Det som gått så bra!

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg

  • kondradt89
    svarade
    Ursprungligen postat av SannaHahne
    Startade i våras upp två akvarium. I det mindre har endast en Kardinaltetra dött och det pga skada. Och i det större har ingen fisk dött fram tills för ett par veckor sen. Men nu dör det en platy ca var tredje dag. Fäller ihop fenorna, simmar slött och sen lägger sig på botten. Så fort vi tagit bort en sjuk så börjar en ny visa samma symptom. Vattenvärdet är bra. Fembandsbarber och malar mår bra. Vad kan det vara? Ser inga prickar esport eller slem på de som blir sjuka. Fick tipset att ha i grovsalt, 1 msk per 25 liter vatten. Kan det hjälpa? Är en som börjat visa symptom idag och senast igår tog vi bort en som låg på botten och var halvdöd.
    Hur har det gått för dig?

    Lämna en kommentar:


  • SannaHahne
    svarade
    Jag har testat med sticka och det visade inget direkt på nitrit..

    Lämna en kommentar:


  • Kjell Fohrman
    svarade
    Vad menar du med att vattenvärdena är bra. Vad har du mätt?

    För att salt skall göra någon effekt så behövs 2 dl salt per 100 L vatten (men det gillar inte växterna). Finns ett undantag från detta när en mindre mängd salt kan hjälpa och det är när man har nitrit i akvariet. Är det detta som du har? Men du skrev ju att vattenvärdena var bra?

    Lämna en kommentar:


  • SannaHahne
    startade ett ämne Det som gått så bra!

    Det som gått så bra!

    Startade i våras upp två akvarium. I det mindre har endast en Kardinaltetra dött och det pga skada. Och i det större har ingen fisk dött fram tills för ett par veckor sen. Men nu dör det en platy ca var tredje dag. Fäller ihop fenorna, simmar slött och sen lägger sig på botten. Så fort vi tagit bort en sjuk så börjar en ny visa samma symptom. Vattenvärdet är bra. Fembandsbarber och malar mår bra. Vad kan det vara? Ser inga prickar eller slem på de som blir sjuka. Fick tipset att ha i grovsalt, 1 msk per 25 liter vatten. Kan det hjälpa? Är en som börjat visa symptom idag och senast igår tog vi bort en som låg på botten och var halvdöd.
Arbetssätt...