Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Mina Sötvattensakvarium

Kollapsa
X
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

  Mina Sötvattensakvarium

  Tjenare!

  Hade inget bättre för mig på morgonen på midsommardagen så jag tänkte varför inte dela med mig av mina akvarium på Zoopet.

  Kan börja lite smått hur det började i år.

  Först startades det med ett 30 liters från Zolux. Jag körde allt original i början, men bytade fort till en Aquael pump då den går tystare.
  Här är några bilder på förändringarna:

  1. Länk 2. Länk 3. Länk 4. Länk 5. Länk

  Det blev ett fint nano med djungel växtlighet.

  Dock så drabbas man lätt av den sjukdomen som många får att man vill ha flera akvarium, så helt plötsligt stod det ett 112 liters akvarium från Aquael i huset. Fiskarna i 30 liters akvariet fick flytta över och efter en tid fick de fler rumskompisar att dela ytan med.
  Här bilder på det karet. Detta akvariet är fortfarande igång. Senaste bilden jag har visar inte helt akvariet hur det ser ut idag, dock är det enda som skiljer sig är att jag har installerat ett ytterfilter istället för att få bättre filtrering. Ytterfiltret är ett Am-top 3337. Fler foton kan laddas upp om det så önskas.

  1. Länk 2. Länk 3. Länk 4. Länk

  Nu när fiskarna bodde där i det stora så hade jag ju nano akvariet tomt. Dock fick jag idéer om det akvariet också. Det blev ett räkakvarium med lite kreativitet i inredningen.
  Här några bilder på räkakvariet som också är igång fortfarande.

  1. Länk 2. Länk 3. Länk 4. Länk 5. Länk 6. Länk 7. Länk 8. Länk 9. Länk 10. Länk

  Senare fram så blev jag sugen på ett nano till, dock har jag bara ett foto av det än så länge. Det är ett Aquael 30 liters. Körs med utrustningen som kom med. Detta är också igång fortfarande.

  1. Länk

  Nästa kar blev ett experiment med en vas som låg och dammade i bokhyllan. Snabbt ihopsatt och det blev ett litet kar. Detta är också igång fortfarande. Det går 4 sebrafiskar i det, dock så ska jag byta upp mig till ett 18 liters panorama akvarium då jag tycker vasen är lite i minsta laget även för små sebrafiskar.

  1. Länk

  I trädgården så har vi min damm med både guldfiskar och koikarpar. Karparna är i blandade åldrar, men de äldsta är ungefär 7-8 år gamla. Katten kom visst med på nåt av fotona. Hon går så bra ihop med akvariefiskar som tur det.

  1. Länk 2. Länk 3. Länk

  Detta var allt i min ägo av djurdelen!

  Alla karen är tända 12 timmar per dag, 11-23. Fiskarna utfodras 1-2 gånger per dag. Vattnet bytas minst 1 gång i veckan med 30% vattenbyte.

  Nu vet ni allt om mina kar om jag skulle få problem och kommer med frågor i tråden!

  Glad midsommar!

  #2
  Det var nog länkarna som gjorde att det hamnade i spamfiltret.
  Christian Alfredsson
  Tekniskt ansvarig Zoopet

  Kommentera


   #3
   Välkommen hit !
   /Anders

   Medlem i NCS - givetvis!

   Kommentera


    #4
    Ursprungligen postat av ansjo Visa inlägg
    Välkommen hit !
    Hehe, Tackar.

    Kommentera


     #5
     Kan man anställa dig som akvariestylist någonstans? VÄLDIGT fina kar

     Kommentera

     Sparar...
     X