liters karen- men jag har faktiskt redan fått tag på ett par agassizi(omplacering av vuxna så vet inte hur gamla de är eller så) som ska få vara i ett av dessa, så antingen söker jag efter ett par eller en grupp!

            (Hongsloi är också intressanta ampe och samma gäller väl där om det finns möjlighet att mötas upp när jag ska till Sthlm så varför inte?)

            Trevlig helg alla!

            Comment


             Hör av dig om/när du ska till Stockholm så kanske vi kan styra upp något! Atahualporna är ännu så små att jag inte kan se några könsskillnader men de hinner kanske växa på sig tills det blir dags. Deras föräldrar är VF och där har det bara funkat med ett par i mitt 125L sedan de började leka på allvar. Paret höll på att jaga ihjäl den ensamma honan så jag fick flytta henne till ett eget kar. Nu går hanen och de båda honorna dock i mitt 570L och där funkar det faktiskt med två honor. De håller sig i varsin ände av karet och hanen simmar emellan.

             Comment


              Jag är dålig på att uppdatera för tillfället men hoppas att ni som besöker tråden mår bra och får en trevlig helg!

              Comment


               Detsamma! Även om helgen nästan är över, fast en liten uppdatering under veckan får du allt orka med tycker jag.

               Comment


                Inser nu att det inte blev någon uppdatering förra veckan. Har haft mycket med jobb och familj. Lusten och tiden att skriva har inte riktigt infunnit sig. Alla fiskar mår dock bra och jag sköter naturligtvis vattenbytena men så mycket mer har det inte blivit. Jag hoppas att jag snart får tillbaka lite inspiration.

                Comment

                Working...
                X