Aaah, ok, men det är förjävla synd att vi inte grottar ner oss lite djupare i dessa frågor i så fall - för det är här, tror jag, vi hittar väldigt många lösningar på de flesta "barnsjukdomar" på våra discusar, det finns lösningar som inte är så "kemiskt avancerade"...
Akvariestugan
Kollaps
X
-
-
En annan vinkling i ärendet, högre temp och lägre pH så är det inte mycket sjukdomar som kan komma att ta fäste. Visst, magåkommor på diskus men de starka klarar även detta och jag tror även dessa är mer motståndskraftiga än odlade.
Tänk att behandla karet mot vita prick eller liknande, en dunke åt gången.../Anders
Medlem i NCS - givetvis!Kommentar
-
Tror det är så att många nya och halvgamla medlemmar har lite för stor respekt för dig Mats. Jag vet själv att jag tyckte det var lite läskigt i början när jag var ny här innan det släppte. Det kändes som att det var så stor nivåskillnad på vad jag kunde och vad dina svar visade. Jag tror huvudgrejen ligger där. Så därför så svarar inte de som läser. Så är det
Jag är ju, mer eller mindre, rookie själv - så det är förbannat synd om folk känner sig skraja att göra sin röst hörd...Kommentar
-
Men många som kommer hit är ganska nya akvarister. För att kunna ha en sådan hållning med så pass mycket is i magen så kräver det ganska mycket erfarenhet och kunskap. Man kan ju haft akvarier i 20 år och aldrig reflekterat över vad man gör och varför. Då är ju dessa frågor som kvantfysik. De av oss som gärna bollar detta är överlag folk som har ett heikopterläge i sin akvaristik dvs. man reflekterar konstant över det man håller på med. Många funkar inte så. Jag vet att några gör det här och de gillar också att tänka så här djupt och brett.Kommentar
-
En annan vinkling i ärendet, högre temp och lägre pH så är det inte mycket sjukdomar som kan komma att ta fäste. Visst, magåkommor på diskus men de starka klarar även detta och jag tror även dessa är mer motståndskraftiga än odlade.
Tänk att behandla karet mot vita prick eller liknande, en dunke åt gången...Kommentar
-
Jag kan ju ha fel men grejen är mera att jag tror du har en extremt hög talang på området. Lite som när du tog din första gura. Du har det i dig och klarar sånt vi andra sällan fixar. Jag slet med att lära mig spela elgitarr i 10 år medan en talang låter hyggligt på några månader. Jag vet att du har en rookie-inställning och är en sökare inom akvaristiken. Men din talang gör att du blir überprofessor deluxe.Kommentar
-
Precis, och det finns en anledning att diskus väldigt sällan får tex vita prick. I det vilda lägger sig diskus i strandkanten där vattnet är som varmast, när något är galet. Så visst är naturen något som är smart att ta efter!/Anders
Medlem i NCS - givetvis!Kommentar
-
Tänker du Anders att detta tänk är lätt för en nybörjare att ta efter?Kommentar
-
Men många som kommer hit är ganska nya akvarister. För att kunna ha en sådan hållning med så pass mycket is i magen så kräver det ganska mycket erfarenhet och kunskap. Man kan ju haft akvarier i 20 år och aldrig reflekterat över vad man gör och varför. Då är ju dessa frågor som kvantfysik. De av oss som gärna bollar detta är överlag folk som har ett heikopterläge i sin akvaristik dvs. man reflekterar konstant över det man håller på med. Många funkar inte så. Jag vet att några gör det här och de gillar också att tänka så här djupt och brett.
Vad kul det vore att prata akvarie- och fiskhållning utan att någon kände sig "intimidated" av mig. Det är nog på grund av detta faktum jag avstår från att kommentera beteende, inredning och andra ting fortsättningsvis. Jag har sett detta kommande under en längre tid.
Kommentar
-
Växer inte en massa bakterier, både onda och goda vid en temp. ökning? Jag har kört mitt kar utan kemikalier, mest av okunskap och att jag lyssnar blint på min handlare. Han menar på att jag ska köra utan kem och istället ha mycket tålamod och att låta tiden ha sin gång. Har märkt när jag haft is i magen har fiskar klarat sig utan medicinering. (Dock inga allvarliga åkommor) men temp höjning känns instinktivt inte så bra?!Juwel trigon 190 liter, nystartat. Här bor Venestus, Lombardoi, Socolofi och min mal Malte som är en Ancistrus.Kommentar
-
Jag tror folk märker att du är en himla snäll person, men blir blyga inför att debattera. Därför blir det ibland en oönskad monolog trots att du alltid söker en dialog. Du gör allt rätt Mats. Men det blir så ändåKommentar
-
Växer inte en massa bakterier, både onda och goda vid en temp. ökning? Jag har kört mitt kar utan kemikalier, mest av okunskap och att jag lyssnar blint på min handlare. Han menar på att jag ska köra utan kem och istället ha mycket tålamod och att låta tiden ha sin gång. Har märkt när jag haft is i magen har fiskar klarat sig utan medicinering. (Dock inga allvarliga åkommor) men temp höjning känns instinktivt inte så bra?!Kommentar
-
@Juni. Tempökning i kombination av lågt pH är en bra kur även mot bakterier. Där finns en pH-gräns där bakterier slutar må väl, tror den ligger runt 5.
Neutralt pH och högre samt högre temp kan vara rena mumman för bakterier.
Kom även ihåg detta när det gäller de goda nedbrytningsnakterierna.../Anders
Medlem i NCS - givetvis!Kommentar
-
oj, nu går snart batteriet på min padda, jag återkommer!
Kommentar
-
@Juni. Tempökning i kombination av lågt pH är en bra kur även mot bakterier. Där finns en pH-gräns där bakterier slutar må väl, tror den ligger runt 5.
Neutralt pH och högre samt högre temp kan vara rena mumman för bakterier.
Kom även ihåg detta när det gäller de goda nedbrytningsnakterierna...Kommentar
Kommentar