Skolakvariet 2016

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • brams
    • June 2003
    • 891

    Skolakvariet 2016

    Hej

    Det kanske är en del som är nyfikna på vad det där "Skolakvariet" är för något?
    I denna projekttråd kommer jag att uppdatera er med vad som sker i projektet och hur det går för våra lag ute i Sverige.
    För att ni ska hänga med lite så har jag klistrat in lite allmän information som gått ut till de medverkande.


    Allmän information om Skolakvariet 2016

    Skolakvariet 2016 är ett projekt lett av ZOORF med ambition att öka intresset och förståelsen för djurhållning hos nästa generation.

    Projektet är ett samarbete mellan ZOORF, grossister & producenter, zoobutiker, djurparker/offentliga akvarier samt skolklasser i Sverige.

    2016 är det första året och lite av ett provår, vi hoppas att omkring tjugo team från hela Sverige kommer att delta. Varje team består av en skolklass i årskurs 5 och en zoobutik från klassens ort, vi har valt att kalla dem för mentorbutik.
    Vardera klass kommer i mitten av höstterminen få hämta ut ett komplett akvarium från Juwel i 100-litersstorlek i sin butik. Med akvariet kommer pedagogisk information om hur de ska gå tillväga. Den huvudsakliga kanalen för kommunikation kommer via Zoopet.com, som är Sveriges största akvarieforum. Där kommer de kunna dela information och diskutera med varandra. Och de får även tillgång till Zoopets massiva artbeskrivningsbank, artikelsamling och offentliga akvarieforum. Stöd och hjälp kommer även får från deras mentorbutik.
    Som projektledare och expert kommer Christian Brams (akvarist med många års erfarenhet, både professionellt och på hobbynivå) att finnas tillgänglig under hela processen och vara tillgänglig för alla parter för att svara på frågor och lösa problem som uppkommer.

    Akvariet ska även bindas upp till undervisningen. Eleverna kan till exempel räkna volym på akvariet på matten för att veta hur mycket de ska dosera av olika preparat. De kan få skriva en berättelse om en fisk på svenska eller engelskalektionen eller varför inte måla av akvariet på bilden etc. Här finns det stora möjligheter att utveckla och det är bara fantasin som sätter gränser.
    Under projektets gång kommer alla inblandade, via det sociala mediet, att kunna ta del av de olika akvariernas utveckling och den problemlösning som sker runt dem. Även hur akvariet används inom utbildningen bör delas så att de andra deltagarna kan ta del av det. Tanken är att vi alla ska lära oss av varandra och utvecklas.

    Innan projektet avslutas någon gång under vårterminens senare hälft kommer möjligheten för en av de deltagande klasserna att vinna en klassresa till en av Sveriges djurparker eller offentliga akvarium. Tävlingen kommer förmodligen att avgöras i form av ett skriftligt prov där aktuell kunskap testas. Förhoppningen är att klassen ska kunna vinna en heldag med massor av upplevelser på en av de medverkande djurparkerna eller annat av liknande kaliber.

    Projektet kommer att sponsras av olika aktörer inom zoobranschen och kommer inte att kosta klasserna någonting. Hårdvara så som akvarium, inredning, fiskar etc. kommer tillverkare, grossister och mentorbutikerna stå för. Priser kommer att sponsras av djurparkerna och vi kommer även att se på möjligheten att få sponsorer av transportmedel och hotellkedjor.

    Akvariet kommer efter projektet att kunna behållas av klassen. Kostnader efter avslutat projekt kommer att hamna på klassen, men ett fortsatt samarbete mellan klassen och butiken är kanske inte helt omöjligt?

    För att detta projekt ska gynna alla medverkande kommer media, såväl rikstäckande som lokalpress att kontaktas för att göra reportage och skriva om projektet. Sponsorernas namn och loggor kommer att finnas med på allt som vi trycker och publicerar.

    Skolakvariet 2016 är ett spännande projekt som fortfarande är i planeringsstadiet. Har du några idéer som du tror kan komma till användning? Tveka inte på att kontakta Christian som är projektledare.

    Christian Brams
    Brams.christian@gmail.com
    0702-051650

    /ZOORF

    C.Brams

    Check out:
    brAmsAquascapers of SwedenSkolakvariet 2016
  • åheim
    • April 2006
    • 13110

    #2
    Vilken kanongrej !!! Det verkar otroligt genomtänkt så jag har inget att tillägga just nu Ååh vilket kul initiativ....
    Viva Leo Buscaglia

    Kommentar

    • brams
      • June 2003
      • 891

      #3
      Det kanske kan verka lite flummigt nu. Iom att det inte är aktivt här på Zoopet än. Men sen kommer det att dyka upp lite som kanske kan förvirra de som inte är med i projektet. Så då tänkte jag att det var bra att starta en projekttråd så att alla kan få lite inblick i vad som händer!
      C.Brams

      Check out:
      brAmsAquascapers of SwedenSkolakvariet 2016

      Kommentar

      Arbetssätt...