Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Mina fiskar dör! Hjälp!

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

 • Deikoo
  svarade
  åheim // Tack för infon om Mollyn. Det var även en hona som var på o sprätte med stjärten på hanen som var uppe vid vattnet. För en oinsatt så såg det ut som att den ville bli befruktad. Men det kan väl inte haft påverkan ?

  Läste någonstans att Mollysarna inte vill ha för mycket rörelse i vattnet samt att man ska undvika att låta pumpen gå för nära ytan så att det blir mycket syre i akvariet. Är det korrekt?
  Pumpen är för 80l och vattenutblåset ligger ca 5cm under ytan, så det blir ju hyfsad fart på vattnet. Helst skulle jag vilja ha den högre upp, men efter det jag läste om syret så känns det svårt att få till det.
  Du verkar ju väldigt kunnig, Hur skulle du satt upp pumpen ?

  Kommentera:


 • Lilla Damen
  svarade
  Okey... ber om ursäkt.

  Kommentera:


 • åheim
  svarade
  ...Fast i det här fallet bör man ha kunskap om arten (molly) och det är helt normalt att dem dammsuger ytan, de jagar helt enkelt mat som kan flyta på ytan!

  Kommentera:


 • Lilla Damen
  svarade
  Ett vattenbyte brukar innebära att man byter ungefär en tredjedel av vattnet. Att en fisk "dammsuger" ytan är ett tecken på att något är väldigt fel, kan tex bero på dåligt med syre i vattnet. Hur har du det med yt-rörelse i akvariet... någon pump eller luftpump som sätter fart på vattnet?

  Kommentera:


 • Deikoo
  svarade
  Tack för tipset. Får prova det. Tycker dock det är märkligt att mina "gamla" fiskar dog när jag fick i de nya. Kan det vara stress? Är gul molly känsligare än svart, eller är det bara tillfällighet?
  Dagen innan mollyn dog så såg det ut som att den "dammsög" ytan under säkert 1 timmes tid. Jag trodde att det var pga hunger, men det kanske berodde på något annat?

  Att malarna dog i första läget trodde han i zoo affären berodde på att det var för nytt. Det var helt enkelt inga alger i akvariet.

  Det blev ju förresten lite vattenbyte i samband med att jag satte i de nya fiskarna. Eftersom jag mixade zoo vattnet med vatten från akvariet så gick det åt några liter totalt som jag sedan fick fylla på. Jag beredde det vattnet med vattenberedning också innan jag pytsade i det i akvariet.

  Kommentera:


 • åheim
  svarade
  Ja det är jättesvårt att peka på orsaken för det är ett komplext system och finns saker som vi inte har kunskap om och ämnen som vi inte kan mäta men som fisken reagerar negativt på... Du kanske ska göra ett ganska stort vattenbyte (använd också vattenberedning) ifalll det finns skadliga rester från någon akvarieinredning tex.

  Kommentera:


 • Deikoo
  skapade ett ämne Mina fiskar dör! Hjälp!

  Mina fiskar dör! Hjälp!

  Detta är mitt första inlägg och som rubriken lyder så har jag lite problem.

  Detta är mitt första akvarium. Aldrig haft ett tidigare. Det är ett 60 liters akvarie (Komplett sats från Juwel)
  Jag började med att hälla i vatten, det fick stå några dagar igång. Jag hällde sedan i vattenberedningsmedel som jag blivit rekommenderad av Zoo affären att ha i. Fick stå ytterligare 2-3 dagar igång. Jag la sedan i inredning med stenar, levande växter, en rot o lite grottor. Hällde även i lite växtnäring på detta. Fick stå ytterligare några dagar igång.

  Vi köpte sedan 2st black mollys, 2 st gul molly samt 4st otocinclus malar.
  Första gången jag matade dom var efter 2 dagar. Tror det var dagen efter så dog en mal. någon dag senare dog en gul molly och sedan dog en till mal någon dag efter detta.

  Jag åkte o köpte vattentest (6 i 1).

  Samliga värden visar bra. Nitrat ligger konstant mellan 10-25 beroende på tidpunkt. Nitrit 0, hårdhet mellan 4-6. PH 7. Temp i akvarie är 26 grader.

  Vi åkte då till affären igen. Köpte en ny gul molly samt 2 malar och 6st guppys. Jag vet att det är i mesta laget men han i affären tyckte det var OK, men inte mer fisk än så.
  Detta var i lördags. Testade vattnet lördag, söndag, måndag. Bra värden. Ingen nitrit. Nitrat har inte stuckit iväg något alls. PH bra osv osv.
  Ingen mat på söndag eller måndag. I måndags så dog min "gamla" gula molly.
  På tisdagkväll matade jag. Testade vattnet efter en timme. Samma värden som tidigare.
  Idag så har en av de "gamla" malarna dött.

  Inget vattenbyte är gjort pga bra värden.

  Vad är det som händer???
Sparar...
X