Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Tankar om mitt första akvarium

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

  #46
  Testa ebay (UK - för då slipper man snordyr frakt och tull från USA - dessutom dyker det upp mycket från andra europeiska säljare) - jag köpte nyss väldigt fina Bucephalandra från England. Rekommenderar dem till paludarium för de är djävulskt fina både under och över vatten De har små mikroskopiska silvervita prickar över hela bladen så de ser liksom ut att glittra när man tittar nära. Ofta extremt spännande nyanser på bladen, i metallicnyanser. Och blommorna är vansinnigt fina när de blommar. Skaffade ett litet gäng nu och är helt frälst, vill fylla karet med dem... Jag har köpt sticklingar och plantor av både akvarieväxter och krukväxter från UK.

  Aquasabi i Tyskland har ju förstås inriktning akvatiska växter men många är ju egentligen landväxande - eller funkar som både och. De kanske kunde ha något du letar efter.

  Tradera har ju tusentals auktioner på sticklingar av alla de slag men det mesta är ju vanliga grejer Jag kan dock fastna ibland med att bara sitta och titta på alla fina...


  Ja det blir små ekosystem när man har det på det sättet Så är det på tropikhuset där jag jobbade - djuren är fria och biotoperna är skapta direkt i rummen. Vi släppte ofta ut olika insekter direkt ut i grönskan för att småaporna och de andra invånarna skulle kunna sysselsätta sig med att leta reda på sina snacks istället för att få allt serverat. Och när man planterade och röjde i "rabatterna" kryllade det av djur. Man fick bara ha koll på att inget olämpligt kunde komma ut. T.ex. vissa typer av myror är väldigt olämpliga om man inte är tvärsäker på att de inte kan ta sig ut. (Invasiva).

  Djur sköter ju ofta problem med djur när de mindre sorterna blivit lite väl många Det enda som funkar 100 % effektivt mot mördarsniglar - är myskankor. En kompis hade myskankor och hon var nog den enda i närområdet som inte hade en enda snigel i trädgården :P Hon lånade ut dem till grannar också och jag har sett folk hyra ut dem.


  Joru - de rymmer Chefen fick rycka ut ibland och jaga djur . bl.a. någon som hade råkat slå sönder sitt terrarium med kejsarskorpioner och chefen fick sticka och leta rätt på dem för idioten var tydligen allergisk mot insektsgift... (Hur dum får man vara? Jag är själv överkänslig och hanterade därför inte spindlarna och skorpionerna på jobbet) och jag har själv åkt och plockat upp en "läskig orm - kanske giftig" i grunden på ett hyreshus efter att den hysteriska vicevärden ringde tropikhuset. (En totalt ofarlig mjölksnok... Dock är de förvillande lika korallormar om man inte är van vid att kunna skilja på dem. Men det var ju givetvis långt troligare att det var en mjölksnok som är ett relativt vanligt husdjur... Jänkare som bor i områden där båda arterna förekommer, har diverse ramsor för att komma ihåg skillnaden på hur färgränderna är ordnade och det är det som fastnat i min skalle också (Red on black, you're okay Jack - red on yellow, you're a dead fellow...)

  Jag är långt med nervös med stora kramarormar för de kan verkligen ställa till med rejäl skada om något går snett. En giftorm vet man oftast var man har när man ska kroka den och de är inte så stora. Och man räknar dem noggrannt innan man öppnar glasen :P
  Men jag fick benet klämt av en tigerpyton på jobbet, grinig 4-meters dam som var på dåligt humör efter att ha lagt ägg... Fick bruka den enorma ormkroken rätt kraftigt för att inte få tänderna i benet också, tills chefen kom och bände loss odjuret, efter anrop på walkien... :S (Säkerhetsåtgärd, vi hade alltid walkies på oss på morgon och kväll när stället var tomt, eftersom hälften av djuren var giftiga och andra var stora nog att ha ihjäl en om det skulle gå illa... Hos vissa djur var vi alltid två). Anakondan på jobbet var så jäkla lömsk att hon lade sig på lur när hon såg att vi kom på morgonen, kastade sig på rutorna efter småbarn och annat mysigt :S Hon var rätt vidrig faktiskt. Bara blivit biten av vanliga "keldjur" plus pisksnok, de är väldigt fina men ganska griniga.

  Men jag älskar ändå ormar Och alla andra reptiler och amfibier. De gör bara vad de är skapta att göra.

  Pilgiftsgrodor är snälla små saker De ställer inte till med något alls - men man ska ju inte chansa med barn och andra husdjur så att ha dem bakom lås är vettigast
  Vansinnigt söta är de också... Och jag tycker att deras sång är gullig Djurljud stör mig inte.
  Jag lade ner reptiler och grodor efter att jag skalat ner rejält på djur i allmänhet + att det är inte är lika kul att ha sådant när man inte kan ta ut dem öht. Jag fick inse att det inte fungerade så bra med katter efter att en av dem för många år sedan fick tag i min största majssnokshona - en svindyr avelshona i ovanlig färg - och bet henne så illa att hon fick en rejäl infektion och strök med :S Ormar tål inte antibiotika i allmänhet så man får desinficera och hoppas på det bästa men kattbett är inte att leka med :S (Katterna skulle inte vara i rummet men hon öppnade dörren, slank in, och högg ormen som jag hade runt halsen medan jag städade hennes terrarium... Ormen var fan enorm i jämförelse med den löjligt småväxta katten... Två meters snok, nästan lika tjock som min handled på det grövsta stället...)


  Helsingborg har också diverse skrönor som förekommer här och där - bl.a. om att det skulle finnas en alligator i dammarna när mitt bostadsområde. Man hörde det under hela min uppväxt fast jag inte ens bodde så nära då... Tror inte att myten var utdöd förrän jag var långt över 20...


  Herregud, jag ska sluta kapa din tråd :O Förlåt!

  Kommentera

  Sparar...
  X