Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Drömmen om ett Discusakvarium

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

 • Inger H
  svarade
  Där var du djupt nere i källaren ett tag Johnny . Tänk ändå vilken resa dom har gjort dina Diskusar, hoppas att det är färdigt med sjukdomar nu.

  //Inger

  Kommentera:


 • Einarsson
  svarade
  Som du säger så må de dra på sig skit enkelt, men de ger sig fan inte utan en fight.

  Kommentera:


 • Tommy Vestlie
  svarade
  Härligt att både läsa och se Johnny.

  Kommentera:


 • Bluewing
  svarade
  Drömmen om ett Discusakvarium


  Vi har det så himla mysigt numera diskusar, guianacaror, L200 och jag.
  Det är så harmoniskt idag när det finns mer space för dem och ren avslappning att umgås med dem. Det är en del bataljer mellan 2 av diskushanarna men det är bara en viskning mot i början. Det är de som mäter sig lite ibland. För en tid sedan var det mindre skador på deras munnar efteråt, men det har lagt sig nu.
  Det pratas ju mycket om känsliga diskusar och att de lätt blir sjuka. Det pratas mindre om hur tåliga diskusar är. Att de kan gå långa tider med sjukdomar utan att gå under. När de sedan blir botade så blir de sitt gamla jag igen. Tycker lätt att många ciklider blir sjuka och dör i ett ganska snabbt scenario. Dessa har ju hanterat sjukdomar i månader, nästan år innan det tog slut eller som för dessa, blev friska.
  Trots nya fiskar i karet så är det dessa diskusar som lindar mig närmast kring hjärtat. De har ett väsen som inger lugn och berör.
  När det gäller människor så kan man ibland prata om människors soul print, eller kanske det kan översättas med ett avtryck från själen. Dessa människor som har ett tydligt soul print märks när de kommer in i ett rum och de stannar kvar i medvetandet hos andra när de har gått. Mina diskusar har alla ett eget soul print. Det känns som att de når utanför karet. Så där kan tankarna gå när jag sitter och chillar och diskusarna och jag utbyter och känner på våra själars avtryck. Ni ser, det är inte bara havet som kan vara djupt.....
  Senast ändrad av Bluewing; 2015-05-03, 16:10.

  Kommentera:


 • PiaJo
  svarade
  Ursprungligen postat av bluewing Visa inlägg
  det är ju helt din förtjänst, pia. Hade du inte visat på arten hade jag alltjämt varit helt okunnig om dess existens. Hade inte ens hört namnet förut via dina filmer och daniels heja rop blev det bara självklart.

  Kommentera:

Sparar...
X