Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Flera liter sött vatten

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

  Men nej!
  450l, 350l, 125l, 54l och 45l. Fokus på malar, tillsammans med gott & blandat.

  Kommentera


   Men åh vad tråkigt!! :'(

   Kommentera


    Ursprungligen postat av heba Visa inlägg
    Jag har i 2 dagar försökt ladda upp 2 filmer (Iphonefilmat) och jag säger bara - hallelulja den dagen vi får fiber I dagsläget har vi ADSL och det går INTE fort!
    Här är iallafall en av dom och det är juwelkaret, varför zoomar inte Iphonen, kass skärpa, vad gör jag för fel? Jag måste lära mig att filma med systemkameran....


    I fredags när jag bytte vatten så höll jag på att ta livet av en massa fiskar i detta kar Efter att ha tömt ut ca 80-90% vatten så började jag fylla på, samtidigt fortsatte jag att ansa växter, inser ganska snabbt att fiskarna ligger på sida och ser döda ut! Flera fiskar hade stått under utflödet av KALLT vatten och var som frysta fiskpinnar!
    Snabbt som attan iväg till kranen och sätta på lite varmare efter att ha kollat med handen, sedan in till karet och spola varmare vatten över dom kalla fiskarna - japp, dom "vaknade till liv" igen, lite sega, men dock, phu!
    Ingen har dött efteråt så jag var tillräckligt snabb och har lärt mig något - inte lita på "hur det brukar vara" vad gäller inställningen på kranen.

    Igår var jag en snabbis förbi auktionen i Haninge, men tittade bara på fastprisbordet. Fick med mig 10+10 crystal räkor svarta och röda låggraderade. Har tittat efter dessa förut, men då jag endast vill ha för att titta på och inte odla så har jag tyckt det varit för dyrt, men dessa "fulräkor" i odlarsammanhang passar mig utmärkt

    I lördags var vi på reptilmässa i Norrköping. Jösses vad massa olika spindlar, grodor, ormar och ödlor det fanns där!
    Kom iallafall hem med belysning till kommande terrariet.
    Jag har äntligen bestämt vad jag vill ha för burk, så nu gäller det bara att beställa den och få hem den, ja, sen är det bara "resten kvar"

    Återkommer förhoppningsvis med en film på 275-liters karet
    Snyggt kar.

    Vad är det för växter längst framme till vänster som ser lite ut som gräs?

    EDIT: Lästa vad som hade hänt. Väldigt tråkigt. Hoppas det vänder snabbt.
    Senast ändrad av Webo; 2014-11-11, 01:29.
    Juwel Vision 450 med Malawi och malar. Juwel Rio 400 med malar, Praktbotia, Röd Fantomtetra, Kilfläck Rasbora, Kardinaltetra, Svart Neontetra och Siameser. Juwel Rio 240 Växtkar med räkor, Siameser och malar. Juwel Lido 120 med Guldbarb och malar. Ställning med 6 st 30 l räkkar och 3 st 40 l odlingskar.

    Kommentera


     Åh så himla tråkigt. Blir alldeles ledsen när jag hör det. Har ju själv nästan gjort samma sak men var i rummet när alla fiskar "flög" upp till ytan. Vi skriver ju ofta hur bra det är med Co2 för växterna, men sällan om riskerna för fiskarna.
     En feljusterad skruv eller en probe som slutar fungera så blir det som för dig. Installerade ju själv en kontroller efter incidenten i mitt kar. Men om proben tappar justering eller går sönder så blir det lika illa.
     Så numera kör jag med hängslen och livrem dvs. Co2-controller, regelbundet kalibrerad probe, dropchecker i mitt 180 kar.
     Det svåra med atomizer är ju att trycket behöver vara lite högre på många modeller, typ 1,5 men OM atomizern blir vattenfylld så kan det bli så att man tvingas fläska på för mycket för att få bort vattnet i det keramiska röret. När sedan gasen väl kommer igenom så vräks det då Co2 ut i karet. Så för att undvika det så trycksätter jag min atomizer när den är torr innan den sätts ner i vattnet. På så sätt garanteras att insidan i röret är torrt.
     Om röret skulle råka bli vattenfylld lägger jag den att torka i ugnen på svag värme i några timmar. Eller på ett element några dygn. Har 2 st. jag alternerar mellan om det skulle hända.
     Men tror du kommer att komma igen när du är färdig med de självanklagelser man plågar sig med en tid efter ett misstag. Det viktiga är ju att se om man kan lära sig något av det. Så bryt ihop och kom igen.
     Jag brukar ha tre dagars ältande innan det släpper för mig. Du kanske är mindre sträng än så?
     Men tänker på dig.

     På jobbet där karet står utan övervakning i helgerna vågar jag inte ha Co2 för riskerna.
     Juwel Vision Sällskapsakvarium 180L , Juwel Vision 450L Diskus, Juwel Vision 450L Asien/Oceanien
     Juwel Lido 120

     Kommentera


      Fy vad tråkigt Helene, lider med dig

      //Inger
      "Felix qui potuit rerum cognoscere tempus" - Lycklig är den som förstår händelsers orsaker.

      Kommentera


       Ja, jag kommer igen, men som du skriver Bluewing - självanklagelserna är det just nu ingen hejd på, om jag gjort si, om jag gjort så... Dessutom har jag klantat mig 2 ggr inom ett par dagar

       Då jag kopplade in atomizerna så gjorde jag det med gasen på och utanför akvariet (i luften) därför trodde jag att det var något annat som felade och inte vatten (vilket även min make påpekade då jag micklade med grejorna - vatten alltså). Hur som helst så får man ibland lära den hårda vägen och ffa fiskarna fick betala dyrt för min klantighet.
       Vad är en CO2-controller och vad gör den? Ja, det låter ju som om den håller kontroll på CO2, men är det en sensor som startar CO2 när det ligger för lågt, och sedan stänger av när CO2-halten uppnåtts?

       Tack för tipsen ang torka atomizern, och förstår precis varför du inte vill ha CO2 på jobbet!

       Vattenbyten gjorda, droppcheckern är blågrön (CO2 på igen, men väldigt långsamt och nu är flödet ok i atomizern) och ca 8 guppy, 2 amanoräkor samt några enstaka körsbärsräkor kvar. Hoppas dessa överlever och inte dör av en nitritspik
       Senast ändrad av heba; 2014-11-11, 15:00.
       /Helene

       180 liter växt- räk- och guppykar samt 275 liter SA-inspirerat.

       Kommentera


        Fy vad tråkigt. Hoppas du kommer igen snart.

        Kommentera


         Här kommer filmen på 275-liters karet.


         Den ensamma Bolivianska fjärilscikliden har fått sällskap av 3 mindre.
         Vid senaste vattenbytet i detta kar fann jag ett "skelett" vilket jag trodde var en siamensis, men ser senare att alla 4 siameser lever och mår bra och den enda fisk det då kan vara är min L200
         Av scalarerna har 2 bildat ett par och den tredje stöts bort, som synes på filmen. Paret har till och med lagt rom vid ett tillfälle, men det var borta dagen därpå.
         /Helene

         180 liter växt- räk- och guppykar samt 275 liter SA-inspirerat.

         Kommentera


          Ursprungligen postat av Webo Visa inlägg
          Snyggt kar.

          Vad är det för växter längst framme till vänster som ser lite ut som gräs?

          EDIT: Lästa vad som hade hänt. Väldigt tråkigt. Hoppas det vänder snabbt.
          Tackar!
          Växten fram är Blyxa Japonica.
          /Helene

          180 liter växt- räk- och guppykar samt 275 liter SA-inspirerat.

          Kommentera


           Skit vad trist.
           /Helena,
           Zoopets norska inslag. Har en salig blandning av stort och smått, vått och torrt.

           Kommentera


            Ursprungligen postat av heba Visa inlägg
            Katastrof!
            Innan jag skrev inlägget ovan, satt jag och tittade på alla fiskarna i juwelkaret (som står bakom ryggen på mig när jag sitter vid datorn) vänder mig därefter och skriver samt kollar mailen, vänder mig om igen, och då har det gått ca 10-15 minuter och ser då att CO2 flödar och sgs alla fiskar är döda !
            Stänger fort som sjutton av CO2 och springer efter en till pump, riktar allt flöde mot ytan och börjar håva fisk i förhoppning att något lever. Nu finns några guppys och körsbärsräkor kvar, resten är dött
            Detta skedde såklart 15 minuter innan jag skulle åka och jobba så någon tid att göra vattenbyten fanns inte

            Jag skickade tidigare efter en atomizer som jag kopplade in förra veckan, tycker det har varit stort motstånd/dåligt flöde i den och det har inte gått att få upp till ens 1 bubbla/sekund. Provade igår för sjuttielfte gången att felsöka och plockade isär allt utan att det blev bättre.
            Ställde ner flödet men utökade tiden istället då CO2 är på, och idag detta!
            Jag tror att halva flaskan tömdes på några minuter och droppcheckern var knallgul. Uppenbarligen hade jag inte vridit ner flödet tillräckligt.

            Låter nu dom upphivade guppysarna går kvar i en liten 3 liters bytta till imorgon, och 2 guppys är kvar i karet och verkar pigga, enstaka räkor plockar bland dom döda räkorna jag inte kommer åt. Väntar nu bara på nitritspiken "from hell" då jag inte vill riva upp allt i karet.
            Tappar totalt sugen....

            Grämer mig nåt galet över alla fina kolglödstetror, galaxyrasboror, gula och röda ancistrus osv, men det är väl bara att "komma igen", men idag känns det skit rent ut sagt!

            så tråkigt.. lider med dig
            /PIA

            Jag är medlem i NCS - föreningen för dig som tycker om ciklider!

            Kommentera


             Trist med din 200 också.
             450l, 350l, 125l, 54l och 45l. Fokus på malar, tillsammans med gott & blandat.

             Kommentera


              Ja, just nu är det motgångar på rad
              Igår märkte jag att ljusrampen över 275:an inte tände som den brukar. Korta versionen - driftdonet (högst troligt) är trasigt, så nu är det mörkt i det karet.
              Driftdonet är slut på Imazo och ingen nätbutik i Sverige har det, så bara jag får tiden så blir det till att ringa runt
              Som man säger "when it rains, it pours"....
              /Helene

              180 liter växt- räk- och guppykar samt 275 liter SA-inspirerat.

              Kommentera


               Men vad sjutton hörru! Nu får det vara slut med ditt elände.
               450l, 350l, 125l, 54l och 45l. Fokus på malar, tillsammans med gott & blandat.

               Kommentera


                Ja, jag håller med!
                Det kanske är så att all sk-t kommer i en "skur" och sen är det lugnt - vill iallafall tro det
                /Helene

                180 liter växt- räk- och guppykar samt 275 liter SA-inspirerat.

                Kommentera

                Sparar...
                X