Unger vid 14dgr är det som mest kritiskt för då toppar nitritnivån vid nystart! Att du hade i 25% gammalt vatten gör varken till eller från när det gäller att bygga upp en bakterieflora!
Eftersom du har förhöjd nitrtitnivå så talar det klart och tydligt för att du inte har gott om bakterier.
Höja ph i ett sånt läge kan gå väldigt fel då du kan få ammoniakspik och då förlorar du fisk fort...
Eftersom malen visar tecken på att inte må bra (går upp till ytan) så skulle direkt ha i ett par dl salt!! Totalt matstopp tills nitriten är 0
Eftersom du har förhöjd nitrtitnivå så talar det klart och tydligt för att du inte har gott om bakterier.
Höja ph i ett sånt läge kan gå väldigt fel då du kan få ammoniakspik och då förlorar du fisk fort...
Eftersom malen visar tecken på att inte må bra (går upp till ytan) så skulle direkt ha i ett par dl salt!! Totalt matstopp tills nitriten är 0
Kommentar