Före detta kommer igen...

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • miiaoo
    • January 2006
    • 2815

    Ursprungligen postat av Lilla Damen
    Kan bara stämma in i kören, akvarierna ser jättebra ut. Fisk är svårfotade... tacka vet jag snäckorna som snällt sitter på rutan.

    Kan förstå att affären helst vill ha garrorna kvar i påsen... min affär hade släppt ut dem, och hade sedan ett hälsike med att håva upp dem igen. För övrigt har jag beställt fem till...

    Då gissar jag att du räknar garror för glatta livet nu - och får det till allt annat än tio -... men lugn bara lugn, efter ett par veckor blir de lättare att räkna in, för då vill de plötsligen inte vara mer än max 20 centimeter från varandra .
    Haha, första dygnet räknades dom in då och då. Med hjälp av barnen. Sen har det liksom bara varit att ge upp. Dom är ju överallt! Har små hål på ca 3-4 cm för utblås i bakgrunden och där i låg det en garra och kikade ut för en stund sen. Som i ett litet fönster liksom. Urgulligt!


    Ursprungligen postat av Nando
    Det låter spännande med allt du har på gång och kul med nya Corys!

    Jag har ju ett kar med Kakaduaciklider och tycker att de är spännande att titta på! Förstår att du har hyfsat nära till Akvarielagret och där kan det nog tänkas finnas andra färger på fenorna än just orange. Jag köpte mina därifrån (visserligen orange) och de brukar ju ha bra utbud. Det tråkiga med Kakaduor är väl att de är kortlivade även med apisars mått mätt. Speciellt honorna lever kort tid vad jag har förstått.

    Lägg gärna upp fler foton!
    Fler foton upplagda! Har du sett? Håller på att lära om min systemkamera, men det tar lite tid och många foton att komma på det jag kunde förr. En gång i tiden var jag på en fototworkshop med Robin Hedström, som är jätteduktig på foto OCH fisk, på Akvarielagret efter stängning. Han jobbade där och bjöd in oss Zoopetare då. Askul och så spännande och massor och mängder att fota.
    Kortlivade?? Ja, men det går ju också att se från den positiva sidan. Då får man byta till annat när dom går bort. Det tankesättet kan man ju inte ha med andra djur, tex hundar och katter, det vore ju för hemskt.

    Ursprungligen postat av Nando
    Kul med smått!
    JA!
    Nu är det mer smått dessutom! För några dagar sen kläcktes corysarnas rom som jag fick med i en påse när dom flyttade hit. Jag lade över den i yngelkassen tillsammans med lekmoppen från furcatusarnas lek. Så samtidigt, faktsikt, kläcktes både så malbebbar och små furcatusar. Det myllrear på botten och i ytan nu. Dm växer märkbart! Yngelkassen blev till att börja med ansatt av danios som ville äta upp allt sprattel så jag har pytsat i lite sand, flytväxter och några boklöv som inhämtades barfota ute i snön för att sköljas och läggas i direkt så dom får lite trygghet dom små. Det verkar uppskattas för corysarna ligger på sanden och under ett löv. Och dom andra zippar mellan växterna. Så urgulligt! Matas med Liquid fry, uppblött yngelpulver som släpps ner via pipett på botten och lite annan frysmatsbös som blir över i glasen jag tinar i, i vatten. Det verkar funka eftersom dom växer och sprattlar omkring.

    Ursprungligen postat av Ekenberg
    Visst orkar vi läsa, jättekul att få historien i ett stycke så att säga.....kanonsnyggt foton också, toppen och kul att allt gick så bra.
    Jag har ju haft akvarium ja, jag hull på att säga alltid. Men det var egentligen i slutet av 80-talet som mitt intresse fick chans att blomma ut ordentligt, köpte hus med en perfekt akvariekällare...... Då köpte jag flera begagnade akvarium, sedan dess har jag haft alla kar jag behöver och aldrig silikonat om dessa. Så det var egentligen först för ett par månader sedan när två kar rätt tätt påvarandra började läcka som jag tittade efter akvarium......helt otroligt vilka fynd det fanns att göra, det blev ju billigare att köpa "nya begagnade" än att låta silikona om de läckande ( vågar inte göra det själv eftersom jag är en sådan slarver ) Men ack så lätt att förköpa sig. Tyvärr gick även mina nya igångsättningar av kar snabbt, inga döda fiskar eller så, men borde gett mig själv tid för eftertanke och planering..... nåväl det är väl det jag gör nu istället.
    Din tråd är väldigt inspirerande och vill gärna se mer foton, just 720 med btn bakgrunden skulle vara kul att få lite helbilder ifrån.
    Jag är mycket för utmaningar som inte testats innan,. Typ silikonande även om det råkade bli min man sm gjorde det den här gången. Jag läste dock på inför det och kommer definitivt att göra det själv nästa gång.
    Något annat som jag inte kunnat hitta info om innan uppstarterna är att ha i färskt trä. Grenar och sånt. Jag har alltså inte kunnat hitta info om vad som händer om man har i det färskt jämfört med torkat och dött. Någonstans läste jag att det ev gör att träet murknar onödigt fort. Men det är det enda jag hittat. Jo, och en grej om att träet måste "fatta att det är dött"! Eehhh.. Jag gissar att det "fattar" det iom att man lägger ner det helt under ytan. I alla fall har inga nya skott visat sig haha.
    Visst har jag fått en del bakterieslem från ormhasseln i kuben. Men inget har påverkat fisken negativt. Den försvann efter ca 4 v.
    Jag började få en del på äppelgrenarna som bokstavligen kom direkt från det nyklippta trädet i trädgården. Men i detta karet går det 4 siameser och dom formligen dammsuger grenarna massor med ggr per dag och äter upp ALLT bakterielem. Helt otroligt! Dom växer så det knakar på detta. Jag är vederbörligen imponerad av dom små liven!
    Om man ska få nåt gjort så är det bäst att göra det själv.

    Kika gärna in i min dagbok!

    Kommentar

    • Nando

      • October 2017
      • 6050

      Fina bilder!

      Kommentar

      • Rufus
        • January 2005
        • 866

        Sitter på lunchen och läser ikapp. Härligt att läsa om ”helheten” . Fina bilder också! Jag hinner inte riktigt med fler kar än jag har, men visst skulle det vara kul och starta ngt nytt. Blir ju så inspirerad att läsa om allt som händer i olika akvariehem runt om i landet.
        // Annicka

        Kommentar

        • Nando

          • October 2017
          • 6050

          Hej! Var på Akvarielagret igår och såg att de hade kakaduaciklider inne där hanarna hade röda fenor. Var det inte något sådant du var ute efter?

          Kommentar

          • miiaoo
            • January 2006
            • 2815

            Ursprungligen postat av Nando
            Hej! Var på Akvarielagret igår och såg att de hade kakaduaciklider inne där hanarna hade röda fenor. Var det inte något sådant du var ute efter?
            Jo, det var det!
            Synd bara att jag inte har fixat det jag skulle med garderober och kar....
            Jaja, dom kanske finns kvar när jag någon gång i livet blir klar med det jag skulle fixa...

            Annars är jag heligt förbannad på mig själv just nu. Jag fixade igår ett myggnät med tyngder över yngelkassen för att hindra grymmeglupska danios från att hoppa i och käka upp mina fina raringar som växer för var dag. Men så kom jag hem nu och tog för givet att kassen att fast, som den gjorde i morse när jag åkte, men NEJ! Den lossnade, sjönk ner på botten (70 cm!) och nätet åkte såklart av och betydligt fler än hälften simmade ut. Såklart! Vad är väl en kasse jämfört med 400 liter frihet. Det dom inte visste var att det befolkas av 20 grymmeglupskingar som mer än gärna smakar i sig söta yngel.
            Sådär ja. Nu har jag en ypperlig anledning till att fixa ett RIKTIGT yngelkar. För jag fattar ju ockå att en yngelkasse är en mycket tillfällig lösning. Dom skulle bara gå där i några dagar till innan dom skulle flyttas. Sjukt typiskt.
            Visst, fiskarna kommer leka igen, jag vet. Men det är SURT, sa Räven!

            Annars är jag ensam hemma hela helgen och kommer såklart sitta å läsa Akvariestugetråden framför något av karen. Inte fy skam som en helgplan tycker jag.
            Senast redigerad av miiaoo; 12 January 2018, 21:08.
            Om man ska få nåt gjort så är det bäst att göra det själv.

            Kika gärna in i min dagbok!

            Kommentar

            • miiaoo
              • January 2006
              • 2815

              Inatt har vi haft 8½ timmes strömavbrott plus 2 timmar på förmiddagen. Inte så bra. Men eftersom elen stack sin väg vid 23,30 igår kväll och jag somnade strax efter (är lite (läs mycket) mörkrädd och det effektivaste mot rädslan är att sova bort natten så det blir morgon och ljust snabbare ) så hann jag inte göra rent filtrena innan elen var tillbaks i morse. Sen är jag ärligt talat inte säker på exakt hur känsliga nitrifieringsbakterierna faktiskt är. Det går ju rykten om att dom dör på minuter utan genomströmning, menn jag har inte sett vetenskapliga belägg för detta. Så jag var inte bara sovande utan också fundersam på hur det skulle funka med att inte göra rent dem pga strömavbrottet. Jag har tidigare, för ett gäng år sen, haft strömavbrott utan att göra rent efteråt och då har allt puttrat på som vanligt efteråt. Likaså tog det ju ett par timmar utan el i filtret då jag hämtade 240 karet med megafiskbelastning= mängder med foder som skulle ges. inte heller då märktes några negativa effekter. Normal andning, pigga fiskar och allt var frid och fröjd trots den myckna matningen.
              Nu råkar det vara så att alla kar utan lilla 60liters med galaxerna och kuben med yngelkassen fick vara utan mat igår. Kanske var det bra såhär med facit i hand, med elavbrotten och det.
              I alla fall mår alla prima idag och i 720t ser dom ännu bättre ut idag än häromdagen. För det kan kanske vara så att den färska veden, eller den stora mngden mat som ges där pga hajarna, kan h gjort att vattenkvaliteten inte varit helt på topp. Eller så är det pga av att filtret inte klarar att röra om ytan tillräckligt. Ska köpa ett powerhead hit, men har inte råd nu så dom får klara sig så länge.
              Det jag sett som kan härledas till mina bakterie/ ev nitrit el nitrat/ el syrebrist är ett par av firrarna, en barb och en siames, kliat sig då och då. Inget extremt, men jag märker att det minskar/försvinner helt när jag kör luftpump i karet så det bubblar ordentligt. Grejjen är att jag är rädd om ynglena som är kvar i kassen och mina garror så luftpumpen bubblar i kuben mest.

              Appropå yngel så stannade alla furcatusar kvar i i kassen när den damp ner på botten för ett par dagar sen. Dock simmade snabbt som ögat 15 coryyngel ut i friheten med farorna som lurar överallt. Dom som r kvar i kassen mår prima och växer och äter! Coryynglena är nog ca 7 mm nu och furcatusarna kanske 5 mm. Småttingar, smalisar med långa svansar liksom. Men matglada och pigga. Tempen är riktigt låg efter natten, 21 grader bara. Men vattnet blir ju mer syrerikt vid lägre temp så det enda som verkar hända är att yngel växer långsammare. Å det gör ju inget, bara dom mår bra.

              Jag har varit orolig för att jag inte ska klara garrorna sen jag fick hem dom. Jag har haft grubbel på om jag fixat ge dem tillräckligt med käk för att dom ska få sånna där fina runda små malmagar. Anledningen till att jag funderat på detta är för att daniosarna är så sjukt glupska och honorna äter tills dom nästan spricker. På riktigt! Inte sunt alls. Men då tar dom alltså algwaffers från garrorna och min oro ökar.
              Nu har jag ju gett algwaffers varje dag sen dom kom hem och daniorna har tröttat lite på dom. Ger jag dessutom flytande käk samtidigt så ökar jag chansen att dom ska bli lite mätta och inte ge sig på waffersen. Det känns som att det funkar för garrorna ser pigga, glada hoppiga, pliriga, finurliga, utfärgade, nyfikna och runda ut. Jag är lättad! Och förälskad i dom små söta mlarna. Dom har samma typ av ögon som olika L-malar, som jag också älskar, som liksom kan ligga och kika på en utanför karet. Dom vrider på ögonen och följer en med blicken. Kluriga små firrar och jag längtar tills jag kan skaffa några fina L-malar till 720t Men det måste stabilisera sig mer först. Typ en månad till eller nåt. Sanden var ju ny även om filtret var samma som i förra karet. Vissa processer behöver komma ikapp. Inte bara nitrifieringen utan nerbrytningn i stort. Jag har ju inga räkor eller snäckor här i än. Därför är bottnen "utan hjälp" så att säga. Jag ska fundera påp hur jag ska lösa detta. Små räkor går ju inte, för nästan alla här i karet blir tillräckligt stora för att käka även vuxna räkor.
              Amanos har jag tänkt mycket på. Silverhajarna kan käka dom såklart, men eftersom hajjarna är så j-a blyga så får sannolikt räkorna vara i fred ganska mycket. Sen äter dom ju gärna alger och det finns 4 siameser redan som gör just det. Jag skulle hellre vilja ha typ körsbär eller nån annan som faktiskt är med och bryter ner organiskt material.
              Hjälp mig gärna och tipsa om era egna erfarenheter och tankar kring detta eller annat!
              All respons i tråden uppskattas, det lovar jag. Topic och Off topic, spelar ingen roll. Skriv på bara.

              Sen har jag funderat vidare på mitt 240. Jag känner inte att jag har lusten att starta upp det just nu. Har en tankemässig tröskel att ta mig över för att orka börja med det. Det är sånt tråk som behöver göras innan det ens står på rätt plats så jag skjuter på det hela tiden.
              Sen har jag nog beslutat att inte ha SA där i. För att kunna ha SA ciklider måste jag påverka vattnet för att sänka pht och det känns inte helt rätt i hjärtat. Jag vill inte "zonknäcka", ett trädgårdsuttryck för att ha växter i högre växtzoner än vad dom rekommenderas för genom att tweaka sin miikromiljö för dom. Jag vill ha fisk som mår bra direkt i mitt vatten.
              Därför lutar det år asiatiska firrar även där.
              Jag har ju visserligen brutit mot det med mina söta corys, men dom bor i ett kar med mycket löv, ek och andra rötter. Plus att dom klarar även ett högre ph än många andra corys.

              Det finns många roliga asiatiska firrar. Grönlingar vill jag inte ha, för känsliga för slarviga mig. De asiatiska cikliderna som finns, i artbeskrivningarna här på Zoopet, är dels stora många av dom, men också ganska trista i färgerna. Vissa undantag finns men det är svårt att hitta någon som är lagom stor, som kan ha relativt oströmt vatten, fin att se på osv. Vet ni nån så hojta så kollar jag upp direkt!
              Guramis är ju annars ett solklart val, men jag gillar att ha rätt mycket ytrörelse, eller fisk som gillar det. Guramis bygger ju skumbon och vill ha det lugnt och fint. Men jag har inte uteslutit dem helt, det finns några riktigt läckra att välja på om jag kan ordna lugn i karet med flytväxter och annat som bryter strömmen.

              Eller kanske inte ha mer än dom jag har och ett par andra lika små arter till samt räkor. JA, ni ser ju, jag är uppe bland molnen och vet inget och kommer ingenvart. Men jag läser på och googlar och kollar för att ha lite på fötterna när jag väl kommer så långt att karet står på rätt plats och sånt.

              Vad annars, tro... Jo, jag läser i Akvariestugetråden nu. Många fina bilder där. Inspirarerad blir man per automatik. Jag ska kika på PiaJos kar också för jag vet att hon är väldigt bra på inredning. Jag skulle vilja bygga på höjden och på djupet liksom.. Utan att riskera glaset med stenar som faller från rösen. Jag har en och annan idé men jag måste läsa på mer och kika på detaljer i snygga kar.
              Men blir ju VÄLDIGT hemmablind när man kikar på sina egna kar hela tiden och jag är lat när jag väl ha dragit igång kar. Jag ändrar inte gärna om i kar som är fyllda. Det där med torrinredning är visserligen nytt för mig, men oj vad det passar min personlighet.
              Jag har i hela mitt vuxna liv kämpat med att försöka få till bra inredningar i hemmet men inte ansett att jag fixar det. Visst, kör man Ikea rakt igenom så blir det modernt och snyggt men helt utan känsla liksom. Kombinerar man för mycket blir det plottrigt.
              Jag har sen några år äntligen hittat rätt sätt. Jag behöver först bestämma mig för stilen och känslan, framförallt vilken känsla, som rummet ska ge dem som kommer in i det. Samt vad rummet ska ha för funktion. Bara mys, matrum, tvrum, rum för att bara softa och vara ifred och där ingen annan berörs av att det är totalt inriktat på en enda persons stil. mm Efter det googlas det friskt på bilder där man kan snappa upp detaljer och rätt stil på möbler, tavlor, lampor, mattor med mera. Sen pö om pö kollas Blocket och köp och säljsidor efter godbitar och fynd. Ibland behövs något helt nytt naturligtvis, men det tillhör undantagen. Så jag samlar på mig saker och möbler som jag tror blir bra ihop. Väggarna måste fixas, för färg och mönster där ger grunden man måste ha att utgå ifrån annars skär det sig i alla fall, hur fina prylar man än har. Sen börjar bilden klarna och sakerna ställs på plats, flyttas runt och kikas på från olika håll.
              Det ska ge en symmetri som är lite samma som i akvarier. Det ska inte bli för "tungt" på ena sidan bara utan det måste finnas en balans mellan de stora sakerna och det är till sist lampor och detaljer som sätter grädden på moset kan man säga. I karen är det växterna som är grädden, rötter och stenar är möblerna och bakgrunden är tapeter och gardiner.
              Eller ja, så tänker jag i alla fall. Haha, flummigast i stan!!!

              Men eftersom jag anser att jag har hittat mitt sätta att inreda bra hemma så tror jag att jag potential för att kunna se inredningen i kar på samma sätt. Men jag måste öva, för detta är helt nytt tänk för mig. Men det är kul att leka med pinnar och stenar, som en liten unge...haha

              hur tänker ni kring inredning? Hemma och i kar? Här i tråden är inget OT.
              Om man ska få nåt gjort så är det bäst att göra det själv.

              Kika gärna in i min dagbok!

              Kommentar

              • Sleaper

                • September 2008
                • 2876

                Här är länk till ett scape som bygger rätt kraftigt på höjden, som inspiration. https://www.youtube.com/watch?v=yDDwBv9Vsic

                Kommentar

                • miiaoo
                  • January 2006
                  • 2815

                  Ursprungligen postat av Sleaper
                  Här är länk till ett scape som bygger rätt kraftigt på höjden, som inspiration. https://www.youtube.com/watch?v=yDDwBv9Vsic
                  Stort tack Sleaper! Den filmen öppnade dörren till en hel massa klipp och nya lärdomar. Suveränt!

                  Jag funderar på om det skulle funka att använda andra material istället för den dyra soilen med mera. Själva scapandet är ju hur intressant som helst. Ska suga lite på den karamellen och klura lite på utrustning för det framöver. Nya utmaningar hägrar.
                  Men just nu är det helt vanligt akvarierande som gäller. Det är rätt najs att ha något att se fram emot när intresset behöver en boost.

                  Om man ska få nåt gjort så är det bäst att göra det själv.

                  Kika gärna in i min dagbok!

                  Kommentar

                  • miiaoo
                    • January 2006
                    • 2815

                    Ja, efter den här veckan med magsjuka de luxe har jag hat en del tid att spana på aquascapingfilmer och klura på hur jag skulle placera månadens lön på akvariesaker,
                    Så med facit i hand har jag idag varit till Bromma, zoo.se, och shoppat. Det blidde ett JBL Cristal Profi 902 till 240t, två små AquaEl Pat filter mini, en ytskimme, Eheim skim 350 och en stor påse algtabletter och ett granulat för småfisk.
                    Då lade jag ändå tillbaks den blå filtermattan och lämnade tillbaks nummerlappen man behöver för att köpa plantor. Hade spanat in några olika fina växter, bla anubias congenis, nymphaea nånting (röd näckros) med flera. Men nej, det var rätt rediga priser på växterna så jag avstår just nu till förmån för akvarieauktionen i Sthlm nästa helg.

                    Så nu har 720t nytt vatten, rensade växter och skimmad yta. Superfräscht! Har satt i ett av de små minifiltrena också, för ökad ytrörelse dels men mest för att det ska kunna sugga upp en del av böset smm far runt i vattnet som inte ytterfiltret är så bra på att ta.
                    Det andra minit sitter i kuben av samma anledning där. Blir prima detta!

                    Sen kan jag ju uppdatera på läget kring detta med att stoppa i färskklippta grenar i karen. Grenarna "fattar" INTE att dom är döda kan jag säga. Om någon del av grenen är ovan ytan så slår den ut skott med löv. Så nu har jag finfina äppelträdslöv under vatten haha
                    De grenar som är helt sänkta har inte slagit ut. SÅ det funkar till viss del. Dock är det så att den tunnaste delen på årsveden har tunn bark och den äts av barberna till exempel. Sen lär den murkna fort. Karet är dock helt öppet så all skillnad i lukt från karen märks direkt. Så jag tror att det kommer att gå bra detta.
                    På temat lukt har jag igår klippt ur en hel massa slemmig hornsärv. Det verkar vara så att bara de nyaste topparna håller sig fräscha och resten förmultnar. Sen är det ju så att jag inte göder alls annat än lera under sanden. Pmdd väntas komma i veckan så då kanske det blir sprutt på växterna. Anubiasarna har jag trimmat en del på idag, jag trodde att allt skräp på dom var bruna fula kiselalger men det är visst så att själva bladen blir svarta. Även det tror jag löser sig med näring. Det är bara dom i starkast ljus som svartnar. Kombon ljus och inte näring är inte lämpligt för just anubias.
                    Eventuellt har redan ena javan vuxit fast på bakgrunden. Trevligt!

                    Ynglena växer på sig för var dag. Dom är fortfarande i kassen. Antagligen flyttar dom till 240t imorgon eller i övermorgon. Corysynglen ser ut som små minatyrer av dom vuxna. Så gulliga! Furcatusarna är desto långsammare. Ska sätta i värmare åt dom.

                    Jag har roats av garrornas roligheter. Dom är inte tillsammans så mycket, som jag ser. Men vid matning blir det rusning! Kolla in bilden med deras första förvällda zucchini här hemma. Det ligger en under uppochner också. Knasbollar.

                    Har insett att praktbarberna äter växter. Har sett dom äta halvsmält hornsärv, och det är helt ok. Nu såg jag en äta crypto, inte lika ok.
                    Ja, dom går ju lite på smalmatsdiet där i. För att alla processer ska komma ikapp. Så matning en gång om dagen och det gillas visst inte. Ska dra upp nu igen, på maten. Sakta.
                    Har också börjat se att de börjat mäta sig mot varandra. Deras sätt att göra det liknar silverhajarnas. De liksom simmar lite liggande på sidan, stjärtarna över varandra och vibrerar mot varandra och så nafsar de varann i sidorna. Det blir inga skador och det delas upp olika individer men det kan nog vara en god idé att ha fler individer än de 10 som är idag.

                    Siameserna växer som tokar. 4 st i 720 är lite. Dom har att äta så dom är helt runda!

                    Annars är allt frid och fröjd och 4 av 6 aktiva kar har fått vb idag. Det puttrar på. Allt är väl!
                    Mina orange sakuror visar sig mer och mer. Dom svarta har släppt rommen så det borde rimligen finnas ett par kullar med räklingar där i, men jag ser inte en enda såklart. De röda posthornen har förmerat sig också.

                    Det ska bli roligt att dra igång 240 igen. Och såklart att flytta över dvärgkardinalerna och galaxerna. Från 60 liter till 240, det blir finfint det! Å ett riktigt filter till skillnad från det där inbyggda i karet. Ska bli intressant att se hur de reagerar på det. Gissar på full fart! Det är pigga små firrar det där. Klicka på bilden för större version

Namn: 
Visningar: 0
Storlek: 305,7 KB
ID: 2378351Klicka på bilden för större version

Namn: 
Visningar: 0
Storlek: 249,0 KB
ID: 2378352Klicka på bilden för större version

Namn: 
Visningar: 0
Storlek: 243,0 KB
ID: 2378353
                    Om man ska få nåt gjort så är det bäst att göra det själv.

                    Kika gärna in i min dagbok!

                    Kommentar

                    • Bluewing

                      • August 2012
                      • 10522

                      Så häftigt med dina Garror och så härligt att se deras lite bleknande "kaxiga" färgsättning. Magkänslan är att det kommer att bli en del tokspännande mätande i gruppen med så många blekfisar innan ledarhonan är utsedd. Finfina bilder!

                      Läst ifatt din tråd nu och det myllrar verkligen av idéer i dina inlägg. Det där sega motståndet mot att kicka igång ditt 240 tycker jag spontant du skall lyssna på. Det är så lätt att ladda på, ladda upp och starta igång massa. För mig är det alltid en varningssignal när något "manuellt" fixande känns som segt. Dvs. när glädjen ligger mest i det kar man ser för sitt inre. Inte i fixande med filter, grus och annat. Då brukar jag själv backa tillbaka och lägga mig på en något lägre nivå. Så att alla moment känns som en källa till avkoppling, glädje. T.o.m att rengöra filtren ska kännas som en skön syssla. Vi lever ju i en tid då vi ska ha massa slutprodukter av processer i våra hem. Inget får vara halvfärdigt. Därför är Stugtråden så skön att landa i. Som ett slags coolt jamaicanskt reggielunkande tempo istället för ett hastigt färdigställande. Långsamhetens lov som det så vackert kan kallas.....
                      Juwel Vision Sällskapsakvarium 180L , Juwel Vision 450L Diskus, Juwel Vision 450L Asien/Oceanien
                      Juwel Lido 120

                      Kommentar

                      • Nando

                        • October 2017
                        • 6050

                        Härligt att dina kar puttrar på och att ynglen växer! Fina bilder också!

                        Kommentar

                        • miiaoo
                          • January 2006
                          • 2815

                          Ursprungligen postat av Bluewing
                          Så häftigt med dina Garror och så härligt att se deras lite bleknande "kaxiga" färgsättning. Magkänslan är att det kommer att bli en del tokspännande mätande i gruppen med så många blekfisar innan ledarhonan är utsedd. Finfina bilder!

                          Läst ifatt din tråd nu och det myllrar verkligen av idéer i dina inlägg. Det där sega motståndet mot att kicka igång ditt 240 tycker jag spontant du skall lyssna på. Det är så lätt att ladda på, ladda upp och starta igång massa. För mig är det alltid en varningssignal när något "manuellt" fixande känns som segt. Dvs. när glädjen ligger mest i det kar man ser för sitt inre. Inte i fixande med filter, grus och annat. Då brukar jag själv backa tillbaka och lägga mig på en något lägre nivå. Så att alla moment känns som en källa till avkoppling, glädje. T.o.m att rengöra filtren ska kännas som en skön syssla. Vi lever ju i en tid då vi ska ha massa slutprodukter av processer i våra hem. Inget får vara halvfärdigt. Därför är Stugtråden så skön att landa i. Som ett slags coolt jamaicanskt reggielunkande tempo istället för ett hastigt färdigställande. Långsamhetens lov som det så vackert kan kallas.....
                          Mmm, läste ditt inlägg om långsamhetens lov strax efter att jag hållt på en hel dag och flyttat kar och inrett snabbt och kaosigt, tvärtemot vad jag förespråkar själv, och flyttat firrarna. Det var en jobbig dag men oj så nöjd jag är nu. Anledningen till att jag fick eld i baken så att säga, var att karet i fråga stod halvfull/tomt med bara helenor och vallisar i. utan pump.
                          Det kändes lite som att det var slut på att skjuta upp flytten för rötterna började lukta lite lätt ruttet. Mangrove då. Kanske gör dom alltid det efter ett tag, har aldrig kollat. Men det kändes som att jag var tvungen att ta tag i saken.
                          Sagt och gjort. Men har irriterat mig på kaoset tills idag, när jag flyttade den grövsta ekgrenen till längst bak i karet istället för nerklämd längst fram. NU är jag nöjd! p

                          Har också varit till zoo.se och shoppat dom där växterna som jag inte köpte sist. 2 ceratopteris siliquosa, 2 c. thalictroides, en röd näckros( sjukt snyggt och frodigt ex), där det fanns en minibonusplanta i dessutom, 2 st anubias congensis (skitsnygga), 2 spikblad, en lysimachia nånting.
                          Allt planterat och karet något ominrett.
                          Samt så följde 5 st corydoras anaeus venezuelan black med hem. Lektendenser syns redan nu! Älskar den färgvarianten!!
                          Bilden är gammal, men fiskarna ser likadana ut..


                          Ursprungligen postat av Nando
                          Härligt att dina kar puttrar på och att ynglen växer! Fina bilder också!
                          Tack, raraste Nando!
                          Älskar att få respons på mina inlägg.



                          Klicka på bilden för större version

Namn: 
Visningar: 0
Storlek: 191,9 KB
ID: 2378687Klicka på bilden för större version

Namn: 
Visningar: 0
Storlek: 91,7 KB
ID: 2378688
                          Senast redigerad av miiaoo; 24 January 2018, 20:10.
                          Om man ska få nåt gjort så är det bäst att göra det själv.

                          Kika gärna in i min dagbok!

                          Kommentar

                          • Inger H

                            • December 2008
                            • 11247

                            miiaoo, förstår inte hur du hinner med allt med barn, jobb, hus, man en massa kar som ska skötas. Mannen är självgående förstår jag men allt annat .
                            Energikick säger jag då, menar då förstås på ett positivt sätt
                            Kul med bilderna!

                            //Inger
                            "Felix qui potuit rerum cognoscere tempus" - Lycklig är den som förstår händelsers orsaker.

                            Kommentar

                            • Nando

                              • October 2017
                              • 6050

                              Snyggt kar och läckra corydoras! Just den färgen är fin tycker jag.

                              Kommentar

                              • miiaoo
                                • January 2006
                                • 2815

                                Ursprungligen postat av Inger H
                                miiaoo, förstår inte hur du hinner med allt med barn, jobb, hus, man en massa kar som ska skötas. Mannen är självgående förstår jag men allt annat .
                                Energikick säger jag då, menar då förstås på ett positivt sätt
                                Kul med bilderna!

                                //Inger
                                Tack!

                                Mja, jag vet inte jag. Hinner med...Mja, det handlar väl om så mycket annat i livet, man får prioritera. Sen är ju karens skötsel ren terapi... Barn och man är rätt självgående faktiskt.. Jobbet, ja, dit måste jag ju åka förstås, 4 dagar i veckan. Huset står kvar även om jag inte har tid...
                                Jag har sen en tendens att prioritera det som jag gillar, det ger mig energi istället för att ta den. Jag är egentligen en mycket lat person så jag blir lika paff varje gång jag läser kommentarer som beskriver mig som en enegikick. Jätteroligt men jag blir så förvånad!

                                Åsikter om inredningen i karet mottages tacksamt! Kritik eller tankar om ändring eller så...
                                Jag vill personligen att grenarna som flyter ska brytas i bitar och sjunka, samt egentligen ha mer löv, men corysarna gillar ju bar sand.. Så det är en balansgång.
                                Sen har jag sett Pias bilder på hennes kar. Och det är väldigt väldigt snyggt med mörkare sand än vad jag har. Får klura på det...
                                Om man ska få nåt gjort så är det bäst att göra det själv.

                                Kika gärna in i min dagbok!

                                Kommentar

                                Arbetssätt...