Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Nybörjare, nytt akvarium. Inredningstips.

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

  Vilken häftig fisk! Sådana har jag aldrig sett tidigare.

  Kommentera


   Tack!

   Just nu känner jag att jag spyr på mitt stora kar, har länge velat byta ut sanden men egentligen är det ju bara fåfänga. Vill hellre åt nåt mer naturligt, typ ljus/beige/brun. Vet inte riktigt vad jag skulle välja i så fall eller hur jag skulle gå till väga heller. Det som retar mig mest är jorden under sanden samt att sanden är så lätt att den inte går att slamsugare/bottensuga. Alla partiklar jag vill suga upp är i praktiken tyngre än den lätta finkorniga sanden så skulle i så fall vilja ha snäppet grövre. Funderar lite på råda såklart men har också sneglat på ljusare sorter. Nån som har nåt tips?

   Bonusbild på söta corys

   Kommentera


    Mitt tips är väl att byta om du känner att du stör dig haha Väldigt fina corys ja!

    Kommentera


     Dags för uppdatering?

     Kommentera


      Jo det vore väl dags nu men inte orkat. Jag vill fortfarande byta botten, funderar på biltema/jula sand och kanske blanda i nåt mer för lite mer brun nyans.

      Köpt kongo tetror, jisses vad fina de är. Min brorsa har också köpt laser green corys till mig för förmånligt pris, måste bara hämta dom i Linköping.

      Köpte även privata fiskar av en odlare (som för övrigt visade mig sina discus yngel också), de är små men kommer se ut som på bilden nedan, en sorts killi, ska bli kul att följa deras uppväxt

      Just nu är jag hemma och sjuk. Får se när känner mig frisk nog att våga åka till affärer…

      Kommentera


       Tråkigt att du är sjuk, hoppas det snart går över! Killin på bilden ser jättefin ut! Roligt att du ska testa sådana.

       Kommentera


        Då kanske det är syskon(?) till mina CW009 då Väldigt fina fiskar, kongotetror är jag också intresserad av men vet inte om jag har någon plats för dem just nu- vet du hur många hanar/honor du har?

        Kommentera


         Brorsan köpte dom i tibro tror jag, 30 st, 133 kr styck, han är galen, jag vet! Får de hur många jag köper av honom när jag väl åker ner. Han har släppt ner dom i 720 liter så det lär väl bli typ omöjligt att fånga när det blir dags. De är ganska små ännu….

         Nu har jag fått tummen ur och spenderat 5 h på att tömma akvarium, fånga fiskar, ösa ur gammal sand blandat med jord, skrubbat rent, fyllt ny sand + vatten, återplanterat och återfört fiskar. Förstår inte hur det kan ta så lång tid???

         Förvånas varje gång när jag gör större förändringar och rumsterar om hur mycket skräpräkor jag har!!! Nästan alla har nån slags gråbrun rand på ryggen, vet inte hur det uppstått för de började som körsbärsräkor fast urfärgade som jag fick gratis av nån för länge sen. Tycker de ser lite ut som små amano men de ska väl inte kunna föröka sig utan hjälp på traven?

         I nuläget har jag 8 Kongo, 5 hanar och 3 honor, som jag förstått är de ganska lugna av sig. Det var 50% rabatt på min närmaste zoo-affär så köpte de som fanns. Citrontetrorna går i ett annat kar tills vidare, ville inte att de skulle stressa varandra, och har förstått att kongos kan falla offer för att bli fin-nipped, citrontetrorna är lite stissiga (och nästan omöjliga att fånga in, sjukt snabba).

         Av förklarliga själv är vattnet dimmigt nu men det lägger sig väl sen, får kanske hjälpa till med ett vattenbyte, men i nuläget ser det ut så här. Har lite växter kvar i hink som får arrangeras när det klarnat upp lite. Ska köpa lite andra växter också så själva inredningen ska ändras, men jag är än så länge nöjd med bottenmaterialet.
         Senast ändrad av Farsot; 2021-11-13, 14:41.

         Kommentera


          Kongotetrorna är lite skygga, inte så konstigt efter dagens bestyr, här är bästa bilden jag kunde få till. De skimrar fint när de simmar och ljuset träffar dom i olika vinklar.

          Kommentera


           Jag hade nog också kunnat tänka mig att köpa 30 för det priset, speciellt om jag haft ett lagom stort akvarium, med andra ord så tycker jag din bror låter som en klok man! Men ja få upp de ur baljan kan nog vara svårt.

           Har du gjort en riktig jordbotten eller hur menar du? Tycker hur som helst det ser riktigt trevligt ut, om du tycker citrontetror är snabba ska du akta dig för colombiatetror haha efter det känns mina citroner som sniglar.

           Kommentera


            Nej tvärtom, hade riktig jordbotten förut under sanden men hatade det!!! Varje gång jag flyttade en planta virvlade upp jord och skit och karet var grumligt i en dag minst, upplevde att det ledde till mer alger på rutorna. Sen la sig den uppvirvlade jorden fult ovanpå sanden och gick inte att ta bort med hävert då sanden var så fin och lätt att den virvlade med in i sugen men inte sanden.

            Så nu är det bara vanlig Jula sand uppblandat med lite Råda för mer struktur. Ska ta fler bilden sen, vattnet blev glasklart på mindre än 1 dygn utan vattenbyte.

            Kommentera


             Lite fler bilder och bild på sanden

             Kommentera

             Sparar...
             X