Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Det som gått så bra!

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

  Det som gått så bra!

  Startade i våras upp två akvarium. I det mindre har endast en Kardinaltetra dött och det pga skada. Och i det större har ingen fisk dött fram tills för ett par veckor sen. Men nu dör det en platy ca var tredje dag. Fäller ihop fenorna, simmar slött och sen lägger sig på botten. Så fort vi tagit bort en sjuk så börjar en ny visa samma symptom. Vattenvärdet är bra. Fembandsbarber och malar mår bra. Vad kan det vara? Ser inga prickar eller slem på de som blir sjuka. Fick tipset att ha i grovsalt, 1 msk per 25 liter vatten. Kan det hjälpa? Är en som börjat visa symptom idag och senast igår tog vi bort en som låg på botten och var halvdöd.

  #2
  Vad menar du med att vattenvärdena är bra. Vad har du mätt?

  För att salt skall göra någon effekt så behövs 2 dl salt per 100 L vatten (men det gillar inte växterna). Finns ett undantag från detta när en mindre mängd salt kan hjälpa och det är när man har nitrit i akvariet. Är det detta som du har? Men du skrev ju att vattenvärdena var bra?
  Akvaristiska hälsningar
  Kjell
  Signatur 1. Frustra laborat qui omnibus placere studet
  Signatur 2. Jag är inte tillräckligt ung för att kunna allt och inte heller tillräckligt gammal för att ha glömt allt.

  Kommentera


   #3
   Jag har testat med sticka och det visade inget direkt på nitrit..

   Kommentera


    #4
    Ursprungligen postat av SannaHahne Visa inlägg
    Startade i våras upp två akvarium. I det mindre har endast en Kardinaltetra dött och det pga skada. Och i det större har ingen fisk dött fram tills för ett par veckor sen. Men nu dör det en platy ca var tredje dag. Fäller ihop fenorna, simmar slött och sen lägger sig på botten. Så fort vi tagit bort en sjuk så börjar en ny visa samma symptom. Vattenvärdet är bra. Fembandsbarber och malar mår bra. Vad kan det vara? Ser inga prickar esport eller slem på de som blir sjuka. Fick tipset att ha i grovsalt, 1 msk per 25 liter vatten. Kan det hjälpa? Är en som börjat visa symptom idag och senast igår tog vi bort en som låg på botten och var halvdöd.
    Hur har det gått för dig?

    Kommentera

    Sparar...
    X