Mitt första akvarium - förslag på fisk, inredning i ett "konstigt" akvarium

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg

  • MegaNiklas
    svarade
    Nått tips på var jag kan köpa snygga 3d bakgrunder som inte är så djupa? I och med att bottenplattan är så pass liten vill jag inte ha nån bakgrund som går ut för mycket!

    Lämna en kommentar:


  • hannesc
    svarade
    har inte filter bakom men har insuget till ytterfilterna där. skulle likaväl kunna ha filter bakom. jag kör bara med ytterfilter till mina kar.

    ja den platta där är gjord i något form skum så den skar jag med kniv.
    Bifogade filer

    Lämna en kommentar:


  • MegaNiklas
    svarade
    Snyggt! Varför har du gjort 2 hål i bakgrunden? Har du filter där bakom? Jag tänkte ha ett externt filter med värmare så jag slipper ha sånt i akvariet. Hur skär du i plasten? Med en vass mattkniv?

    Lämna en kommentar:


  • hannesc
    svarade
    äh nu är du ju bara negativ. kör med slimlines. platta bakgrunder som är gjorda för att pusslas ihop. o silikona är lätt. bara använda akvarieslilikon.

    lite bilder på några jag gjort
    Bifogade filer

    Lämna en kommentar:


  • MegaNiklas
    svarade
    Snygga bilder! Ser riktigt bra ut.

    problemet med 3d bakgrund är att det kan kanske bli svårt att lappa ihop i ett så högt akvarium så det blir snyggt? Jag har ingen erfarenhet av att silikona eller sådant alls, det antar att det kan bli problem.

    Lämna en kommentar:


  • hannesc
    svarade
    lägger in ett par bilder på min kub med scalarer. som inspiration
    Bifogade filer

    Lämna en kommentar:


  • hannesc
    svarade
    diskus är en ganska svår fisk. och dyr. det är inte en lämplig nybörjarfisk.

    tycker absolut att du ska ha en 3D bakgrund i.
    jag har en kub på 70x70x70 o den är bra svår att röjja i. men är väldigt sällan nere o rotar i botten. var bara när jag satte i gång det för 1,5 år sen. sen har den fått leva själv.

    jag skulle nog köra på scalarer hellre. passar mycket bättre i ett sådant kar.
    diskus vill gärna ha längre kar desutom.

    filter ska du självklart ha externt. det står ju tillomed att det är borrat i botten just för detta. så du sätter ju ett filter i skåpet under.

    Lämna en kommentar:


  • MegaNiklas
    svarade
    Tack för ditt svar! Varför är diskusar olämpligt i mitt första akvarium? Jag kommer att köpa billig fisk först så att filtrerna kan samla på sig de "goda" bakterierna och därefter köpa fisken jag verkligen vill ha. Tror du ciklider blir för svårt o hålla i ett så högt akvarium?

    Bra förslag om inredningen! Det låter snyggt. Det kräver dock att jag har ett externt filter och nån sorts bakgrund baktill, för en 3d bakgrund är det väl inte tal om?

    Finns det verktyg för att underlätta hanteringen i djupa akvarium?

    Lämna en kommentar:


  • sme_h
    svarade
    Till att börja med ska du absolut INTE köpa diskus om det är ditt 1:a akvarium!

    Där emot är ciklider i allmänhet och diskus i synnerhet de mest intressanta fiskarna man kan ha då de tar hand om yngarna och skyddar dem. De är som däggdjur på så vis. Jag skulle däremot säga att Scalarer skulle vara kanon i detta akvarium. Inte alltför många däremot eftersom bottenarean är ganska liten. Alla andra stora fiskar kan bli väldig fel pga bottenytans storlek.

    Som inredning borde det vara "gjutet" att ha en stor stående rot i mitten med lite höga växter runt. Den bör se ut som stammen på ett träd och så sågar man av den under täckglaset så den går hela vägen till ytan. Sedan sluttande mot glaset runt om skulle jag ha låga mindre ljuskrävande växter som anubias eller javaormbunkar

    Djupa akvarium är svårare att hantera eftersom man inte alltid når botten ens med armarna.

    Lämna en kommentar:


  • Mitt första akvarium - förslag på fisk, inredning i ett "konstigt" akvarium

    Hej!

    Har bestämt mig för att skaffa mitt första akvarium, kommer köpa det inom ett par månader. Problemet är att mitt vardagsrum där jag vill ha akvariet är så pass öppet att det finns få tomma väggar. Jag har hittat ett akvarium som passar perfekt och får plats utan att det ser konstigt ut. Det är ett lite annorlunda akvarium som är väldigt högt och inte så brett. Se länk:



    Har ni några tips på fiskar och inredning som kan passa bra i ett sådan tank? Jag har kollat lite på ett par malar, några diskusar mm men de kanske inte är så spännande?

    Jag undrar också om nån av er har erfarenhet av liknande dimensioner på tank? Är är det svårt att hålla rent och underhålla? Något speciellt man bör tänka på förutom grundläggande akvarieplanering?

    Tacksam för alla svar jag kan få!

    MVH Niklas
Arbetssätt...