Drömmen om ett Discusakvarium

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg

  • Nando
    svarade
    Kul att du är på gång! Angående bakgrund funkar det ju fint att måla baksidan med svart acrylfärg. Billigt, snyggt och tar ingen plats alls! Det är min favoritbakgrund för tillfället. Ganska lätt sedan att med hjälp av rötter, stenar och växter få det att se djupt och fint ut.

    Lämna en kommentar:


  • Bluewing
    svarade
    Ursprungligen postat av Sleaper
    Det finns ett hardscape i det karet, jag lovar..
    Så snyggt!!! Riktigt inspirerande Sleaper!

    Lämna en kommentar:


  • Sleaper
    svarade
    Det finns ett hardscape i det karet, jag lovar..

    Lämna en kommentar:


  • Sleaper
    svarade
    Kör med 2x Aqualantis easy LED och controller till mitt Lido 200, fungerar väldigt bra. Nyttjar ca. 65% av full kapacitet, det är mycket tryck i dessa alltså. Men dom är ju knappast gratis det heller. En kombo av soil och fin sand tycker jag funkar bäst, soil där man planterar växter alltså och sand för övrigt.

    Lämna en kommentar:


  • Bluewing
    svarade
    Tack ni allihopa för trevlig respons på mitt inlägg!
    Det drar ihop sig nu med mycket fix för att flytta fisk, sälja fisk och akvarier. Göra rent till säljskick etc. Inger, jag kommer att sälja akvarierna som inte används.
    Idag startar jag med det lilla Lido 125. Jag håvar ur fisk purpurhuvudbarber, kuhlii, amason och flyttar dom till mitt 450 regnbågskar under dagen. Tömmer karet på grus och växter.
    Gör rent ledrören från kalkavlagringar så att karet ser riktigt fräscht ut. Har en köpare som hämtar det i april. Så jag ställer det i garaget så länge.

    Funderar mycket på vad jag ska göra med mitt Lido 200. Det är ju en kub, så jag behöver mycket tryck i ljuset om jag ska ha det som växtkar med fisk.
    Funderar på 2 st.Juwel Helialux 700 med utbytestäckskivor, ett set för 2 ramper. Eller istället 2 st. Multilux ledramper med ett day-led och ett color-led per ramp.
    Åsikter eller idéer?
    Det här är Helialux:
    Klicka på bilden för större version

Namn: 87697827-origpic-154923.jpg
Visningar: 496
Storlek: 133,8 KB
ID: 2400503

    Det här är Multilux:
    Klicka på bilden för större version

Namn: 438460.jpg
Visningar: 303
Storlek: 259,5 KB
ID: 2400504

    Fördelen med Helilux är att den kan styras i färg, styrka, har månljus, kan programmeras att följa en viss cykel med starkare vissa delar under dagen och svagare andra stunder. Inte direkt gratis

    Sedan Växter som gör sig i ett smalt och högt kar. Idéer?

    Sedan är det det där med inredningen. I min vision så är det en bakgrund i trä eller back to nature. Men har snöat in på Mats Bryzells flätade rötter som bakgrund. Eller så halverar jag mina stora rötter och pysslar ihop dom som en bit av en stooor trädstam bak. Men..... akvariet är inte så djupt.En bakgrund som bygger ut skapar en small korridor. Kan också skapa en växtvägg av högväxande växter bak som täcker bak. Eller så kör jag amazonas slim-line amazons igen för att skapa en mörkbrun fond bak.
    Eller bara keep it simple med lite/mycket rötter+

    Juwel filtret tas bort. Kör enbart med externt filter. Co2 utrustning har jag kvar med 2 st. tuber att växla mellan.

    Finkornig sand igen? Eller ett substrat anpassat för växter? Vad har du för substrat på botten Tommy Vestlie?

    Fiskar då? Ja där säljer jag kanske allt och börjar om. Då är det också öppet.

    Så mycket som snurrar i huvudet. Alla idéer galna som vettiga hur man skapar en underskön kub är kanon.
    Ha det gott vänner!

    Lämna en kommentar:


  • Tommy Vestlie
    svarade
    Älskar proportionerna på Lido 200. Skall bli kul att se vad du hittar på med det

    Lämna en kommentar:


  • cambru
    svarade
    Man måste tillåta sig att prioritera verkliga livets alla vindlingar och acceptera att akvariet kan gå på sparlåga en stund och att det är helt okej. Det är roligt att du hittat en nivå som ger dig energi igen!

    Lämna en kommentar:


  • Mats Bryzell
    svarade
    Härligt att se dig här igen, Johnny!

    Lämna en kommentar:


  • Manado
    svarade
    Kul att du tagit beslutet att köra och utveckla Inte alltid så kul att vara en pressad förvaltare!
    Jag kommer fortsätta följa din tråd med spänning.

    Lämna en kommentar:


  • Nando
    svarade
    Vad roligt att höra att du hittat energi och har en plan! Ska bli kul att se hur ditt Lido 200L utvecklas. Märkligt med Juwel-filtret i ditt stora kar, undrar varför det blev så men skönt att du identifierat problemet. Stänktetror verkar spännande! Välkommen tillbaka!

    Lämna en kommentar:


  • Ekenberg
    svarade
    Jättekul att ha dig här igen Johnny. Det skall bli spännande att följa ditt nya äventyr. Sedan måste jag hålla med Inger, har du plats behåll karen. Du köpte dem ju nya och just nu är det väldigt billigt med begagnade. När du väl kör igång med ett kar lär det inte dröja länge förrän du blir grymt sugen igen. Jag gläds åt att ha ett fyrafemtio som bara står och väntar på att startas upp igen......om andan faller på. Grymt kul att du är här igen

    Lämna en kommentar:


  • Inger H
    svarade
    Välkommen åter Johnny , skoj att se dig här igen.
    Sälj inte dina kar, stoppa undan dom i stället!!! Om du minns så sålde jag alla kar för drygt ett år sedan för en ganska så billig peng - ja inte bara karen, utan alla tillbehör också, inte en endaste grej blev kvar. Trodde inte just då att suget skulle komma tillbaks, men nu sitter jag här med tre kar igen. Jag förlorade mycket pengar på mitt impulsiva "jag" trots att Håkan varnade och förstod att jag skulle ångra mig.
    Känns bra att jag alltid har skurit bort Juwels filterlåda efter det du skriver.

    //Inger

    Lämna en kommentar:


  • Bluewing
    svarade
    Så för övrigt så släpper jag diskus, guianacaror och stora L-malar. Allt sådant ska jag hitta nya hem till. När Lido 200 blir klart gissar jag att Stänktetror står på tur i det karet.

    Lämna en kommentar:


  • Bluewing
    svarade
    Tidigare så bytte jag tidigt till led-lysrör på mina kar, till SERAs variant. Det funkar med längre rör och med växter som klarar sig med lite ljus, men de ger på tok för lite ljus i ett kort och högt kar som Lido. Så det Lido 200 som jag ska ha kvar kommer att få en ny ledramp med högre lumen, gissningsvis Juwels starkare variant. Annars får det bli ett annat fabrikat på rampen. Ljuset måste räcka till i det höga karet. Ska göra om lido 200 helt. Ta bort Juwels hörnfilter. Återgå till växtgödning och co2tillskott. Dvs. Växtkar med sydamerikanska fiskar typ tetror, corydoras. Så det karet ska jag ge järnet med för att få så vackert jag kan. Det projektet känns oerhört spännande. Möjligen gör jag en bakgrund av halverade trärötter från diskuskaret. Här i forumet så är det det lilla karet som jag troligen kommer att diskutera mest. Så i och med beslutet att sälja kar som tar energi så är det omvänt idag. Det känns roligt att fokusera på de kar jag kommer att ha kvar. Känns befriande att släppa volymen och öka fokuset på få kar.

    Mitt 450 regnbågskar kommer succesivt att innehålla mest barber. De purpurhuvudsbarber jag har i mitt Lido 125 ska dit och få lite space. Regnbågar blir ju inte så himla gamla. De orange skönheterna Perkinsons regnbågsfisk är numera bara en kvar i det karet. De röda regnbågsfiskarna är rejält stora nu och mår bra. Alla mina älskade Garra Flavatra utom en är kvar. Så det är nu 14 stycken kvar där.

    Typ så är det just nu. Behöver tips om bra ramper till mitt Lido 200. Någon som har Juwels kraftiga ledramp Juwel Helialux Spectrum? Testat den till ett växtkar?
    Det är denna jag funderar över:
    Senast redigerad av Bluewing; 03 February 2019, 14:26.

    Lämna en kommentar:


  • Ekenberg
    svarade
    Lite trevlig eftermiddagslektyr att se framemot väntar i spänd förväntan.... skall bli jättekul att få en uppdatering .

    Lämna en kommentar:

Arbetssätt...