Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Före detta kommer igen...

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

 • Rufus
  svarade
  Jag förstår att du är glad, sånt här pyssel är roligt. Varit på g några gånger att sälja mina kar men ångrat mig. Och det är jag glad för! Ska gå och umgås lite med mina firrar nu

  Kommentera:


 • miiaoo
  svarade
  Mer än halvfullt nu. Tömde i de dukar med gammalt vatten, sand, har friserat bort fula blad på den massiva mängden med anubias sm följde med. Tippat i firrarna efter tempen hade jämnat ut sig och sakta börjat fylla med vatten från vår brunn.
  Scalarer, regnbågar, silverhajar, två sannolikt vanliga ancistrus och ett par tigerbarber som på nåt sätt undgått att bli uppkäkade av de rätt stora hajarna som tydligen ätit ett stim neontetror och svärdbärare. Glupska polare.
  Jag är ju främst inriktad på små rasboror och annat smått och fint samt räkor så detta blir helt nytt med stora firrar för mig. Fast jag tycker allt att 240 liters är bra litet för dessa stora... Det var därför jag snöade in på små arter, det blir liksom mer vatten och utrymme per fisk...

  Blir jätteglad om någon vill snacka ite och glädjas med mig för detta osannolika fynd! hittade i säljgrupp på fb igår. Skänktes bort men jag gav 400 så de skulle hålla det tills idag. Så sjukt glad!!!

  Kommentera:


 • miiaoo
  svarade
  Haha, sant, Christer! Visa ord.

  Platsen är dammsugen och bärandet kan börja!

  Kommentera:


 • Christer5
  svarade
  Så roligt att få något nytt,det står kvar när du kommer hem från jobbet imorgon

  Kommentera:


 • miiaoo
  svarade
  Ååååå, exalterad som bara den! har just kommit hem efter att ha lejt min snälla granne för att hämta ett 240 liters med möbel!!
  Ärvde även fisk... Sjukt spännande! Ska flytta in det på plats och dra igång filtret igen, hälla i sanden och växterna och sen koppa in firrarna som står i tre hinkar just nu.
  Hur ska jag kunna slita mig och gå till jobbet imorgon?!?!?!

  Kommentera:


 • Christer5
  svarade
  Förstår din situation med din hälsa, kämpa på,väldigt trevligt att du skriver här på Zoopet.

  Kommentera:


 • miiaoo
  svarade
  Vi har gjort en komplett analys av vattnet, men jag har den inte framför mig så jag har inte värdena.

  Så roligt med en pratsugen! Jag är fortfarande så nyförälskad i mitt lilla kar som bara varit igång i en vecka. Det har tagit mig flera år att faktiskt orka ta tag i hobbyn ign och börja köpa saker och kar. Antagligen har jag gått för fort fram med invånare i karet också, fastän jag egentligen vet bättre. Men allt ser ut att vara frid och fröjd och matningen är mycket sparsam för att slippa nitrit.

  Vad har du för kar och vad har du i dom?

  Kommentera:


 • hivemindhermit
  svarade
  Jag är ny och alltid pratsugen, och det låter som om vi har en del gemensamt. Är trädgårdstok och har ragdolls, förutom akvarieintresset! (Ja, och så det där med mental ohälsa förstås - haft ångest hela mitt vuxna liv, fungerar nu hyfsat väl för första gången tack vare terapi och medicin.)

  Har du mätt hårdheten på vattnet?

  Kommentera:


 • miiaoo
  skapade ett ämne Före detta kommer igen...

  Före detta kommer igen...

  Ja, jag har varit medlem på Zoopet i 11 år men det var bra längesen jag lade ner mina kar i sista vändan. Men nu har akvarieviruset tagit greppet om mig igen!
  Första karet uppstartat för en vecka sen. Ett annat står i köket och ska tätas om. Tredje karet ska hämtas imorgon. Det är ett aktivt 240 liters med möbel. Jag är så sjukt glad att jag har hittat tillbaks till denna så himla roliga och intressanta hobby igen!
  Har sen sist snöat in på trädgårdsintresset, Maine coon katter blivit sjukskriven med utmattningssyndrom och depressioner som följd. Inte så roligt men det har också gjort att jag har funderat över vad som brukade göra mig lycklig. En sak jag kom ihåg var Zoopet, akvarievänner och mina räkor, firrar och växter. Alltså blev jag Goldmedlem igen på direkten och kar-samlandet har tagit sin början.

  Nu har läget blivit något klurigare eftersom vi numera har egen brunna med ph 8,2. Jag är nämligen väldigt svag för många fiskarter från Amazonas men får tänka om nu. Räkorna ska nog funka fint dock.
  Är det möjligen någon jag känner sen förr eller nån ny som r pratsugen så släng in en rad här!
Sparar...
X