Projekt Juwel Rio 240 Liters

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • Helleborn
    • July 2013
    • 3

    Projekt Juwel Rio 240 Liters

    Hej!

    Nu ska jag börja bygga mitt begagnade Juwel jag köpte förra veckan. Jag kommer att skriva vart jag köpt allt, pris, omdöme av butiken samt leveransen.


    Varför jag köpte nytt akvarie var för att mitt Juwel 110 liters akvarie hade pumpen gått sönder, en ny pump kostade 499:-. Jag övervägde på att köpa ny pump men sen har jag varit intresserad av ett större akvarie. Så jag kollade runt på blocket och såg att det ar många i min närhet som sålde sina akvarium till bra priser.


    Jag köpte akvariet på blocket och hämtade det bara några mil bort. Säljaren ville ha 1500 för det men jag prutade ned det till 1300, 1 år gammalt var akvariet och jag fick med mycket tillbehör som de inte hade skrivit i annonsen. Det jag fick med var väldigt mycket foder till olika fiskar, medel till växter, vattenbalans och medicin. Några fina rötter, två grottor, yngelbur. Jag fick även med 2 JBL ytterfilter på 750l/h styck. Det passade ju jättebra att jag fick med dessa ytterfilter för då kunde jag ta en av dem till 110liters akvariet eftersom jag tänkt bygga ett innerfilter med ny pump bakom min slimline bakgrund.


    Jag började med att beställa BTN Slimline bakgrunderna A,B och C hos PWSS.se och även en doppvärmre med märket Jäger eftersom jag hört bra om dessa termostate. 11635 kronor. Idag beställde jag även en slamsug för 420 kronor.


    http://www.pwss.se/product.php?produ...at=1256&page=1

    http://www.pwss.se/product.php?produ...cat=325&page=1
    http://www.pwss.se/product.php?produ...&cat=57&page=1


    Sedan beställde jag två filtermattor och en Ehim 1250 pump från den danska sidan zooplus.dk Detta gick på 997 svenska kronor.


    http://www.zooplus.dk/shop/fisk/filt...r/eheim/187301
    http://www.zooplus.dk/shop/fisk/filter_pumpe_akvarium/filtermateriale/andre/234709

    Jag köpte även silikon fast i min närmsta djurbutik för 189 sek.

    Jag ska åka ned och hämta mina paket idag 11/7 2013. Jag beställde allt på samma dag den 6/7 2013.

    Efter att jag beställt allt fick jag rengöra akvariet. Säljaren hade inte tömt ut allt vatten så det var ca 35 liter kvar samt 5 kg grus. Säljaren hade inte heller gjort rent rutorna varken på insidan eller utsidan. Han hade även klistrat fast en plansch som jag fick skrubba bort allt gammalt klister. För att få bort klistret tog jag en gammal sprayburk som man har t.ex. Ajax i och blandade vatten och YES diskmedel och klistret lossade väldigt lätt med lite askrubbande med hjälp av en handduk. Det var även ett rätt tjockt lager med foder och annat lägs hela överkanten på akvarieglaset.


    Tyvärr har jag inte behörighet att bifoga filer, så jag kan inte lägga upp bilder på mitt projekt
  • Christer5

    #2
    Skynda dig och bli Guldmedlem så kan du lätt lägga in bilder och bli fullvärdig medlem

    Kommentar

    • åheim
      • April 2006
      • 13123

      #3
      Du har gjort en del bra klipp bl.a pumpen och mattan MEN 420spänn för en slamhäverten va i saftigaste laget kan jag tycka då en slang och kranadapter brukar va det bästa..
      Viva Leo Buscaglia

      Kommentar

      Arbetssätt...