54l Sydamerika

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • Vimsa
    • November 2008
    • 768

    54l Sydamerika

    Nu var det väldigt länge sedan jag var inne på zoopet, intresset dog som bort lite efter att mitt 275l gick åt helvete och orsakade vattenskada, men för ungefär två månader sedan startade jag upp ett 54l i mitt rum. Jag hade för avsikt att göra det till ett low tech med jordbotten, men efter att ha varit igång i två veckor var allting täckt av något vitt klet, det var massor med alger överallt och det stank i hela huset - så jag lade ner det och startade upp det igen som ett "vanligt" akvarie för lite drygt fyra veckor sedan.

    Hela akvariet:
    http://oi46.tinypic.com/wbyq10.jpg

    Substratet är en salig blandning av grus från stranden, finkornig råda-sand och något dyrt näringsrikt substrat från Fluval som ligger på toppen. Fungerar bra hittills och växterna verkar glada (göder med PMDD också). Växterna är för övrigt en massa Hydrogophila Polysperma, vattenspikblad, två små svärdsplantor, två små cryptos (vet inte vilka) och ett skott med något som ser ut som någon variant av papegojblad (?) och två okända på skott som jag inte vet vad det är för något - de växer i alla fall (får se vad jag gör med dem sen).

    Invånare är 14 Nannostomus Beckfordi, en av mina absoluta favorittetror. Några ser lite gamla och slitna ut, med "grumliga", slitna fjäll - inte så konstigt eftersom halva gänget gått på Djurmagazinet i nästan två år utan att någon velat ha dem. Det blev väl ungefär 6 fler än jag tänkt, men hade inte hjärta att lämna dem där.

    Och så 6 st Laetacara Dorsigerus, jag hade tänkt låta dem para ut sig och sedan ska fyra av dem få flytta till Fia (dalmatin här på zoopet). Jag tror att jag har i alla fall två hanar och två honor, de sista två är jag lite osäker på. Jag är väldigt förtjust i dem efter att ha haft dem i en vecka (de drog med sig vita prick hem, men det försvann av sig själv efter två dagar). De är riktigt orädda och redan väldigt vackra.

    Jag planerar även att skaffa ett litet gäng med ottisar senare.

    Cikliderna:
    http://oi49.tinypic.com/e6djld.jpg
    http://oi47.tinypic.com/2mg9pmv.jpg
    Senast redigerad av Vimsa; 14 January 2013, 20:56.
  • dalmatin
    • February 2008
    • 170

    #2
    Äntligen har du startat en ny projekttråd! Se nu till att uppdatera den nån gång ibland också

    Kommentar

    Arbetssätt...